België staat klaar om ook Dexia te helpen
 
BRUSSEL (AFN) -  De Belgische overheid staat klaar om ook de Belgisch-Franse bank Dexia te helpen in geval van financiële moeilijkheden, zo heeft de Belgische minister van Financiën Didier Reynders maandag gezegd tegen de Waalse omroep RTBF.
 
“We laten niemand aan de kant, als die in moeilijkheden verkeert”, zei Reynders. “We besteden uiteraard veel aandacht aan alle banken.”
 
De aandelen van de financiële instelling waren maandagochtend met een derde gekelderd na geruchten dat Dexia een kapitaalsverhoging nodig heeft.
 
Specialist
 
In een reactie ontkende Dexia maandag dat het een liquiditeitsprobleem heeft. “Onze liquiditeit is erg goed”, zei een woordvoerster van de Dexia Groep in België. “Onze groep is erg solide op het gebied van kapitaal. Maar de situatie op de markten is zo uitzonderlijk dat de ontwikkelingen constant gemonitord moet worden.”
 
De bank Dexia is in Nederland niet actief, na problemen met aandelenlease. De bank behoort naar eigen zeggen tot de top-20 van de grootste financiële instellingen in landen met de euro. De bank heeft 5,5 miljoen klanten in België, Luxemburg, Slowakije en Turkije.
 
Dexia is specialist in het financieren van lokale overheden, zoals gemeenten. Het ontstond in 1996 uit de alliantie van Gemeentekrediet van België en Crédit Local de France.
 
© 1996-2008 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.