Rechter fluit Dexia opnieuw terug
 
Van onze verslaggever
 
HOORN - Dexia heeft opnieuw bakzeil gehaald in een rechtszaak tegen een gedupeerde belegger uit de Kop van Noord-Holland.
 
De kantonrechter in Hoorn heeft namelijk een streep gehaald door een hoge restschuld van een effectenleasebelegger uit Enkhuizen. Ook is Dexia veroordeeld om de hele inleg aan de belegger terug te betalen.
 
De belegger werd in de hoogtijdagen van de beurs overgehaald om een Winstverdriedubbelaar van Dexia af te sluiten. Met een inleg van bijna € 10.000.- en veel geleend geld zouden hoge winsten worden behaald, zo mooi leek het allemaal. Na 11 september 2001 verdween de inleg echter als sneeuw voor de zon en resteerde plotseling een schuld van € 26.000.- voor de Enkhuizenaar. Dexia eiste bij de kantonrechter in Hoorn betaling van de omvangrijke restschuld, Advocaat M. Bonefaas van Van Diepen Van der Kroef Alkmaar, gespecialiseerd in Dexia-zaken eiste namens de gedupeerde belegger de inleg terug.
 
De kantonrechter heeft het aandelenleasecontract tussen de belegger en Dexia vernietigd. De echtgenote van de belegger had nooit haar toestemming gegeven voor het afsluiten van de Winstverdriedubbelaar, aldus het vonnis. Daarmee kreeg de belegger zijn inleg terug en hoefde hij de schuld aan Dexia niet te betalen. Volgens advocaat Bonefaas, die tientallen gedupeerde beleggers bijstaat, bevestigt de uitspraak van de kantonrechter opnieuw dat het "Duisenberg-akkoord" een onvoldoende verdient.
 
PARTNERS
"Deze uitspraak is alweer een positief geluid voor alle getrouwde Dexia-beleggers in de Kop van Noord-Holland, van wie niet beide echtgenoten de effectenlease-overeenkomst heeft getekend. Hetzelfde geldt voor geregistreerde partners"aldus de raadsman van het Alkmaarse kantoor. "Het Duisenberg-akkoord" gaat uit van een termijn van drieënhalfjaar na het sluiten van de overeenkomst. Is de huurkoopovereenkomst later dan die drieënhalfjaar door de echtgenoot vernietigd, dan wordt slechts een deel van de restschuld kwijtgescholden. Ook wordt de inleg niet teruggeven."
 
Copyright (C) Noord-Hollands Dagblad