Uitgekleed door de Rabobank.

Uitgekleed door de Rabobank.

Berichtdoor Fam.s » di 20 dec 2005 14:24

Eerder melden we u over het conflict Rabo/Schretlen/Stiphout.
Een bijzonder ernstige zaak!! Waarbij Stiphout door Rabo/Schretlen op een schandelijke wijze beroofd is, en met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid door rechtsprekers gesjoemeld is, dan wel dat deze commissie volledig ondeskundig was .A.U.B. uw medewerking voor opheldering?
Rabobank Sprundel. F. 500.000-. Rabobank Venray. F. 1.400.000 NEDERLANDSE JURISPRUDENTIE 1998
Nr.660
HOGE RAAD
26juni 1998,nr, 16621.C97/l00
(Mrs. Roelvink, Mijnssen, Korthals Altes, Heemskerk, Herrmann: A-G Mok: m.nt. prof. mr. CL. van Zeben) RvdW 1998,138
Bijzondere zorgplicht bank bij optiehandel cliënten
Bank die bij handel in opties bemiddeling verleent is jegens particuliere cliënten tot bijzondere zorgplicht gehouden als professionele en bij uitstek deskundig te achten dienstverlener. Omvang zorgplicht hangt af van omstandigheden geval. Art. 31 f en31 m Reglement voor de handel van de EOE die de bank verplichten toe te zien op naleving margeverplichtingen, strekken mede ter be scherming belangen van cliënt.
Onderhavig geschil betreft de vraag of de bank aansprakelijk kon worden gesteld voor het feit dat voor haar cliënt als gevolg van optietransacties (geschreven opties waarvoor de margeverplichting niet in acht werd genomen) een negatief saldo is ontstaan vanf 500000 ten tijde van de beurskrach van oktober 1987. Tevens komt aan de orde de omvang van de rechtsstrijd in appel nu volgens eiser tot, cassatie ook in de inleiding op de grieven een klacht tegen het bestreden vonnis moest worden gelezen.
De aan het hof voorbehouden uitleg van de memorie van grieven is in het licht van die memorie en van de overige geding stukken niet onbegrijpelijk.
Nu cliënt en de bank in een contractuele verhouding tot elkaar stonden en de door cliënt aan de bank gemaakte verwijten in feite erop neerkomen dat de bank in de nakoming van haar contractuele verplichtingen toerekenbaar tekortgeschoten is, had het hof geen aanleiding te onderzoeken of de bank, zo van zodanig tekortschieten geen sprake is geweest,niettemin door de aan haar verweten nalatigheid onrechtmatig jegens cliënt heeft gehandeld. Wanneer een bij de handel in opties bemiddeling verlenende bank opdrachten van haar particuliere cliënten tot het uitvoeren van optietransacties ontvangt, is de bank als professionele en op dit terrein bij uitstek deskundig te achten dienstverlener tot een bijzondere zorgplicht gehouden, gelet op de zeer grote risico's die aan dergelijke transacties verbonden kunnen zijn
BOVEN WEERGEGEVEN BETREFT RABOBANK SPRUNDEL !
Fam.s
 
Berichten: 4
Geregistreerd: zo 2 okt 2005 23:42

Keer terug naar Overige aanbieders

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron