Pagina 1 van 8

Weer initiatief tegen beleggingsverzekeringen

BerichtGeplaatst: ma 27 nov 2006 10:49
door ElBe
Weer initiatief tegen beleggingsverzekeringen
27 Nov 06, 07:32
AMSTELVEEN (ANP-AFX) - Opnieuw is er een initiatief genomen naar aanleiding van beleggingsverzekeringen. Ditmaal is een stichting in het leven geroepen die verzekeraars om de gewraakte verzekeringen voor de rechter wil slepen.

“De tijd is rijp voor actie, zoals het aansprakelijk stellen van verzekeraars”, aldus de Stichting Woekerpolis Claim (WPC) zondag in een verklaring. De stichting heeft een website in het leven geroepen (www.woekerpolisclaim.nl) waar polishouders die menen gedupeerd te zijn door beleggingsverzekeringen, zich kunnen aanmelden.

Beleggingsverzekeringen liggen al enige tijd onder vuur van consumenten, de financieel toezichthouder AFM en de politiek. De kritiek richt zich op de ondoorzichtigheid, hoge kosten en risico’s van het financiële product. Compensatieregelingen voor de klanten hebben de verzekeringsbranche tot nu toe ongeveer 160 miljoen euro gekost, zo bleek onlangs uit cijfers van Het Verbond van Verzekeraars.

Schadeclaims

De schadeclaims tegen verzekeraars als Nationale Nederlanden, Interpolis, Allianz en Aegon kunnen in de honderden miljoenen lopen, aldus WPC. Volgens de voorzitter van de stichting, Jeroen Wendelgelst, hebben de verzekeraars vermoedelijk hun wettelijke informatieplicht en hun zorgplicht geschonden. Er moet volgens hem snel gehandeld worden omdat de claims anders verjaren. Beleggingsverzekeringen liggen volgens Wendelgelst al sinds 1995 onder vuur.

Vorige week nog kondigde een groep belangenverenigingen aan onderzoek te gaan doen naar beleggingsverzekeringen, waarbij de optie van een gang naar de rechter nadrukkelijk wordt bekeken. De initiators zijn onder meer de Consumentenbond, de Vereniging van Effectenbezitters, vergelijkingsbedrijf Independer.nl en Vereniging Eigen Huis (VEH).

WPC noemt het overigens opmerkelijk dat VEH en Independer.nl, die volgens de stichting zelf beleggingsverzekeringen hebben verkocht, deze producten nu aan de kaak stellen.

© 1996-2006 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.

Vorige week nog kondigde een groep belangenverenigingen aan onderzoek te gaan doen naar beleggingsverzekeringen, waarbij de optie van een gang naar de rechter nadrukkelijk wordt bekeken. De initiators zijn onder meer de Consumentenbond, de Vereniging van Effectenbezitters, vergelijkingsbedrijf Independer.nl en Vereniging Eigen Huis (VEH).

