Hoe Duisenberg dacht over aandelenlease gedupeerden

Hoe Duisenberg dacht over aandelenlease gedupeerden

Berichtdoor Piet » di 18 apr 2006 23:49

Jaren werd er gevraagd om ingrijpen door de overheid in de aandelenlease affaire.
De Commissie Geschillen Aandelenlease onder leiding van prominenten als Oosting en Sorgdrager kon Dexia niet bewegen tot enige vorm van schikking.
Dexia had nog de hoogmoed te denken dat zij hun klusje wel konden klaren.
Helaas, de rechtszaken werden achter elkaar verloren en overheidsingrijpen werd noodzakelijk om een catastrofe te voorkomen.
In een artikel van het blad HP de Tijd van 23 december 2005 werd duidelijk gemaakt wat de achtergronden waren voor Duisenberg om te bemiddelen in een zaak met "gewone mensen".
Dat was toch immers niets voor deze welgestelde man!

Hier een gedeelte van het artikel:
Ondanks zijn kwakkelende gezondheid en zijn honger naar rust liet Duisenberg zich begin dit jaar toch weer strikken voor een grote klus. Vriend Nout Wellink. die Duisenberg opvolgde als president bij De Nederlandsche Bank, zat in zijn maag met het slepende conflict over de aandelenlease. Menno Oosting, de voormalige Nationale Ombudsman, had zijn tanden al stuk gebeten op het dossier.Tevergeefs.Dus vroeg Wel1ink of Duisenberg het wilde proberen.

Duisenberg bestudeerde de zaak en gaf de opdracht terug. Te moeilijk, vond hij. De standpunten lagen volgens hem te ver uiteen. Bovendien vond de ex.bankier het sop eerlijk gezegd de kool niet waard. Kopers van de leasecontracten hadden zich door hebzucht laten verblinden. Waren de aandelenkoersen blijven stijgen,dan had er niemand geklaagd; nu ze daalden,stonden de gedupeerden ineens op de barricaden. Maar Wellink volhardde.
Duisenberg was de aangewezen persoon, meende de DNB-directeur. Iemand die van een club eigengereide centrale-bankiers binnen een paar jaar een homogene club had weten te maken, moest dit zeker kunnen. redeneerde Wellink.
Duisenberg ging uiteindelijk toch overstag. In het publiek belang. De 600.000 mensen die aandelenleasecontracten hadden afgesloten. leefden al te lang in onzekerheid, verklaarde Duisenberg. Ook was de affaire schadelijk voor de financiële sector,meende hij.En –niet in de laatste plaats-Wellink was een goede vriend; die weigerde je niet zomaar iets.
Wellink had het goed ingeschat. In april presenteerde Duisenberg een akkoord.
Het was hem weer gelukt.

Bron HP de Tijd


Dit is nog maar het begin van de ontmaskering van de hele Duisenberg Deal.
Al eerder is gesproken over de rol van de zogenaamde belangenbehartigers de stichting Leaseverlies, Consumentenbond en VEB.
De rol van de overheid, Zalm, De Nederlandsche Bank en andere "belanghebbenden" is ook diverse keren besproken.

De hoorzittingen vanaf 16 mei en het Verweer wat ingediend is zullen meer duidelijkheid schaffen over het in mijn ogen smerige spel wat er gespeeld is en nog steeds wordt gespeeld.

Des te luider zal klinken: "Zeg NEE tegen een verplichte Duisenberg regeling" en "Zeg het vertrouwen in de stichtingen Leaseverlies en eegalease NU op"
Doe mee en sluit je aan bij het Duisenbergverweer op www.duisenbergverweer.nl en zeg het vertrouwen op in Leaseverlies en Eegalease op http://www.platformaandelenlease.nl/Ver ... rloren.htm

Groeten,
Piet
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Berichtdoor Piet » do 20 apr 2006 10:10

Het volledige artikel uit HP DE TIJD van 23 december 2005 over Duisenberg is (uiteraard) te lezen op www.platformaandelenlease.nl :
http://www.platformaandelenlease.nl/Nie ... 122005.htm

Groeten,
Piet
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Berichtdoor Elias » za 22 apr 2006 12:41

Zet hier ook nog bij, de opgelegde druk en sluikreclame die met name overheid / Zalm al gedurende pakweg 10 jaar legt bij de mensen met lagere inkomens, te magere pensioenvoorzieningen, gat hier en gat daar e.d. waarbij wordt voorgehouden de noodzaak om ZELF extra voorzieningen te treffen voor de toekomst.

Die campagnes vallen allemaal wel (erg toevallig ???) samen.
De verzekeringsmij's (Aegon e.a.), banken (La Bouchere, Dexia, Fortis e.a.) en vooral de tussenpersonen als SpaarSelect die dat vuile werk mochten uitvoeren, hebben dat ( zonder vergunning en de wetsregels aan hun laars lappend, want de overheid stimuleerde het zelf en dekte het wel af) heel goed begrepen en speelden er handig op in.

En dan kon het zo maar zijn, dat ene Duisenberg, ooit mede verantwoordelijk en bewaker en toezichthouder op die geldstromen, zich noodgedwongen voor het karretje moest laten spannen ( waar hij van te voren al geen heil in zag ) om de gedupeerden met een kluitje in het riet te sturen.
Elias
 
Berichten: 214
Geregistreerd: ma 15 aug 2005 22:40


Keer terug naar Dexia

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 68 gasten

cron