Alle betrokken clienten gebonden.....

Alle betrokken clienten gebonden.....

Berichtdoor Elias » zo 28 jan 2007 15:31

www.dexia.be :

De Duisenberg-regeling wordt bindend verklaard door het Hof van Beroep in Amsterdam.

25/01/2007

Vandaag, 25 januari 2007, heeft het Hof van Beroep van Amsterdam de Duisenberg-regeling bindend verklaard op basis van de "Wet Collectieve Afwikkeling Massaschade”.

Dexia Bank Nederland en de belangengroepen (de stichtingen Leaseverlies en Eegalease, de Nederlandse Consumentenbond en de Vereniging van Effectenbezitters) hadden, zoals bekendgemaakt op 29 april 2005 (*), een overeenkomst bereikt (“de Duisenberg-regeling” genaamd), die voorziet in een globale regeling voor cliënten met aandelenleaseproducten die hun contracten hebben afgesloten of zullen afsluiten met een openstaand schuldsaldo.

Conform het arrest van het Hof van Beroep zal de toepassing van de "Wet Collectieve Afwikkeling Massaschade” alle betrokken cliënten binden aan de Duisenberg-regeling, zolang zij niet opteren voor een uitstap binnen een periode van zes maanden.

Deze beslissing vormt een belangrijke stap in de richting van een oplossing van de aandelenlease-affaire in Nederland.


Volgens Dexia dus een ARREST, dat jurisprudentie vormt en zoals al zo vaak gebleken, heeft en krijgt Dexia gelijk, zeker nu deze rechter daar nadrukkelijk nog eens naar verwijst en zaken tot feiten van algemene bekendheid bombardeerd.

En zover ik heb begrepen is hogere rechtsgang ( HR ) wettelijk uitgesloten.

Hoe zit het nu met bijv. een aflossingsproduct als een AEX certificaat ?
Zelfs al je door de DR toepassing niet in aanmerking komt voor enige vergoeding ( zelfs geen 10 % en al wel of niet een procedure had aangespannen) wordt je dankzij de Duitenbergbende en deze rechter toch als betrokkene gebonden aan dit arrest en de daarin vastgelegde "modules". ( als je toch van de opt-out gebruikt maakt en verder wil procederen)

Bovendien zijn de grove opvattingen ( nieuwe beslismodules ) door deze rechter in dit arrest vastgelegd en je zal al een erg uitzonderlijk geval moeten zijn, wil men daar nog van af gaan wijken.
En als we nu al vaststellen, dat deze nieuwe modules EN schadeverdeling zeer onrechtvaardig zijn, dan zijn m.i. die te verwachten afwijkende uitspraken c.q. afwijkende schadetoewijzingen af al aardig in te schatten.

Grof gezegd: Gebrek aan zorgplicht is erkent, maar daar geldt dan ook de bindende DR schaderegeling voor.
En gezien het verwijt "betrokkene had kunnen weten" is de tegenhanger gecreeerd voor de overige tekortkomingen ( als die al bewezen verklaard zouden kunnen worden ) van dexia, voorgangers en tussenpersonen en is de verjaartermijn inzake meetekenen eega vastgepind op 3 jaar en 6 maanden na afsluitdatum contract


Het inmiddels ingestelde "LeaseTeam" te Amsterdam zal als "Hamerteam" de geschiedenis ingaan.

Maar dit is mijn inschatting en hoop dat ik het mis heb.
Over neermaaien gesproken.....
Gras voor de voeten wegmaaien, is te zacht uitgesproken.
Elias
 
Berichten: 214
Geregistreerd: ma 15 aug 2005 22:40

Keer terug naar Dexia

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

cron