Het wordt druk wat de inititiefnemers betreft die zonodig menen allerlei Stichtingen te moeten oprichten en claimen deze wantoestanden weleens te zullen oplossen.
In amper een goeie week tijd tel ik nu zo'n goeie vier a vijf organisaties die bekend maakte hier iets tegen te willen ondernemen.
Het begon met Johan Mulder die via deze site min of meer het initiatief nam. Vrij snel daarna kwam William Schonewille van het advocatenbureau Barends&Krantz - u weet wel dat waren de initiatiefnemers van o.a. Leaseverlies en Eegalease - en u weet waarschijnlijk ook hoe dat is afgelopen. Als belangenbehartigers hebben deze gecollaboreert met Dexia en als belangenbehartigers hun aangeslotenen de Duisenberg-Regeling en de Wcamregeling door de strot geduwd van de gedupeerden. Dat is de club die wordt aangeduid in bovenstaande quote. Daarna volgde de vereniging Payback op de voet gevolgd door de vereniging Consument en Geldzaken en nu het bovenstaande bericht van de Stichting Woekerpolis Claim.
Blijkbaar hebben al deze organisaties (nog) niets geleerd van het aandelenlease drama en vindt men het blijkbaar niet nodig om de krachten te bundelen om zodoende één front te vormen om dit schandaal bij de wortel aan te pakken.
Het zou er enigzins op kunnen gaan lijken dat hier het gezegde op gaat dat "wanneer twee honden vechten om een been de derde er mee heen loopt".
Het laat ook angstvallig zien hoe onze Regering eigenlijk volkomen gefaald heeft als toezichthouder door weinig of niets te doen of in te grijpen bij deze aanbieders van dit soort van gruwelproducten. Het typeert natuurlijk wel dat nu de initiatiefnemers bijna over elkaar heen buitelen om zich als bestrijders van dit "onrecht" te presenteren en blijkbaar volop mogelijkheden zien om bij de betreffende verzekeringsmaatschappijen een claim in te gaan dienen, hoe onze Regering en de AFM wederom geweldig hebben zitten slapen. Maar dat wisten we natuurlijk al veel eerder.

Mvg.

Elbe

BerichtGeplaatst: ma 27 nov 2006 14:39
door impact
Ik heb me bij Woekerpolis aangemeld. Baat het niet, dan schaadt het niet.

BerichtGeplaatst: di 28 nov 2006 20:47
door Elias
Gedeelte uit het bericht in de Volkskrant 28.11.2006 van Ferry Haan:

Al eerder, begin november, riep advocaat William Schonewille gedupeerden in het tv-programma Radar op zich bij hem te melden. Dat leverde 25 duizend gegadigden op. Schonewille procedeerde eerder s u c c e s v o l voor de stichting Lease-verlies.


Ben ik nou als Dexia-gedupeerde te geindoctrineerd of te bevooroordeeld geraakt ??? Zien vele ingewijden en deskundigen het dan allemaal verkeerd ???

Voor de zoveelste keer wordt deze `advocaat van de duivel` Schonewille de hemel ingeprezen, dit maal weer door ( met objectieve, inhoudelijke kennis van zaken en verleden ??? ) Ferry Haan van de Volkskrant.

Het lijkt er veel op dat een onwel riekende affaire, die nog lang geen kans krijgt om eerlijk belicht te worden, zich op soortgelijk terrein gaat herhalen.

BerichtGeplaatst: ma 22 jan 2007 21:28
door impact
Net een uitnodiging tot betaling van € 25,00 ontvangen van de Stichting Verliespolis (leden VEB krijgen daarop € 5,00 korting). Bij de opgegeven 63.000 aanmeldingen is dat weer aardig kassa voor mr William Schonewille c.s.! Ik laat deze beker maar eens voorbijgaan. Nog een keer zo'n debacle als met Leaseverlies en Eegalease zeker? Voor mij niet, want ik heb mijn bekomst van een club als deze.

BerichtGeplaatst: di 23 jan 2007 0:57
door Piet
Als aanvulling op bovenstaande posting:

William Schonewille weet precies hoe hij het geld moet binnenhalen.
Eerst via Tros Radar gratis reclame maken voor zijn nieuwe stichting.
Iedereen kan zich aansluiten, kost niets.
Nee, wij gaan eerst inventariseren en hebben daarvoor uw gegevens en informatie nodig.
Onzin natuurlijk, die gegevens zijn nodig om een adressenbestand aan te leggen.
En wat doet Schonewille met dit adressenbestand?
Juist, een rekening sturen van 25 euro want Schonewille moet ook op tijd zijn boodschappen doen, toch?

