Aegon opnieuw in fout met lease

Van een onzer verslaggevers

De Telegraaf, zaterdag 24 januari 2004

DEN HAAG, zaterdag
Verzekeraar Aegon is door beurswaakhond AFM op de vingers getikt wegens overtredingen bij de verkoop van aandelenleaseproducten via adviesketen Wagner & Partners (W&P).

Dit bevestigt Aegon-directeur communicatie Jan Driessen. Volgens hem was Aegon al gestopt met de leaseconstructie op het moment dat de Autoriteit Financiële Markten in 2002 op de overtreding wees.
Het is ten minste de tweede keer dat de verzekeraar door de toezichthouder over aandelenlease wordt berispt.
AFM keurde het product van Aegon af omdat er geen duidelijk onderscheid werd gemaakt tussen de rol van de verzekeraar en W&P. Met het aandelenleaseproduct in kwestie belegden klanten niet in AEX-fondsen, maar in het omstreden Vastgoed Mixfonds dat gelieerd is aan de directie van W&P. Dit verband werd verzwegen voor klanten. Het fonds staat inmiddels onder curatele van AFM. Aegon zegt aan een oplossing voor de 40 gedupeerden te werken.

W&P-directeur Han van Wijk stelde eerder deze week in het vaktijdschrift VVP dat het adviesbureau in de affaire niets te verwijten valt. „De AFM heeft geregeld bij ons controles verricht en alles in orde bevonden”, aldus Van Wijk. AFM, normaal gesproken zeer terughoudend, noemt deze uitlating „onjuist”.

Copyright © De Telegraaf