Incassobureau pakt Dexia-schuldenaren hard aan
 
Incassobureau EDR kondigt harde maatregelingen aan tegen Dexia-schuldenaren die de afgelopen maanden geen regeling hebben getroffen om uitstaande schulden te betalen. De minnelijke fase is voorbij, uithuiszetting en beslaglegging zijn nu de middelen om de schulden binnen te halen. "De advocaten staan klaar," aldus EDR.
 
Het Ierse bedrijf Varde (Zweeds voor waarde) nam een groot deel van de uitstaande 'restschulden' over van Dexia. Het is niet bekend hoeveel Varde heeft betaald voor het pakket. Ben Knüppe, directeur van Dexia bank Nederland, liet eerder weten het ging om een pakket vorderingen met een nominale waarde van enkele tientallen miljoenen. Het incasso bureau EDR werd door Varde ingeschakeld om de schulden te innen. EDR stuurde in januari een 'dreigbrief' om de schuldenaren aan te sporen te betalen. Bangmakerij?
 
"Nee hoor, dit is geen bangmakerij," zegt Edward Verheij, woordvoerder van EDR. "De minnelijke fase is voorbij. Iedereen met schulden kon in de voorgaande zes maanden een betalingsregeling of schikking met ons treffen. We hebben sommigen daarbij zelfs korting gegeven. Wie niet heeft gereageerd op onze brieven, wordt nu aangepakt en dat kan nare gevolgen hebben zoals beslaglegging of zelfs uithuiszetting. De advocaten staan klaar."
 
Platform Aandelen Lease (PAL), een belangenbehartiger van de gedupeerde Dexia-beleggers, vindt EDR "een zeer agressief incassobureau". PAL laat op haar website weten: "Deze groep [schuldenaren red.] wordt nu geïntimideerd en bedreigd met beslaglegging op inboedel en eigen huis omdat zij de torenhoge schulden van vaak tienduizenden euro's niet kunnen betalen. EDR stelt zich zeer onredelijk op en stelt onredelijke voorwaarden aan deze groep gedupeerden."
 
Woordvoerder Verheij mag niet zeggen om hoeveel mensen het gaat. "We mogen volgens de regels niet communiceren over exacte aantallen en geld, maar het gaat om duizenden zaken." Volgens PAL gaat het om 68.000 gedupeerden. Ook kan Verheij niet zeggen of EDR een percentage van het geïncasseerde bedrag ontvangt of dat het één bedrag voor de hele klus van Varde krijgt. (16 juli 2008)
 
Bron: http://www.massaschades.nl/page?10,56