Pagina 1 van 1

voortgang, successen of verliezen

BerichtGeplaatst: ma 25 jul 2011 12:18
door nie
Beste Lotgenoten
ik vind het angstig stil worden op het forum (ook bij Trosradar trouwens); nauwelijks nieuwe berichten, nauwelijks bericht van afhandeling van rechtszaken, hooguit winst van Dexia in hoger beroep (elk fatsoen, bijvoorbeeld om mensen een keer met rust te laten en iets te gunnen, is deze bank vreemd; terwijl we allemaal als belastingbetalers de banken steunen, geven wij ze geld om ons geld af te pakken, het is om gek van te worden)
van Leaseproces waar ik bij aangesloten ben, hoor ik ook al niets en zo lijkt 2011 ook alweer een verloren jaar te worden.
wie heeft iets positiefs te melden?
en hoe staat het met het recht van elke burger op een tijdige afloop (binnen 1 jaar) van zijn rechtsgang?

wachten Dexia/rechterlijke macht/politiek totdat iedereen het opgeeft of dood is?

met vriendelijke groet, Nie

BerichtGeplaatst: do 28 jul 2011 11:29
door eduard
Hoi Nie,

Ja ik verbaas me ook over de "stilte" hier op het forum enne snap het eigenlijk niet, in 2004 zijn we in een groep van 40 via HP gaan procederen en het lijkt wel of de rest van die groep een schikking hebben met Dexia (=betalen).
Dexia procedeert maar door en er komt geen eind aan zoals in mijn geval zijn de betalingen aan HP al meer dan de schuld aan Dexia!!!
Procedeer jij ook via HP??

BerichtGeplaatst: vr 29 jul 2011 8:51
door charlyb66
Hallo Nie,

Inderdaad grote stilte. Na ons gewonnen proces bij de rechtbank in Amsterdam in maart 2008, ging Dexia op de laatste dag van de toegestane termijn in hoger beroep. Ik en mijn vrouw hadden intussen 65% van de rente en inleg terugontvangen. Tot vandaag niets meer van Dexia gehoord. Volgens mijn advocaat zou deze maand onze zaak weer op de rol staan. Is al diverse malen door Dexia uitgesteld. Vergelijkbare zaken worden nu in Hoger Beroep door Dexia gewonnen. (Cortenraad,Gonegoor)

Trosradar en andere media zouden aan deze wonderbaarlijke draai van de rechtsgang in Nederland en de handelswijze van Dexia in deze, veel meer aandacht moeten schenken.
De woekerpolis en de DSB affaire staan nog volop in de belangstelling, maar het consumenten bedrog met de aandelen lease lijkt vergeten.

Over DSB gesproken, onze grote vriend Bert Kn├╝ppe aangesteld door Dexia, na het vertrek van de Belgische leiding, om de achtergelaten rommel van hun in Nederland op te ruimen is nu curator bij de DSB. Sterkte mensen.

BerichtGeplaatst: za 30 jul 2011 22:16
door aert0001
is het niet gewoon vermoeidheid en frustratie van alle slachtoffers van Dexia, Spaarbeleg, Aegon, DSB en alle anderen z.g. banken en verzekeringmaatschappijen, moeheid en frustratie na jaren van financieel beleg, getouwtrek, juridische haarkloverij en uitstel over uitstel, zij ( deze instellingen ) trekken telkemalen een nieuw blik geld en/of juristen open. De vroegere Juristen zijn nu rechter en zien er op toe dat hun visie van toen, ook hun bedenksels, nu recht is.
Al die mooie en humane instellingen die met geld wat niet van hen is de vermoorde onschuld spelen.
Wet en gelijk lijkt voor diegene te zijn die tijd, kennis en vermogen heeft, of dat nu van zichzelf is of niet,
Wie wordt daar niet erg, erg stil van?

Ton

Re: voortgang, successen of verliezen

BerichtGeplaatst: vr 5 aug 2011 13:01
door alex64
jazeker het is stil maar ik weet zeker dat er nog velen net zo strijdlustig zijn als in het begin. Ik in ieder geval wel ook al wacht ik al jaren op een rechtzaak en ook al ben ik meerdere keren benaderd door de lachwekkende organisatie Zettel , ik geef niet op.

Het mag duidelijk zijn dat Dexia uit is op een uitputtingsslag. Deze eeuwenoude techniek is vaker een succesvol middel gebleken. Dexia heeft een lange adem. het enige dat ze nodig hebben is geld voor hun geslepen advokaten.

Ik persoonlijk vind het jammer dat er geen goed inzicht is in hoeveel zaken er al door de slachtoffers van Dexia zijn gewonnen en hoeveel geld door Dexia is terugbetaald. Deze teller zou in grote cijfers een mooie startpagina van deze site zijn en zou een extra motivatie voor iedereen zijn om door te vechten.

Zo , dat is eruit en ik ga er weer tegenaan. Ik wens iedereen veel sterkte en vooral; geef niet op !!

Re: voortgang, successen of verliezen

BerichtGeplaatst: zo 14 aug 2011 11:38
door alert
Uit contacten met Leaseproces heb ik begrepen dat mijn zaak binnenkort bij de rechtbank zal worden ingediend. Ik neem aan dat andere gedupeerden nu ook door Leaseproces worden benaderd over het al dan niet opstarten van een rechtzaak. De algemene lijn (het toetsingskader) zoals bepaald door de uitspraken van het gerechtshof (met de onzinnige rekenformule voor de bepaling van de draagkracht van een hele gezinshuishouding) en de Hoge Raad zijn bekend en zijn buitengewoon teleurstellend en zeer "onbegrijpelijk". Bedrog en misleiding door Dexia worden in feite niet erkend en de schending van de zorgplicht leidt tot een niet hogere toekenning dan 2/3 deel van het schuldrestant (na verrekening van eventuele voordelige saldi van andere contracten). In die zin is er ook weinig nieuws te melden en wordt je er inderdaad stil van. Het is echter mogelijk dat in individuele gevallen op grond van bijzondere omstandigheden (er ligt dus een flinke bewijslast op de gedupeerde) er toch nog mogelijkheden zijn voor het indienen van een vordering met een beter resultaat. Een extra drempel voor het voeren van een rechtzaak is nu ook de hoogte van de griffierechten. Wordt de rechtzaak echter gewonnen dan moet de tegenpartij dit weer vergoeden.
Omdat alle rechtzaken individueel worden beoordeeld (met inachtneming van de algemene lijn) is het naar mijn mening niet erg zinvol om naar statistieken te kijken; iedere situatie is weer net even anders en je kunt er ook geen rechten aan ontlenen.