Nationale Nederlanden voor rechter om woekerpolissen

Nationale Nederlanden voor rechter om woekerpolissen

Berichtdoor croosjes » vr 6 jul 2007 22:45

Nationale Nederlanden voor rechter om woekerpolissen
06 jul 2007, 18:24
door Theo Besteman

Eigenaren van ’woekerpolissen’ hebben Nationale Nederlanden voor de rechtbank van Rotterdam gedaagd. Zij eisen dat Nationale Nederlanden hun klanten met een beleggingsverzekering financieel schadeloos stelt. Per polishouder moet de verzekeraar 9000 euro betalen.

„Dat kan vanwege het missen van toekomstige rendementen oplopen tot €2,5 miljard”, stelt advocaat Jeroen Wendelgelst namens de stichting Woekerpolis Claim (WPC) en de Vereniging Consument & Geldzaken (VCG), die voor duizenden gedupeerden de eerste collectieve rechtszaak tegen de beleggingspolissen is begonnen.

Met de rechtszaak willen zij de verzekering Flexibel Verzekerd Beleggen van Nationale Nederlanden ongeldig laten verklaren. Daarvan zijn er 260.000 verkocht. Van alle ’woekerpolissen’, dure en ondoorzichtige beleggingsverzekeringen die geen of nauwelijks rendement opleveren, zijn er 6,5 miljoen in omloop, samen goed voor 16 miljard .

De stichting en de consumentenvereniging legden eind vorig jaar al een claim neer bij de verzekeraar Nationale Nederlanden. Dit heeft niet geleid tot een oplossing voor de polishouders, stellen zij, waarop zij nu hun gelijk bij de rechter zoeken.

Eind vorig jaar stelde de commissie-De Ruiter dat verzekeraars en tussenpersonen tekortschieten bij het verstrekken van informatie bij beleggingsverzekeringen.

WPC en VCG willen druk uitoefenen. Ze verwachten dat de branche, met de rechtszaak voor Nationale Nederlanden die 5% van de markt beheert, zich alsnog beraadt op een collectieve compensatieregeling voor alle 4,1 miljoen klanten met een beleggingsverzekering. "Tot dusver wil de branche hier niets van weten”, aldus de woordvoerder.

De organisaties sluiten niet uit dat zij ook andere verzekeraars zullen dagvaarden.

doorsturen print artikel
croosjes
 
Berichten: 90
Geregistreerd: ma 15 aug 2005 19:38
Woonplaats: warmenhuizen

Keer terug naar Dexia

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

cron