Leaseclub met geruzie uiteen
 
'MrPayback':Vereniging te suf
 
Door Walter Devenijns
 
Het Algemeen Dagblad 
Woensdag 8 december 2004
 
DEDEMSVAART- De vereniging Payback, de belangenclub van gedupeerde aandelenleasers, wordt opnieuw door ruzie geteisterd. Piet Koremans, een van de oprichters en ook wel 'Mr. Payback' genoemd, is opgestapt.

Koremans is een alternatieve club begonnen: het Platform Aandelen Lease (PAL). Payback zou volgens de vertrokken bestuurssecretaris te veel achterover leunen bij de strijd tegen de banken die verantwoordelijk worden gehouden voor de drama' s bij het beleggen met geleend geld, de zogenaamde aandelenlease. Payback echter vindt dat Koremans een slechte bestuurder is die met modder gooit.
Het is de tweede keer in het net twee-jarige bestaan van Payback dat er ruzie in de leiding is uitgebroken. In 2003 legde de toenmalige voorzitter zijn functie neer, ook wegens onenigheid over de koers.
Soepel verliep dat vertrek niet. Geld van de leden zou misbruikt zijn. Payback probeert sindsdien de duizenden euro's terug te krijgen, met een kort geding, een deurwaarder en een beslaglegging op het huis van de ex-voorzitter.
Koremans, oud-Landmachtofficier, vindt Payback te suf. "We hebben 2100 leden, die komen wel. Het geld stroomt via de contributie binnen, maar de acties tegen de banken gaan de mist in. Het bestuur leunt achterover, ik ben de enige die scherp is. Ze geven alleen maar telefoonnummers van een advocaat door aan een gedupeerde."
Ondanks ruzies en juridische procedures zal Payback toch weer in rustiger vaarwater terecht komen, zo verwacht Jan Neefs, hoofdadviseur van de vereniging en ex-bestuurslid. Koremans' vertrek heeft niet tot onrust geleid onder de leden.
Neefs, net als Koremans oudmilitair, vindt het vertrek van 'Mr. Payback' erg jammer. "Hij was een goede veldwerker, maar een slecht bestuurder. Hij hield zich niet aan afspraken, stelde ons niet op de hoogte over acties. Ik zou zijn e-mails moeten laten zien.
Schelden. Je valt er van om. We hebben hem uitgenodigd voor een gesprek, maar hij kwam met een stapel eisen. We gaan er niet op in, waarna hij met een rood hoofd wegloopt. Daarna misbruikt hij onze e-mailadressen voor een portie moddergooien.
Met deze man in het bestuur kon je onmogelijk samenwerken. Het is een Einzelgänger."
 
Copyright Het Algemeen Dagblad