Wat staat nu op zijn website, http://www.verliespolis.nl :

We zullen u in deze e-mail verzoeken de bijdrage van 25,- Euro (leden VEB en/of VEH 20,- Euro) over te maken op de postbankrekening van de Stichting Verliespolis (rekeningnr. 5153144), onder vermelding van uw dossiernummer. U bent officieel ingeschreven als uw bijdrage is ontvangen


De 4-5 miljoen euro die binnengehaald zijn door zijn clubjes Leaseverlies en Eegalease door met valse voorwendselen vele aandelenlease gedupeerden te lokken schijnen niet voldoende te zijn om de dagelijkse boodschappen bij de C1000 of Dirk van te betalen.....
En dan praten we helemaal niet over het omkoopbedrag van 4-5 miljoen euro wat Dexia betaalde aan Leaseverlies en Eegalease om de Duisenberg regeling er door te drukken....

Gelukkig zijn er betere alternatieven voor woekerpolis gedupeerden zoals :
De vereniging Consument & Geldzaken met de website www.beleggingspolisclaim.nl
De stichting Woekerpolis Claim met de website www.woekerpolisclaim.nl

Groeten,
Piet

BerichtGeplaatst: di 23 jan 2007 14:07
door Anne
Hierbij berichten wij u over de voortgang inzake de woekerpolis.

Er zijn de laatste week drie berichten naar buiten gekomen die voor ons aanleiding zijn om u dit bericht te sturen.
1. Een collectieve gang naar de rechter in de affaire rond de beleggingsverzekeringsverzekeringen is lastig. Dat zei Rob Goedhart van de Consumentenbond dinsdag. "Dan moeten we het op misleiding gooien en dat wordt moeilijk."
2. De toekomstige ombudsman financiële dienstverlening Jan Wolter Wabeke en de voorzitter van de geschillencommissie financiële dienstverlening Edgar du Perron gaan bekijken of en hoe gedupeerden van beleggingsverzekeringen gecompenseerd moeten worden.
Dat doet het duo op verzoek van demissionair minister Zalm (Financiën) nadat de commissie De Ruiter eerder aanbevelingen deed over de transparantie van de zogenoemde woekerpolissen.
3. De Stichting Verliespolis mailt geintresseerden die zich hebben ingeschreven en verzoekt om een financiële bijdrage.

Wij stellen ons op het standpunt dat het momenteel nog niet het moment is om extra kosten te maken. Met name wanneer u reeds lid bent van een vereniging die wellicht voor u kan optreden (VEB, VEH) kunt u zich afvragen waarom u extra zou moeten betalen naast het lidmaatschap.

Wij wijzen u er tevens op dat een vergelijkbare bemiddeling - door een andere stichting inzake DEXIA - niet tot het verwachtte resultaat heeft geleid. Veel gedupeerden zijn er met de Duisenbergregeling bekaaid afgekomen.

Wij adviseren daarom met klem om nog GEEN actie te ondernemen en geen betalingen te doen - aan welke partij dan ook - en de ontwikkelingen (onderzoek Du Perron en Wabeke) af te wachten.

Wij hebben het volste vertrouwen in het onderzoek van de heren Du Perron en Wabeke en wij adviseren iedereen om de uitkomst van dit onderzoek af te wachten.

Tot slot verzoeken wij u om deze waarschuwing aan uw relaties (vrienden) door te sturen, omdat wij slechts een kleine groep geintresseerden kunnen bereiken met deze nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet,

de Vermogensmonitor

BerichtGeplaatst: di 23 jan 2007 23:57
door Anne
BELANGRIJKE INFORMATIE M.B.T. UW AANMELDING
Dossiernummer Verliespolis: ........

Geachte ............,

Dank voor uw aanmelding bij de Stichting Verliespolis. Met u hebben al 63.000 mensen, die zich misleid voelen over de kosten en opbrengsten van hun beleggingsverzekering, zich aangesloten. Dat deden zij ondermeer via de site van het consumentenprogramma TROS RADAR en onze eigen website www.Verliespolis.nl (voorheen polisopheldering.nl). Alleen met vele aanmeldingen, veel informatie, breed draagvlak en voldoende financiële armslag kunnen we voldoende gewicht in de schaal leggen tegen de kapitaalkrachtige verzekeraars.

