Lease en BKR
 
Dat Dexia nu ook het Bureau Krediet Registratie (BKR) gebruikt (Het Financieele Dagblad, 23 september) om aandelenleasegedupeerden te binden aan de Duisenberg-schikking, wijst de stichting Platform Aandelen Lease (PAL) af. Dit is weer een poging van Dexia om iedereen de Duisenberg-regeling door de strot te duwen. Een eerdere poging, in een kamerdebat, om een uitzondering te maken voor de BKR-registraties, hebben minister Zalm en het BKR getorpedeerd.
 
Deze koerswijziging van het BKR maakt gedupeerden woedend. Het BKR spreekt over grote maatschappelijke belangen, maar die gelden kennelijk alleen voor de gedupeerden die de Duisenberg-regeling accepteren. Dat bewijst weer dat BKR een vazal is van Dexia en andere banken.
 
Organisaties als PAL pleiten er al jaren voor om BKR en DSI onder de overheid te laten vallen, om belangenverstrengeling te voorkomen. Het BKR staat volledig in dienst van de banken. Dat het BKR de registratie doorhaalt van gedupeerden die de Duisenberg-regeling aanvaarden, is zuur voor alle andere Dexia -gedupeerden die geregistreerd staan bij BKR.
 
Dexia doet er alles aan om rechtszaken te voorkomen, wetende dat het deze zal verliezen. Met hulp van Nederlandsche Bank, overheid, stichtingen Leaseverlies en Eegalease en nu ook BKR probeert Dexia iedereen dusdanig te bewerken dat de Duisenberg-regeling wordt aanvaard. Aanvaarding houdt in dat er wordt afgezien van verdere juridische stappen. En BKR speelt het spelletje mee.
 
Piet Koremans, voorzitter Stichting
 
Platform Aandelen Lease
 
Copyright (c) 2005 Het Financieele Dagblad