Politiek zegt voorzichtig "A"...

Politiek zegt voorzichtig "A"...

Berichtdoor Elias » vr 22 dec 2006 18:29

Uit de Parlementaire Nieuwsbrief van gisteren, 21.12.06:

Mogelijk commissie voor polisleed
De Kamer eist mogelijk dat een commissie oplossingen gaat zoeken voor de problemen rond beleggingspolissen. Dit in reactie op de commissie-De Ruiter, die onderzoek deed naar de gang van zaken rond de verzekeringen. De informatie die aanbieders verstrekken schiet tekort, zo bevestigt de commissie eerdere klachten. De Ruiter zou echter ten onrechte alleen hebben gekeken naar de toekomst en niet naar bestaande gevallen. 'Dat onderzoek moet alsnog worden gedaan', stelt SP-Kamerlid Irrgang. 'En laat een commissie de mogelijkheden onderzoeken voor schikkingen, zodat we eindeloos lange gerechtelijke procedures kunnen voorkomen.' De PvdA steunt dit voorstel. De VVD voelt er ook wel voor, maar wil eerst maatregelen van de branche zelf afwachten. Het CDA hoopt dat minister Zalm van Financiën met oplossingen komt, maar staat evenmin bij voorbaat afwijzend tegenover een commissie.
PN


Van De Ruiter (ooit ook Min. van Fin.) was te verwachten, dat we m.b.t. de "praktijken" van de verz. mij's naar het verleden toe weinig hoefden te verwachten t.a.v. informatie- en, zorgplicht en het zich houden aan wettelijke richtlijnen. Gezien de inhoud en uitgangspunten in zijn onlangs verschenen rapport had ie even zo goed bij de AFM kunnen werken.... :roll:

Ben benieuwd of de politiek deze keer wel "B" zal zeggen en / of de verz. branche op voorhand op fatsoelijke wijze eieren voor zijn geld zal kiezen met een serieuze schadeloosstelling of tegemoetkoming.

Het CDA laat het maar weer afhangen aan vriend Zalm, (die stopte toch met de politiek ???) vanwie we in de lease-affaire al wisten hoe hij er over dacht en de gedupeerden volkomen links liet/laat liggen.
Elias
 
Berichten: 214
Geregistreerd: ma 15 aug 2005 22:40

Keer terug naar Overige aanbieders

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 8 gasten

cron