Stichting Verliespolis
De Stichting Verliespolis is voor u opgericht door de Vereniging Eigen Huis (VEH) en de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en wordt ondersteund door de Consumentenbond en de financiële vergelijkingssite Independer.nl.
Deze organisaties staan garant voor een breed maatschappelijk draagvlak, een gedegen aanpak en een indrukwekkende staat van dienst. In eerdere zaken zoals bijvoorbeeld Spaardersbelangen (Aegon), Leaseverlies (Dexia/Legiolease), Meerwaardehypotheek (Postbank), Ahold en Unilever zijn er dankzij de collectieve acties aanzienlijke schadevergoedingen toegekend.

Het doel van onze actie is duidelijk: na onafhankelijk feitenonderzoek, liefst ondersteund door de overheid, zetten wij in op collectieve polisreparatie en op compensatie voor afgelopen polissen. Indien dat onverhoopt niet lukt via onderhandelingen dan worden juridische acties nadrukkelijk niet uitgesloten.
Dat kan allemaal alleen met behulp van informatie over uw beleggingsverzekering en uw financiële bijdrage.

Uw bijdrage
Via deze brief vragen wij u om uw aanmelding bij de actie van de Stichting Verliespolis definitief te maken door middel van het overmaken van een financiële bijdrage. De bijdrage bedraagt € 25,-. Indien u lid bent van de VEH of de VEB en uw lidmaatschapsnummer invult in uw eigen dossier op www.Verliespolis.nl, krijgt u één keer een korting van € 5,-. In dat geval vragen wij u dus om € 20,- over te maken.

Om goed onderzoek te kunnen doen, hebben wij zo veel mogelijk informatie over de polissen nodig. Daarom vragen wij u om op www.Verliespolis.nl uw eigen dossier in te zien, uw adres- en polisgegevens zorgvuldig te controleren en waar mogelijk aan te vullen. De mensen die zich hebben aangemeld via de website van TROS RADAR vragen wij om op www.Verliespolis.nl hun polisgegevens opnieuw in te vullen, omdat de via TROS RADAR ingevulde gegevens onvoldoende bruikbaar bleken.

Wij verzoeken u vriendelijk uw bijdrage binnen 10 dagen over te maken op Postbankrekening 5153144 o.v.v. uw dossiernummer bij de Stichting (zie bovenaan deze brief).

Uw bijdrage is essentieel en wordt gebruikt om een gedegen onafhankelijk feitenonderzoek te bekostigen, waarna wij u kunnen aangeven welke problemen er zijn met welke polissen en welke reparatie- en compensatiemogelijkheden er zijn. De Stichting zal uw bijdrage ook gebruiken om de nodige externe bijstand in te schakelen van professionals die zich in bovengenoemde collectieve zaken hebben bewezen.

Wat heeft de Stichting Verliespolis al voor u gedaan?
Oprichting van de Stichting Verliespolis.
Inschakelen van een onafhankelijk onderzoeker, de voormalig hoogleraar verzekeringseconomie Dr. Alfred Oosenbrug die samen met ons is gestart om precies uit te zoeken welke problemen er zijn met welke polissen. Op basis van dat onderzoek wordt gekeken naar het mogelijke verwijtbare handelen van verzekeraars en worden reparatie- en compensatievoorstellen gedaan.
Dossiervorming op basis van de tot op heden aangemelde 63.000 polishouders.
Het voeren van gesprekken met het Ministerie van Financiën en met Leden van de Tweede Kamer, waarin wij ondermeer aandringen op het instellen van een Staatscommissie die zich richt op een generieke oplossing.
Het onder de aandacht brengen van de problematiek via de media, ondermeer door verschillende bijdragen aan TROS RADAR.
Op www.Verliespolis.nl vindt u alle informatie over de organisatie van de Stichting en de initiatiefnemers. Via de website wordt u tevens op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen en achtergronden.

