Verzoekschrift Duisenberg regeling gerechtshof Amsterdam

Berichtdoor Piet » za 3 jun 2006 11:40

PAL doet aangifte bij het O.M. wegens bedrog en strafbare feiten door Dexia, o.a. wegens het niet aankopen van de aandelen zoals in de contracten staat.

Een woordvoerder van Dexia wijst de beschuldiging resoluut van de hand. "In Nederland is er zoveel toezicht op de financiële markt. Je zult wel gek zijn om zoiets te bedenken.”

Hiermee doelend op de AFM (Autoriteit Financiële Markten).
Dexia zegt dus dat de aandelen wel gekocht zijn anders had de AFM dit wel geconstateerd.
Dezelfde AFM gaat op verzoek van het gerechtshof Amsterdam nu onderzoeken of de aandelen zijn gekocht.
Eigenlijk betekent dit dat ze zichzelf gaan controleren.
Het kan dan vervolgens, in mijn optiek, nooit zo zijn dat ze constateren dat de aandelen niet zijn gekocht.
Hiermee zouden ze ongeloofwaardig worden als autoriteit en zichzelf een brevet van onvermogen geven.
Immers, als financiële waakhond, zijn zij juist degene die dit al jaren eerder had kunnen en moeten constateren.
Dit maakt de AFM tot een partij die niet het onderzoek mag doen naar de aankoop van de aandelen.
De AFM heeft er m.i. belangen bij om te constateren dat de aandelen wel gekocht zijn.

Als aanvulling op bovenstaand schrijven en meer informatie wil ik verwijzen naar de topic: AFM Opdracht van Hof Amsterdam Deskundig?? en de onderstaande posting in die topic.

Er hebben veel mensen gereageerd n.a.v. de oproep om de mening te geven over de AFM als deskundige.
Er zaten ook veel nuttige tips en opmerkingen bij.
Een meerderheid vond de AFM niet de juiste persoon om als deskundige op te treden.
Toch wil ik nog wat aandragen om een overheersende zwart-wit gedachte over de AFM in deze situatie naar een grijzer c.q. gekleurder middengebied te brengen, waardoor een aantal meningen misschien genuanceerder kunnen worden.

AFM
In diverse postings wordt de AFM afgekraakt als deskundige om het onderzoek naar de aan- en verkoop van de aandelen door Dexia te onderzoeken.
Zelf zijn wij als PAL ook kritisch, maar we moeten wel realistisch blijven.
De situatie is dat op korte termijn een deskundige moet worden aangewezen.
Het hof zal geen langer uitstel dulden.
We kunnen als gedupeerde wel keer op keer alles afwijzen wat ons wordt aangedragen en een loopgravensituatie creëren, maar of dit altijd zin heeft is een tweede.
Het zoeken naar een andere deskundige zal het hof te lang duren en alsnog beslissen dat de AFM het onderzoek gaat doen.

Wat is nu wijsheid?
We kunnen de AFM als deskundige accepteren, mits de opdracht die gegeven wordt duidelijk en gedetailleerd is om te algemene bevindingen door de AFM uit te sluiten.
Als we goed op papier zetten wat die gedetailleerde opdracht aan de AFM moet zijn en dit het hof aanbieden dan zit de AFM in een keurslijf en moet wel een objectief onderzoek doen.
Daarnaast loopt er een onderzoek bij het O.M. over fraude en strafbare feiten gepleegd door Dexia.
Gezien dit onderzoek en de gedetailleerde opdracht van het hof kan de AFM het zich niet veroorloven om te manipuleren met hun bevindingen.
Door de AFM zondermeer af te wijzen en zonder een snel te verwezenlijken alternatief aan te dragen zetten wij ons m.i. buitenspel en lopen het risico om hiermee onze geloofwaardigheid als serieuze gesprekspartner te verliezen.
De oplossing : de AFM als deskundige mits onze inbreng over de inhoud van de opdracht wordt meegenomen, is in de huidige situatie o.i. een serieuze en goed uitvoerbare mogelijkheid.

