Aegon schikt met aandelenlease gedupeerden
Naar nu bekend is geworden heeft Aegon een schikking getroffen met 90 gedupeerden.
Het schikkingsvoorstel werd eind vorig jaar gedaan en in de loop van dit jaar bekrachtigd.
De betrokken gedupeerden hadden bij Aegon aandelenlease contracten afgesloten zoals het VermogensRendement, AEGON Optimum Vliegwiel Vermogen, Concept Vermogensplan, Vermogensconcept en Optimum Vermogensvliegwiel.
De tekst van de schikking tussen Aegon en de 90 gedupeerden is hier te lezen.
 
Naast deze schikking is in de tweede helft van 2006 een vergelijkbare schikking overeengekomen met nog eens 106 gedupeerden met overeenkomstige aandelenlease contracten.
 
De Stichting Platform Aandelen Lease (PAL), belangenbehartiger van aandelenlease gedupeerden, vindt het opmerkelijk dat Aegon met deze schikking komt en wel vlak voor een uitspraak van diverse rechtszaken die door deze gedupeerden zijn aangespannen tegen Aegon.
Volgens PAL heeft Aegon geen vertrouwen in een voor haar gunstige uitspraak door de rechtbank en heeft door deze schikkingen een zwaardere financiële schade ontlopen.
Vele Vliegwiel gedupeerden zijn reeds aan het procederen en PAL roept de tienduizenden Vliegwiel gedupeerden op die nog niet aan het procederen zijn om via een advocaat of een belangenbehartiger als PAL te informeren naar de mogelijkheid om ook een procedure te beginnen tegen Aegon.
Al eerder had Aegon belooft te schikken met gedupeerden, maar is dit bijna nooit nagekomen.
Zie ook de volgende (oudere) berichten hierover :
http://www.platformaandelenlease.nl/Nieuws/17022003.htm
http://www.platformaandelenlease.nl/Nieuws/21032003.htm
http://www.platformaandelenlease.nl/Nieuws/29072003.htm
http://www.platformaandelenlease.nl/Nieuws/23012004.htm 
 
 
Aegon heeft aan de basis gestaan van de aandelenlease hausse in de jaren negentig met dochters LegioLease en Bank Labouchere. Honderdduizenden contracten zijn verkocht en deze leverden miljarden euro schade op voor de kopers hiervan
In 2000 heeft Aegon haar dochters LegioLease en Bank Labouchere verkocht aan Dexia Bank Nederland.
Door deze miskoop is Dexia de goede positie van vierde bank van Nederland kwijtgeraakt en door duizenden rechtszaken van gedupeerde cliënten zelfs gedwongen alle activiteiten in Nederland te staken. Een in 2002 gestarte rechtszaak van Dexia tegen Aegon  wegens gemeende misleiding door Aegon in de verkoop van LegioLease/Bank Labouchere is in februari 2005 middels een schikking beëindigd. Aegon betaalde Dexia 218 miljoen euro om deze slepende rechtszaak te beëindigen.