Wij rekenen op uw steun en moedigen u aan zoveel mogelijk mensen die in eenzelfde situatie zijn als u te informeren over de Stichting Verliespolis. Hoe meer mensen meedoen hoe sterker we gezamenlijk staan.

Hoogachtend,

Het Bestuur
Stichting Verliespolis



Hier trap ik dus niet meer in!!!!!!!!!!!!

BerichtGeplaatst: wo 24 jan 2007 0:11
door Drareg
Ik dus ook absoluut niet!!!
Zelfs geen specificatie hoe zij aan dat bedrag komen!!!

Groet,

Drareg.

BerichtGeplaatst: wo 24 jan 2007 22:03
door impact
Het kasgeld van Stichting Verliespolis schijnt nodig te moeten worden aangevuld. Vandaag al weer een mail gekregen met verdere uitleg over het waarom en hoe. Ik heb daarna ingelogd op www.verliespolis.nl en al mijn gegevens verwijderd, in de hoop nu helemaal van die club van Schonewille c.s. af te zijn.

BerichtGeplaatst: za 3 feb 2007 1:20
door Anne
Ik ga me bij geen één organisatie aansluiten, heb mijn buik vol van Dexia, dit wil ik er niet bij hebben, maar wil wel mijn ervaring hier plaatsen.

Op advies van een adviseur van de ING bank, hebben wij na verkoop van ons huis een lijfrente-polis afgesloten bij Nationale Nederlanden om een pensioen gat op te vangen. Achteraf is dat een heel slecht advies geweest, gezien de leeftijd van mijn man. Een lijfrente polis heeft een lange aanloop nodig om rendement op te leveren. Mijn echtgenoot was bij het afsluiten 55 jaar.

Mijn man heeft 25.000 gulden in die lijfrente gestoken.
De eerste kosten waren € 1.070,92. Het belangrijkste deel ging naar de adviseur als afsluitprovisie.
Doorlopende kosten zijn administratiekosten € 34,03 per jaar.
Beheerkosten is gemiddeld per maand € 3.88.
De premie voor het risico om te overlijden is gemiddeld € 3,54 per maand.

De polis is in het jaar 2000 afgesloten, sinds een paar dagen weten we hoe het in elkaar steekt. Dankzij de voorbeeldbrief van Radar met allerlei vragen die we aan verzekering maatschappij Nationale Nederlanden gezonden hebben weten we dit nu pas. Wij zijn werkelijk perplex en hebben nooit geweten van deze kosten. Een familielid ( die verstand van geldzaken heeft ) hoorde dit en noemde het bijna misdadig om als adviseur zo'n advies te geven.

Gepakt door Dexia en nog 'n keer door een verzekerings maatschappij. Bah bah.

BerichtGeplaatst: zo 4 feb 2007 2:18
door Anne
Oogst spaarloonpolis kan sterk tegenvallen


03 Feb 07, 08:00
door Rien Meijer en Theo Besteman

AMSTERDAM (DFT) - Gemiddeld een derde van het geld dat werknemers via spaarloon in lijfrentepolissen hebben gestopt, is aan kosten van verzekeraars opgegaan. Dat constateren de stichting Verliespolis, Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond. De uitkeringen worden veel lager, waarschuwt het samenwerkingsverband, en de kosten zijn volgens Verliespolis aanzienlijk hoger dan verzekeraars onlangs hebben voorgespiegeld.
De stichting roept de assuradeurs op tot een collectieve schaderegeling. Maar net als bij andere beleggingspolissen houdt de branche de boot af. ,,Werknemers zien meestal niet hoe zwaar de kosten op hun inleg drukken, omdat die kosten zelden uit afrekeningen van verzekeraars blijken”, aldus de woordvoerder van Vereniging Eigen Huis. ,,Mensen dachten te kunnen profiteren van de fiscale aftrek, maar door de kosten van verzekeraars blijft daar vaak helemaal niets van over.”

Het gebruik van de fiscale aftrekbaarheid van de lijfrente is in 2003 drastisch ingeperkt. Voor andere bestemmingen dan het aanvullen van het pensioen verviel de aftrekpost. Consumenten werden daardoor gedwongen de premie van de polis aan te passen of hun polis zonder premiestorting te verlengen. „Verzekeraars lijken op dat moment alle niet-verdiende kosten en provisies verrekend te hebben, zonder dat dit goed aan klanten is verteld”, zegt de VEHwoordvoerder. ,,

De hogere kosten voor spaarloonpolissen, gekoppeld aan lijfrenteclausules hebben grote gevolgen. Mensen moeten veel meer zelf opbrengen”, voorziet voorzitter Gilles Hooft Graafland van stichting Verliespolis. ,,Minder draagkrachtigen konden na het schrappen van de aftrek de hoge premies niet meer betalen en maakten de polis geheel of deels premievrij.

De kosten die verzekeraars daarna van de inleg afhalen, blijken opbrengsten sterker te drukken." Het Verbond van Verzekeraars meldde vorig jaar zelf dat gemiddeld 40% van de inleg in zo’n polis niet wordt belegd, maar opgaat aan kosten (20%) en een verplichte overlijdensrisicoverzekering (20%). ,,Maar dossiers met spaarlooninleg die wij hebben, tonen alleen al aan dat de kosten daar gemiddeld 30% zijn, met uitschieters ver naar boven, zónder overlijdensrisicoverzekering”, aldus de woordvoerder van de Stichting Verliespolis.

Er bestaan ruim duizend soorten polissen, uitgegeven door 25 verzekeraars, stelt Verliespolis na onderzoek. ,,Heus niet elke polis is per definitie fout”, nuanceert Hooft Graafland. ,,Voor een goed oordeel is onderzoek nodig, zodat onomstreden is wat het probleem is met welke polis. Daarmee is collectieve reparatie van polissen mogelijk en voorkomen we dat duizenden gedupeerden jarenlange rechtsprocedures voeren.”

Hooft Graafland noemt de houding van verzekeraars rond spaarloonpolissen „vrij kwalijk”. „Juist mensen met lagere inkomens zijn, vanwege het fiscale voordeel, nadrukkelijk geadviseerd hun spaarloon te koppelen aan een lijfrentepolis. Dat die aftrek zou kunnen verdwijnen en dat de kosten van het premievrij maken of premieverlaging hoog zijn, daar is niet voor gewaarschuwd. Nu wordt de man gepakt die het geld niet heeft om de premie te betalen.”

Verzekeraars erkennen dat na het wegvallen van de fiscale aftrek hun kosten (zie graphic) „meer gaan drukken”, aldus de zegsman van het Verbond van Verzekeraars.
Hooft Graafland, betrokken bij collectieve rechtszaken namens gedupeerden van aandelenleaseproducten bij Dexia, wijst op ’het succes’ van collectieve afhandeling, zoals met de Duisenberg-regeling, die in deze zaak door het gerechtshof Amsterdam vorige week collectief verbindend werd verklaard.
Hij verwijst naar Aegon, dat eerder met gedupeerden van Koersplanpolissen individueel had geschikt. Vorige week meldden zich opnieuw 11.000 gedupeerden bij de rechter. ,,Met een collectieve regeling zijn verzekeraars daar van af.”

