Ook gedupeerd door Boogerman Hypotheken Stadspolders B.V.

Ook gedupeerd door Boogerman Hypotheken Stadspolders B.V.

Berichtdoor Piet » vr 20 jun 2008 16:04

Oproep voor gedupeerden van Top Investments B.V. / Boogerman Hypotheken Stadspolders B.V.

Op 12 juni verscheen in het algemeen Dagblad het volgende artikel:

Gedupeerden laten kantoor leeghalen
Door FRANK VAN DEN ELSEN

DORDRECHT - De inventaris van Boogerman Hypotheken Stadspolders in Dordrecht wordt morgenochtend bij opbod verkocht door een gerechtsdeurwaarder, in opdracht van gedupeerde klanten van de Dexia-bank.

Het Dordtse echtpaar De Boer heeft beslag laten leggen op de roerende zaken van deze vestiging van de gerenommeerde firma, omdat Boogerman weigert een door de rechtbank bekrachtigde vordering van 35.000 euro te voldoen.

Het gaat om een schadevergoeding voor koersverliezen op Dexia-beleggingsproducten.

De Dordtse rechtbank heeft in maart al uitgesproken dat de schade die de familie hiermee heeft geleden, grotendeels de schuld is van het voormalige kantoor Top Investments.

Rond de eeuwwisseling sloot De Boer bij deze tussenpersoon - die later werd overgenomen door Boogerman - diverse beleggingscontracten af van de Dexia-bank.

Net als duizenden andere Dexia- gedupeerden in het hele land, werd de Dordtse familie na enkele jaren totaal onverwacht geconfronteerd met een forse schuld in plaats van winst op de aandelenleaseconstructies. Het echtpaar wist niet eens dat dit mogelijk was, omdat dit risico nooit vermeld was.

De rechtbank vindt dat Boogerman (als rechtsopvolger van Top Investments) is tekortgeschoten in zijn informatie- en zorgplicht, die niet alleen rust op Dexia, ook op een tussenpersoon.

De Boer is ‘zeer risicovolle beleggingsconstructies aangegaan’, aldus het vonnis, ‘zonder een (deugdelijk) advies’. De rechtbank: ,,De specifieke risico’s van de betreffende producten zijn niet of nauwelijks aan de orde geweest. Dit terwijl Top Investments ervan uit diende te gaan dat zij te maken had met particuliere, niet-professionele beleggers zonder noemenswaardige kennis van beleggen.’’ Ook had Top Investments onderzoek moeten doen naar de financiële positie van De Boer, stelt de rechtbank.

Tot vanmiddag was het kantoor aan het Van Eesterenplein in Dordrecht nog volop in bedrijf.

Het is onderdeel van het bekende makelaars- en verzekeringsconcern Boogerman in Dordrecht, maar aandeelhouder A. van der Griend benadrukt dat het voormalige Top een ‘totaal losstaande en inactieve bv’ is.

De familie De Boer en haar advocaat mevrouw mr. A. Barth van kantoor Veldhuijzen, Evenboer en Nuiten vermoeden dat de weigerachtigheid van Boogerman Hypotheken om 35.000 euro schade te vergoeden, voortkomt uit angst voor meer claims van Dexia-klanten die zich al bij hun verlies hadden neergelegd.

De Boer: ,,Het toenmalige Top Investments heeft talloze producten van Dexia in Dordrecht verkocht. Wij zijn destijds voor onze goede klandizie bij Dexia zelfs beloond met een reisje naar Amsterdam. We zaten in een bus vol met andere zeer goede klanten van dit kantoor.’’

Barth: ,,Mijn cliënten en ik betreuren het heel erg dat Boogerman deze opmerkelijke koers kiest en tot op heden gewoon blijft weigeren om aan een gerechtelijk vonnis te voldoen.’’

De Boer zelf heeft, anders dan vele andere Dexia-gedupeerden, het hoofd financieel boven water kunnen houden, maar zucht wel onder zware lasten en kan nergens lenen of een abonnement afsluiten, wegens een torenhoge kredietregistratie. ,,Dan win je zo’n rechtszaak en sta je nóg met lege handen,’’ verzucht mevrouw De Boer.

A. van der Griend van Boogerman zei vandaag dat het voormalige Top Investments los moet worden gezien van Boogerman. ,,Wij hebben Top overgenomen en daar zaten wat lijken in de kast.’’

Hoewel Van der Griend erkent dat het een overname ‘met rechten en plichten’ was, noemt hij de kwestie ‘te lastig om nu op in te gaan’. ,,Wij hebben geen keuze dan dit nu zo laten gebeuren. Wel zijn we in hoger beroep.’’

Copyright (C) Algemeen Dagblad


http://www.platformaandelenlease.nl/Nie ... 2008-2.htm

De uitspraak in deze zaak is hier te lezen:
http://zoeken.rechtspraak.nl/resultpage ... ljn=BC7430

Helaas heeft deze tussenpersoon, Top Investments B.V. / Boogerman Hypotheken Stadspolders B.V., meerdere slachtoffers gemaakt.

De stichting PAL zoekt samen met de advocaat van de gedupeerden, mevrouw Barth, mensen die ook via Top Investments B.V. / Boogerman Hypotheken Stadspolders B.V. contracten hebben afgesloten.

Mail naar info@platformaandelenlease.nl voor meer informatie.

Groeten,
Piet
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Keer terug naar Dexia

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron