KIFID

KIFID

Berichtdoor roelofpost » di 23 nov 2010 20:17

Wat zijn jullie verwachtingen van de KIFID benadering van de nog lopende zaken
roelofpost
 
Berichten: 3
Geregistreerd: di 9 feb 2010 19:05

KIFID

Berichtdoor nie » wo 24 nov 2010 11:04

Verwacht hier niet te veel van!
Het hoort bij het ritueel dat we in Nederland opvoeren rond zaken van recht en rechtvaardigheid.
iedereen spreekt schande van de bonussen van bankiers, niemand verandert het systeem
iedereen weet dat veel mensen slachtoffer zijn van bedrog door banken als DSB, de curatoren van deze bank proberen vooral veel geld bij elkaar te krijgen om andere banken en de overheid schadeloos te stellen, als laatste zullen de individuele slachtoffers ergens op kunnen rekenen, als er dan nog wat over is tenminste.
Telkens als in het geval van Dexia op tv een uitspraak van de Hoge Raad of van de Duisenberg-commissie in het voordeel van gedupeerden gemeld was , was de bestuursvoorzitter van Dexia er als eerste bij om te vertellen dat er redelijke schikkingen zouden komen, ruime coulance zou worden toegepast, de bank haar maatschappelijke verantwoordelijkheid zou nemen etc. Het doelhiervan : politici geruststellen, hun favoriete gemoedstoestand. In de praktijk werden ten kantore van Dexia de messen nog eens extra geslepen.
En politici dan? de enige groep in Nederland waar slachtoffers hun heil moeten zoeken, nu rechters hun bankiersvriendjes van de golfbaan uit de wind blijven houden? Politici verliezen hun interesse in een onderwerp als er geen stemmen mee gewonnen kunnen worden en zijn zelf niet vies van profijtelijke banden met bedrijven en banken.

Kortom: hoveel gelijk je ook hebt als slachtoffer, hoe weinig het je verder helpt.
Het grootste lachertje in dit verband: de uitholling van het woord zorgplicht. Van term, bedoeld om te voorkomen dat bedrijven consumenten in problemen brengen, is het verworden tot de plicht van consumenten om te voorkomen dat bedrijven in ellende komen als hun slachtoffers de (onterechte) aflossingen niet kunnen voldoen.

Kortom: het advies van Kifid is goedbedoeld, maar zal hooguit dienen als doekje voor het bloeden, als document om de schijn van Nederland= Rechtstaat overeind te houden en zal het gedrag van Dexia of die kwalijke rechters in deze niet veranderen

Intussen; ga door met de strijd, soms vangt een koe een haas.
nie
 
Berichten: 24
Geregistreerd: di 7 maart 2006 10:39

Re: KIFID

Berichtdoor jll » vr 18 mei 2012 15:34

Hazen vangen?

ClaimConcept is er in geslaagd meerdere klachten alsnog voor te leggen aan het KiFiD!
Het betreft hier Aegon Vliegwiel, Aefin, Defam, Dexia, Fortis Groeivermogen, Levob Hefboom Effect en Ohra Flexbeleg. Niks Hofformule, gewoon altijd 60% inleg terug!

Inmiddels hebben wij ook de civiele rechter er van weten te overtuigen dat het KiFiD geen wassen neus mag zijn...

Let op: ga niet doe-het-zelven, dit vereist kennis van reglementen en procesvoering! Bij twijfel, vraag een second opinion!
jll
 
Berichten: 36
Geregistreerd: vr 23 sep 2005 19:22


Keer terug naar Dexia

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron