Het blijven boeven

Het blijven boeven

Berichtdoor jasper » vr 4 apr 2008 7:34

22,5 euro voor vervanging Dexia-kaartlezer

De ruim 1 miljoen Dexia-klanten die met een kaartlezer internetbankieren, moeten liefst 22,5 euro ophoesten voor een nieuw toestel als de batterijen na twee jaar de geest geven. Dat heeft de bank bevestigd aan Het Laatste Nieuws.
(belga) - Nochtans wordt de Card Reader bij het eerste gebruik gratis aangeboden en is de levensduurte van de batterijen normaal vijf jaar. Op de vraag waarom de "garantie" dan niet vijf in plaats van twee jaar geldt, kwam niet meteen een antwoord. Dexia-klanten die het lumineuze idee koesteren om de kosten te omzeilen door in een winkel zélf nieuwe batterijen aan te kopen, zijn eraan voor de moeite.

"Dan raak je niet meer aan je gegevens", klinkt het bij Vasco Data, de leverancier van de Card Reader. "In de kaartlezer zit een soort klok die gelijkloopt met de klok van een Vasco-toestel dat verbonden is met de server van een bank. Die gelijklopende klokken zorgen ervoor dat de gegevens op dezelfde manier worden verwerkt. Als de batterijen het begeven, lopen de twee niet meer synchroon en krijg je dus niet meer het juiste paswoord."

Bij de andere twee grote banken in ons land - KBC en Fortis - is de vervanging van kaartlezers voor internetbankieren volledig gratis.

Bron: http://www.tijd.be/artikel/22_5_euro_vo ... er.6685617
jasper
 
Berichten: 8
Geregistreerd: ma 6 maart 2006 21:28

Keer terug naar Dexia

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron