Een bug bij het plaatsen van een url (link)

Een bug bij het plaatsen van een url (link)

Berichtdoor Forummaster » za 20 aug 2005 18:41

Er zit een bug in het forum wat soms hinderlijke consequenties veroorzaakt.
Normaal mag een "url" (link) direct ingetypt worden bijvoorbeeld:

http://www.platformaandelenlease.nl

Wanneer nu deze link wat langer wordt dan springt het scherm naar een grotere breedte waardoor er horizontaal gescrold moet worden om alle tekst te kunnen lezen. Dat zou in principe nog niet zo erg zijn als dit alleen maar de posting zou zijn waar die te lange link staat vermeld. Echter ook alle postings die boven en nog eventueel volgen op de betreffende posting worden dan te breed weer gegeven wat erg hinderlijk is en de leesbaarheid zeker niet bevorderd.
De oplossing van dit probleem althans voor tijdelijk, is de volgende code:
(De bovenstaande link wordt weer als voorbeeld gegeven)

Code: Selecteer alles
[url=http://www.platformaandelenlease.nl]Tekst[/url]

Het woordje "Tekst" wordt nu gedisplayd i.p.v. de "url" maar verder werkt de functie gelijk als zonder deze code doch het probleem van het springen naar een te breed scherm is hiermee verholpen.
Voor het woordje "Tekst" mag elke tekst ingetypt worden.
Voorlopig verzoeken we een ieder bij het plaatsen van een wat langere url (link), de vermelde code te gebruiken.
Zo gauw dit probleem is opgelost, maken we hier melding van.

De webmaster
Forummaster
Site Admin
 
Berichten: 36
Geregistreerd: wo 10 aug 2005 12:24

Berichtdoor Forummaster » ma 26 sep 2005 17:07

Zoals men waarschijnlijk al geconstateerd heeft, is het probleem met het te breed worden van het scherm nu opgelost. Alle postings zijn nu precies beeldvullend zodat er niet meer horizontaal hoeft te worden gescrold om alle tekst te kunnen lezen.
Tevens is er een beveiliging in het forum gebouwd die voorkomt wanneer iemand de "aardigheid" heeft om tekst of andere characters zonder spatie en zonder op een nieuwe regel te beginnen het scherm vol schrijft, nu ook niet het beeld veel te breed gaat worden. Dit is een veel misbruikte methode op het forum van Radar waardoor alle topics in de betreffende pagina practisch niet meer leesbaar zijn.
Indien dit nu op dit forum zou worden gedaan, dan wordt de limiet van de maximale breedte aangehouden en daarna verschijnt er een horizontale balk onder de tekst die de rest van de informatie weergeeft en gelezen kan worden door rechts of links van deze balk te klikken op de pijltje naar rechts of links en zodoende toch de rest van de informatie te lezen is, zonder dat daardoor de ander postings te breed worden.
Hieronder een voorbeeld hiervan:
EenhelelangetekstzonderspatieseneennieuweregelEenhelelangetekstzonderspatieseneennieuweregelEenhelelangetekstzonderspatieseneennieuweregelEenhelelangetekstzonderspatieseneennieuweregelEenhelelangetekstzonderspatieseneennieuweregelEenhelelangetekstzonderspatieseneennieuweregelEenhelelangetekstzonderspatieseneennieuweregelEenhelelangetekstzonderspatieseneennieuweregelEenhelelangetekstzonderspatieseneennieuwerelEenhelelangetekstzonderspatieseneennieuwereglEenhelelangetekstzonderspatieseneennieuweregelEenhelelangetekstzonderspatieseneennieuweregel
Indien deze tekst veel informatie zou bevatten dan kan de muiswijzer geplaatst worden tussen deze horizontale balk en de plaats waar de te lange tekst begint. De muiswijzer verandert dan in een kruis en wanneer dan dubbel geklikt wordt verschijnt er een nieuw groot scherm waarin deze informatie staat zonder dat er rechts of links geklikt hoeft te worden om alles te kunnen lezen. Wanneer in het grote scherm op "X" rechts bovenaan wordt geklikt, dan komt men weer terug op het forum.

Er blijft nu noch een probleempje open staan en dat is wanneer een hele lange link wordt ingetypt, deze nog niet altijd wordt geaccepteerd.
Forummaster
Site Admin
 
Berichten: 36
Geregistreerd: wo 10 aug 2005 12:24

Berichtdoor Forummaster » zo 25 jun 2006 10:31

Het probleem met een hele lange link is zeer waarschijnlijk nu ook opgelost. Er is een modificatie geplaatst die bij een lange URL na 50 tekens deze afkapt en dan met enkele "......." en het allerlaatste van deze URL er voor in de plaats laat zien althans als deze URL in zijn geheel wordt ingetypt op het forum.
Daardoor zou de indruk kunnen worden gewekt dat er iets fout met deze link zou gaan wanneer het scherm met deze link wordt weergegeven. Echter dit is niet het geval want bij het klikken op de betreffende link werkt deze correct en zal naar deze link worden gesprongen.

Het is nog even afwachten of deze modificatie ook blijft werken bij zéér lange URL's.
Forummaster
Site Admin
 
Berichten: 36
Geregistreerd: wo 10 aug 2005 12:24


Keer terug naar Overige aanbieders

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron