Dexia heeft het slim gespeeld, zij hoeven een groot aantal vorderingen niet meer zelf te innen, die hebben ze verkocht aan een Ierse maatschappij, Varde Investments. Varde heeft vervolgens EDR als incasso bureau ingeschakeld om de vorderingen te innen. Duizenden gedupeerden hebben hierover een brief gehad van EDR. De meesten hebben inmiddels ook de vervolgbrief gehad via een deurwaarder (LAVG). Degene die deze brieven hebben ontvangen zijn gedupeerden die òf het Dexia Aanbod, de Duisenberg regeling of een andere regeling/schikking hebben getekend òf geen opt out verklaring hebben ingediend.

Voor deze twee groepen heeft het geen zin meer om contact op te nemen met Dexia. U moet nu contact opnemen met EDR om e.e.a. te bespreken.

Uiteraard zijn er ook weer fouten gemaakt en hebben mensen, die wel de opt out hebben ingediend en geen Dexia Aanbod of een andere schikking hebben getekend, deze dreigbrief ook ontvangen. Daarnaast zijn er gedupeerden die niet hebben meegetekend op het contract en ook niet hebben meegetekend op het Dexia Aanbod en wel tijdig de opt out verklaring hebben ingediend. Voor deze mensen is het belangrijk dat zij z.s.m. een advocaat inschakelen die hun kan helpen in deze situatie.

Degene die het Dexia Aanbod en/of de Duisenberg regeling hebben getekend of een andere schikking/regeling met Dexia hebben getroffen of geen opt out regeling hebben ingediend vóór 1 augustus 2007, zitten nu in een moeilijke positie. Geen opt-out ingediend of de Duisenberg regeling getekend betekent betalen (uitzonderingen zijn de niet gerechtigden zoals de Dexia Aanbod groep en de depotlease groep). Er is geen enkele juridische mogelijkheid om dit aan te vechten. Wel kunt u EDR verzoeken om een betalingsregeling of een Coulance regeling als u financieel helemaal vastzit. U kunt bellen naar 070-7112700 en dit bespreken met EDR. Mocht dit niet tot een redelijk resultaat leiden, neem contact op met PAL.

De gedupeerden die het Dexia Aanbod hebben getekend hopen nog op een gunstige uitspraak door het gerechtshof Amsterdam in het door PAL gefinancierde hoger beroep tegen het Dexia Aanbod. Deze uitspraak wordt helaas pas medio mei/juni verwacht en dat is te laat. Weer laat het gerechtshof Amsterdam de aandelenlease gedupeerden in de steek door een uitspraak uit te stellen tot een datum waar het eigenlijk niet meer interessant is. Hetzelfde is gebeurd met de huurloop/ tweede handtekening. Als de Hoge Raad hier in mei een uitspraak over doet zijn er slechts een paar duizend mensen die hier iets aan hebben, de rest is kapot geprocedeerd door Dexia en ons rechtssysteem of heeft de hoop opgegeven en heeft een regeling getroffen.

Degene die het Dexia Aanbod hebben getekend kunnen ook niets anders als betalen of een betalingsregeling/Coulance regeling treffen met EDR. Het laten aankomen op een rechtszaak is o.i. nutteloos of het hoger beroep moet worden gewonnen. Tot op heden zijn alle rechtszaken over het Dexia Aanbod verloren.

Degene die gehuwd was (of geregistreerd partnerschap) ten tijde van het afsluiten van het contract en waarbij de partner niet had meegetekend, kunnen alleen wat doen als het contract binnen de verjaringstermijn is vernietigd èn er tijdig een opt out verklaring is ingediend èn eventueel niet is meegetekend op het Dexia Aanbod.

Alles samengevat, heeft u de EDR brieven ontvangen, probeer dan een betalingsregeling of Coulance regeling te treffen met EDR. Bel EDR op 070-7112700.

Heeft u positieve of negatieve ervaringen met EDR, laat het PAL weten.
Stuur uw ervaringen naar info@platformaandelenlease.nl