Groeten,
Piet



Groeten,
Piet
Laatst bijgewerkt door Piet op do 8 jun 2006 8:59, in totaal 1 keer bewerkt.
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Berichtdoor jeanjean » za 3 jun 2006 13:23

Piet,
Je hebt helemaal gelijk.
Per definitie moet een deskundige volkomen onafhankleijk en onpartijdig zijn.
Als er maar enigszins gerede twijfel is in verstrengeling van belangen, dan dient men een andere deskundige te kiezen.
Doet men dit niet dan blijft de vraag en de uitkomst ( naar de waarheid) hieromtrent maar doorzweren.
jeanjean
 
Berichten: 64
Geregistreerd: di 16 aug 2005 21:02

Berichtdoor Marja4 » za 3 jun 2006 13:36

Gaan wij ook bezwaar indienen voor 12 juni bij het hof? Lijkt me goede zaak om dat te doen.
Mvg. marja
Marja4
 
Berichten: 7
Geregistreerd: wo 28 sep 2005 19:59

Berichtdoor Elias » za 3 jun 2006 15:16

M.i. dient in ieder geval VOORAF vast te staan:
- de onderzoeks periode ( vooral vanaf wanneer )
- welke bronnen/ ondernemingen / instellingen als "gegevensdragers" bij dit onderzoek betrokken dienen te worden
- eventuele beperkingen hieromtrent met redenen omkleed openbaar worden gemaakt.

Kortom, beperkingen en uitvluchten zo veel mogelijk uitsluiten.
Elias
 
Berichten: 214
Geregistreerd: ma 15 aug 2005 22:40

Berichtdoor Painter » za 3 jun 2006 20:12

De Duisenbergregeling zal er kost wat kost toch doorgedrukt worden, en vele gedupeerden zullen met een ontzettend stressig gevoel de komende rechtzittingen gaan voeren als ze de opt out regeling gaan toepassen, de rechters zullen dan heel raar gaan vonnissen, Onze vriend Zalm zal een stok voor de teruggaaf van het geld naar de gedupeerden toe steken en er alles aan doen om dit te voorkomen.

Het is voor mij onbegrijpelijk dat deze lul de behanger van een Zalm dit laat gebeuren, al het geld wat anders teruggaat naar de gedupeerden komt toch in de economie terecht, anders gaat al dat zuur verdiende geld naar Belgie, en dat moeten we cout ce cout voorkomen worden.

VR GR
Painter
 
Berichten: 29
Geregistreerd: do 29 sep 2005 18:27

Berichtdoor pewi » wo 7 jun 2006 21:23

'Duisenberg is dus te mager'

In geheime stukken oordelen rechters kritisch over Dexia -aandelenlease. 'Dit wordt een rel', meent advocaat Jeroen Wendelgelst van Vereniging Consument & Geldzaken als hem de kern wordt voorgehouden van geheime 'beslismodules' die een werkgroep van rechters ontwikkelt voor aandelenleasezaken.

De rechters concluderen dat Dexia vergunning volgens de Wet voor het consumentenkrediet (Wck) moest hebben. Door het ontbreken daarvan kunnen leasecontracten nietig zijn. Dan zou Dexia schuld moeten kwijtschelden en inleg moet terugbetalen.

De gevoeligheid is volgens Wendelgelst 'dat dit soort gerechtelijke stukken helemaal niet openbaar mag worden'. Het tijdstip is ook precair, taxeert de advocaat. Het Amsterdamse gerechtshof buigt zich namelijk nu over een verzoek van Dexia en grote belangenorganisaties om een overeengekomen schikking bindend te verklaren voor alle Dexia -klanten. Het Hof moet oordelen of de schikking redelijk is. Dat dwingt het Hof zich te verdiepen in mogelijk falen van de leaseproducten.

Dat lagere rechters samen tot een 'vernietigend oordeel' over de Dexia -producten komen, met een bijbehorende grotere schadevergoedingsplicht voor Dexia , 'kan het hof niet negeren', meent Wendelgelst. 'Nagenoeg alle bezwaren tegen aandelenleasecontracten lijken de rechters hierin te honoreren. De Duisenberg-schikking is dus veel te mager. Rechters lijken aanzienlijk royaler.'

Pikant aan de uitgelekte stukken is ook dat het eigenlijk voor het eerst in anderhalf jaar is dat er een substantiële gerechtelijke standpuntbepaling over aandelenlease openbaar wordt. Doordat rechters bemiddelaar Duisenberg niet voor de voeten wilden lopen, en daarna alle leaseprocedures zijn bevroren hangende het verzoek van Dexia om de Duisenberg-schikking bindend te verklaren, zijn er sinds begin 2005 nauwelijks vonnissen gewezen in de duizenden procedures, reageert Piet Koremans van het Platform Aandelen Lease (PAL).

