VEH: hypotheekklanten DSB benadeeld
 
DEN HAAG (AFN)- Eigenwoningbezitters met een hypotheek bij de failliete DSB Bank worden geconfronteerd met een extra hoge hypotheekrente of een hoge vertrekboete. Dat is het gevolg van het rentebeleid dat door de curatoren wordt vastgesteld en oude, ongunstige consumentenvoorwaarden van de voormalige DSB Bank, zo maakte Vereniging Eigen Huis (VEH) woensdag bekend.
 
In beide gevallen kan het nadeel volgens de vereniging vele duizenden euro's bedragen.
 
Klanten die hun DSB-hypotheek elders willen onderbrengen, worden geconfronteerd met een hoge vertrekboete. In de oude DSB-voorwaarden staat dat de klant een boete van 3,5 procent van de hypotheeksom moet betalen als hij binnen tien jaar bij DSB vertrekt. Deze boete is niet geschrapt en is uitzonderlijk: vrijwel overal kan een klant aan het einde van een rentevaste periode zonder boete overstappen naar een andere geldverstrekker, aldus VEH.
 
Marktconform aanbod
 
De organisatie vraagt minister Jan Kees de Jager (Financiën) te voorkomen dat de naar schatting 25.000 hypotheekklanten van DSB verder worden benadeeld. VEH wil dat DSB- klanten bij een nieuwe renteperiode een marktconform aanbod krijgen en zonder boete hun hypotheek kunnen oversluiten naar een andere geldverstrekker.
 
Ben Knüppe, curator bij DSB Bank, liet in het tv-programma Nieuwsuur weten dat de hypotheekrente eind juni omlaag gaat. Met hoeveel kon hij nog niet zeggen.

© 1996-2011 Telegraaf Media Nederland | Landelijke Media B.V., Amsterdam.