BerichtGeplaatst: wo 14 feb 2007 17:12
door dejongh1
Peter Paul de Vries stopt in oktober bij VEB en gaat voor Dexia werken.Hij en Schonewille hebben Dexia miljarden euro's bespaard door akkoord te gaan met de Duisenbergregeling

BerichtGeplaatst: wo 14 feb 2007 17:36
door Janny
Clean en zakelijk
bron FD 14 febr 2006
De VEB-directeur frequenteert voor zijn lobbywerk niet het receptie-, lunch- en borrelcircuit. 'Ik houd het liever clean en zakelijk. Voor mij is het veel interessanter te proberen het spel vanuit de stelling van de tegenpartij te bekijken', verraadt zich de schaakspeler in De Vries.

Zwakke momenten zijn er zeker geweest. 'Zo moest ik erkennen dat ik de angels en gevaren in de Dexia-constructie ondanks goed bestuderen toen niet heb onderkend.' Maar de later bereikte Duisenberg-regeling, waarbij ook de VEB betrokken was, ziet hij als een pluspunt. Net als de grote schikking met Ahold. Eén triomf weet hij nog op dag en uur: 4 juli 2001, halfvijf. De uitspraak van de Ondernemerskamer in het HBG -dossier. 'Wij werden in het gelijk gesteld over wat goed ondernemersbestuur is. Ik besefte meteen dat dit een doorbraak was.'


Maar nergens staat vermeld dat hij nu gaat werken voor Dexia, dus de heer de Jongh,als u niet helderziende bent zou ik bovenstaande posting even voor me houden en niemand beschadigen, ook de heer de vries niet.
Janny

BerichtGeplaatst: wo 28 feb 2007 20:54
door Piet
Radar onder vuur

De Telegraaf 28 februari 2007

door Arnoud Breitbarth

Het Commissariaat van de Media onderneemt stappen tegen de Tros omdat het consumentenprogramma Radar te innig samenwerkt met vergelijkingssite en tussenpersoon Independer. De Tros overtreedt hiermee de mediawet, omdat publieke omroepen derden niet de gelegenheid mogen bieden om (meer dan normale) winst te maken. Independer verdient namelijk geld aan de via Radar aangevraagde offertes en afgesloten polissen.
Service
Dat consumenten via de website van Radar verzekeringen en hypotheken kunnen vergelijken, noemt het commissariaat een goede service. „Maar consumenten worden na het maken van de vergelijking verder geleid naar Independer, waar ze een offerte kunnen aanvragen.”
Een jaar geleden werd de Tros ook al op de vingers getikt vanwege de samenwerking met Independer. „Sindsdien is de site van Radar nog niet voldoende aangepast”, zo stelt het commissariaat.
De Tros reageert verbaasd op de kritiek en is zich van geen kwaad bewust. „Ze zouden echter beter moeten weten”, meent de mediawaakhond.

© 1996-2007 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.

BerichtGeplaatst: wo 28 feb 2007 21:06
door Piet
Niet alleen de relatie met Independer maar meer nog de relatie met William Schonewille vande dubieuze clubjes Leaseverlies en Verliespolis zouden eens onderzocht moeten worden.
Het is opvallend dat Tros Radar alleen de stichting Verliespolis van Schonewille naar voren heeft geschoven maar weigerde om andere stichtingen zoals Woekerpolis Claim en Verliespolisclaim te noemen als belangenbeartigers in de woekerpolis affaire.
Dankzij deze actie van de Tros heeft Schonewille gratis reclame gekregen voor zijn club en claimt deze nu de grootste te zijn.
Deze nachtmerrie hebben wij al eerder meegemaakt in 2002 toen Schonewille door de Tros naar voren werd geschoven als zogenaamde belangenbehartiger voor aandelenlease gedupeerden in de stichting Leaseverlies.
Na zijn zakken te hebben gevuld en de aandelenlease gedupeerden te hebben verkocht aan Dexia heeft Schonewille een nieuwe bron van inkomsten , de Woekerpolis affaire.
M.i. is deze man niet geinteresseerd in de gedupeerden maar alleen geinteresseerd in zijn eigen portemonnee.
Met dank aan de Tros!

Groeten,
Piet