De Amsterdamse kantonrechter Claartje Weverink, voorzitter van de werkgroep die de uitgelekte 'Beslismodules' schreef, wil niet op de inhoud ingaan. 'Rechters spreken alleen bij vonnis. Al het voorafgaande hoort het geheim van de raadkamer te blijven.' Met haar collega-werkgroepslid kantonrechter F. van der Hoek distantieert zij zich niet van de inhoud. 'Nee, het zijn nog steeds onze stukken.' De rechters wijzen er wel op dat de richtsnoeren 'een momentopname' van een jaar oud zijn en er sindsdien 'verfijningen en veranderingen' in zijn aangebracht. En: 'Het zijn geen bijbelteksten. De onafhankelijkheid van rechters blijft vooropstaan.'

Dexia weet volgens woordvoerder Steven Gelder wel van het bestaan van de Beslismodules, maar 'besteedt er verder geen aandacht aan, omdat in de praktijk niets van blijkt. Als het verhaal klopt, zou Dexia sinds juni 2005 alle procedures op grond van Wck hebben moeten verliezen en dat is bepaald niet het geval. Veel rechters achten Wck niet van toepassing. Wanneer een rechter Wck wel van toepassing acht, worden daar beperkte gevolgen aan verbonden; het verdelen van de schade tussen Dexia en de cliënt. Uiteindelijk beslist de Hoge Raad of - en zo ja met welke gevolgen - de Wck van toepassing is. Dexia heeft daar alle vertrouwen in. Overigens is de Wck nadrukkelijk meegenomen in onderhandelingen met belangenorganisaties via de heer Duisenberg.'

Volgens Dexia was pas begin 2003 een Wck-vergunning nodig, sinds betalingsregelingen werden aangeboden aan cliënten. 'Daarvoor was dat volgens minister Zalm niet nodig. Overigens volgt Dexia de zaak vanFortis , die in een individuele Wck-zaak de Staat der Nederlanden in vrijwaring heeft geroepen, met aandacht.'

Peter Paul de Vries (Vereniging van Effectenbezitters) voorspelt een lange rechtsgang voor het Wck-punt. 'Dat is ieders vrije keuze. Maar voor het overgrote deel is de Duisenberg-regeling een snelle en passende oplossing.' Rob Goedhart van de Consumentenbond reageert vergelijkbaar. 'Zo'n gelekt stuk moet mensen niet blij maken met een dode mus.'

'Het is goed dat de Raad van de Rechtspraak poogt eenheid te brengen in uitspraken van rechtbanken', reageert het ministerie van Financiën. 'Maar men moet zich realiseren dat, gezien de grote belangen die op het spel staan, dit tot aan de hoogste rechter wordt uitgevochten. Het duurt dus nog een groot aantal jaren voor volledige zekerheid bestaat voor partijen.'

'Het Wck-punt gaat tot het Europese Hof', zegt bestuurder Jurjen Lemstra van Leaseverlies. Hij blijft achter de schikking staan. Hij vindt het 'verontrustend' dat rechtbankstukken uitlekken en 'spijtig' dat dit mensen in verwarring kan brengen.

VASCO VAN DER BOON


Copyright (c) 2006 Het Financieele Dagblad (06-06-06)

Vrgr pewi
pewi
 
Berichten: 167
Geregistreerd: ma 15 aug 2005 21:00
Woonplaats: Limburg

Berichtdoor Piet » do 15 jun 2006 9:30

Het gerechtshof in Amsterdam heeft aangegeven dat ze voornemens zijn om de AFM aan te wijzen als deskundige om het onderzoek te doen naar de aankoop van de aandelen door Dexia.
Een stukje hierover van de website www.rechtspraak.nl :

Het beoogde onderzoek door de AFM strekt ertoe duidelijkheid te verkrijgen omtrent de – al of niet – gegrondheid van het hierboven genoemde bezwaar.
De indieners van het verzoek tot verbindendverklaring en degenen die daartegen verweer hebben gevoerd, kunnen thans tot uiterlijk maandag 12 juni 2006 16.00 uur reageren op het voornemen van het hof.


Diverse verweerders, waaronder PAL, hebben hierop gereageerd en voor maandag 12 juni 1600 uur gereageerd.
Het persbericht hierover is hier te lezen: http://www.platformaandelenlease.nl/Persb13062006.htm

