Dexia Bank Nederland in beroep
 
AMSTERDAM (ANP) - Dexia Bank Nederland gaat in beroep tegen acht uitspraken van de Klachtencommissie van het Dutch Securities Institute (DSI) gedaan op 4 februari.
 
De commissie oordeelde toen dat Dexia de zorgplicht niet zou zijn nagekomen. Dexia meent dat DSI in alle zaken de individuele omstandigheden buiten beschouwing heeft gelaten.
 
DSI stelde ook dat de producten van Dexia een aantal elementen hadden moeten bevatten, die geen deel van de bestaande overeenkomsten uitmaakten en waarvoor cliënten niet hadden betaald. Dexia noemt het merkwaardig dat het DSI eigenlijk met terugwerkende kracht producten wijzigt. Men voegt aan effectenleaseovereenkomsten namelijk een verzekering tegen koersdaling toe. Er is geen enkele regelgever in Nederland die in het verleden heeft gezegd dat effectenleaseproducten een verzekering tegen koersdalingen in zich zouden moeten hebben, stelt Dexia.
 
Dexia blijft praat ondertussen verder met de Commissie Geschillen Aandelenlease. Het beroep heeft daarop geen invloed. Om het werk van de Commissie Geschillen Aandelenlease niet te verstoren doet Dexia, zo lang de gesprekken voortgaan, geen mededelingen over de inhoud daarvan. 
 
© 1996-2004 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.