Zalm en zijn "vrije handelsgeest".

Zalm en zijn "vrije handelsgeest".

Berichtdoor Elias » vr 10 nov 2006 11:40

Nog uit de Parlementaire Nieuwsbrief:

SP wil durfinvesteerders tegen het licht houden
Er moet een onderzoek komen naar de risico's van het groeiende belang van zogeheten private equity-beleggers in de Nederlandse economie, stelt SP'er Irrgang. Aanleiding voor zijn Kamervragen aan ministers Zalm (Financiën) en Wijn (EZ) is een nieuw onderzoek van de Britse financiële toezichthouder naar de omstreden beleggingsmaatschappijen. 'Eén van de risico's rond deze beleggers is de hoge schuldenlast waarmee overgenomen bedrijven worden opgezadeld', aldus Irrgang, die stelt dat ondernemingen voornamelijk worden gekocht met geleend geld. 'Het bedrijf blijft vervolgens zitten met de schulden, terwijl de investeerders buiten schot blijven.' Het Kamerlid hoopt dat het kabinet naar aanleiding van het Britse onderzoek en kritische kanttekeningen van De Nederlandsche Bank bereid is tot ingrijpen. SP


Het is natuurlijk maar de vraag of dit kabinet, waar Zalm nog steeds de scepter zwaait, hier iets aan gaat doen.
Ook in het Nederlandse top-bedrijfsleven is het nu eenmaal gemeen goed, dat onder "goed zakendoen" ook wordt begrepen het met het geld van een ander grof speculeren, snel de grove winst pakken en dan weer wegwezen !
Om de samenleving op te zadelen met de schulden, onslagen en de rotzooi. Kortgezegd, de zaak besodemieteren, waarbij wet en recht het nakijken hebben.
De toezichthouders ? "Ons kent ons" zullen we maar zeggen
Meestal gaat dat prima ( voor die speculanten dan ), in een uitzonderlijk geval gaat het fout, omdat de wet toch wel erg verkracht werd. Maar geen nood, een eventuele nog zeldzamere straf stelt gelukkig 0,0 voor.
Buiten kijf staat, dat de samenleving per definitie altijd voor de schade opdraait.

Immers, de slogan van Zalm en VVD staat voorop: "Vrijheid in handel en ondernemingsgeest".

Groet,
Elias.
Elias
 
Berichten: 214
Geregistreerd: ma 15 aug 2005 22:40

Keer terug naar Dexia

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten

cron