En wat doet Dexia en Leaseverlies?
Zij maken hun eigen regels en wetten en hoeven zich aan niemand te houden.
In onze rechtspraak zijn regels waar iedereen zich aan dient te houden.
Zo niet , dan wordt je hard afgestraft.
En wat doet Dexia en hun vriendjes van Leaseverlies?
Zij maken wel uit wanneer zij het hof aanschrijven.
Na uitvoerige bestudering van de ingebrachte stukken van de verweerders hebben Dexia en Leaseverlies ook een stuk geschreven en woensdagmiddag tegen half vijf naar het hof gestuurd.Duidelijk te laat dus en het hof kan niet anders dan dit niet ontvankelijk verklaren.
Maar of dit gebeurt....
Wat schrijft Dexia en Leaseverlies in deze brief?
Zij zijn het niet eens met de verweerders dat er een duidelijk onderzoek moet komen naar de aankoop van de aandelen.
Eén gedupeerden met zijn contract(en) is genoeg om aan te tonen dat de aandelen gekocht zijn.En wie dat is?
Ook dat is al uitgemaakt, vindt Dexia/Leaseverlies.
Dat is de naam van degene die tijdens de hoorzittingen is genoemd.
Dexia heeft tijdens de hoorzittingen al enthousiast aangeven akkoord te gaan en direct te beginnen met het verzamelen van de bewijzen dat de aandelen voor deze ene klant zijn aangekocht.
Het verzoek van de verweerders is een streep door de rekening en de plannen van Dexia/Leaseverlies.
Ten eerste dient de brief van Dexia/Leaseverlies als niet verstuurd te worden beschouwd.
Ten tweede, een onderzoek naar één persoon is niet acceptabel. Dexia heeft alles al voorbewerkt en klaarliggen.

En wat durven ze ook nog te schrijven: zo’n onderzoek gaat te lang duren!
Naar de media heeft Dexia altijd aangegeven dat ze graag van de aandelenlease affaire afwillen, voor de bank en de gedupeerden duurt het veel te lang.
Zij vergeten echter dat ZIJ de verantwoordelijken hiervoor zijn .
Zij zijn degene dia al vanaf begin 2005 alle rechtszaken saboteert, aanhoudt, uitstelt, schorsing vraagt enz.
Dexia wil geen uitspraken omdat ze weten dat ze die verliezen.
Dexia rookt ons uit, probeert ons geestelijk en financieel kapot te maken en drijft ons in de fuik die Duisenberg regeling heet.
Eigen keuze? Dus niet, wij vragen het gerechtshof wel om de Duisenberg regeling verplicht te stellen aan iedereen.
Dexia probeert van alles om hun mening en wil aan ons op te leggen en haalt alles uit de kast om dit voor elkaar te krijgen.
De laatste brief aan het hof van gistermiddag is hier een goed voorbeeld van.

Dinsdag 20 juni om 1400 uur laat het hof in een openbare zitting weten wat zij besloten hebben omtrent de deskundige en de inhoud van het onderzoek.

Groeten,
Piet
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Berichtdoor Piet » di 20 jun 2006 19:14

Vandaag, 20 juni, heeft het gerechtshof Amsterdam bekendgemaakt dat de AFM het onderzoek zal doen naar de aankoop van de aandelen door Dexia.
De uitspraak is hier te lezen:
http://zoeken.rechtspraak.nl/zoeken/dtl ... ljn=AX8970

PAL is redelijk tevreden, het hof heeft gehoor gegeven aan een aantal aanvullingen op het onderzoek, ingediend middels brief aan het hof door het Samenwerkingsverband.
Deze brief is hier te lezen:
http://www.duisenbergverweer.nl/antwoord.pdf
De per brief ingediende aanvullingen/ verzoeken van de andere verweerders zijn afgewezen.

Uiterlijk 15 augustus dient het onderzoek te zijn afgerond.
Daarna hebben alle betrokken partijen 14 dagen om te reageren op de bevindingen van de AFM.

Het hof heeft nog geen datum bepaald voor een uitspraak over het verzoek tot verbindendverklaring van de Duisenberg regeling.

Groeten,
Piet
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Berichtdoor pewi » di 20 jun 2006 23:18

pewi
 
Berichten: 167
Geregistreerd: ma 15 aug 2005 21:00
Woonplaats: Limburg

Berichtdoor Piet » di 17 okt 2006 10:16

Hoorzittingen van 16 t/m 19 mei door gerechtshof Amsterdam i.v.m. Duisenberg regeling

Op www.rechtspraak.nl is het verslag te lezen van de hoorzittingen die gehouden door het gerechtshof Amsterdam n.a.v. het verzoek van Dexia, Leaseverlies, Eegalease, Consumentenbond en VEB om de Duisenberg regeling verbindend (verplicht) te stellen voor alle aandelenlease gedupeerden die daarvoor in aanmerking komen.
Het verslag is via deze link te lezen:
http://www.rechtspraak.nl/NR/rdonlyres/ ... oniem_.pdf

Groeten,
Piet
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Vorige

Keer terug naar Dexia

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 16 gasten

cron