Fortis bijt in het stof

Berichtdoor Piet » do 19 feb 2009 17:38

De rechtbank Utrecht voelt zich blijkbaar gesterkt in hun uitspraken door het advies van de plv Procureur-Generaal van de Hoge raad.
Gisteren 18 februari, heeft de rechtbank Utrecht 5 uitspraken gedaan in Sprintplan, Levob Hefboom en Fortis Defam zaken.
De rechtbank zet hier m.i. een statement neer en zet de lijn voort die zij al langer voert in de aandelenlease zaken.
In alle zaken wordt rente als schade beschouwd.

In de eerste Defam zaakt komt 70 % van de schade voor rekening van Defam
De uitspraak in de Defam zaak is hier te lezen:
http://zoeken.rechtspraak.nl/resultpage ... ljn=BH3354

In de tweede Defam zaak komt 60 % van de schade voor rekening van Defam en ook hier wordt het ontvangen belastingvoordeel verwerkt in de schade.
De uitspraak is hier te lezen:
http://zoeken.rechtspraak.nl/resultpage ... ljn=BH3346

Al met al duidelijke uitspraken en standpunten door de rechtbank Utrecht.
De volgende zet is aan het gerechtshof Amsterdam en hoe deze rechters over het advies van de plv PG van de Hoge Raad denken.

Groeten,
Piet
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Berichtdoor klant » ma 2 nov 2009 15:11

Nieuwe Fortis-claim in maak door RIEN MEIJER
AMSTERDAM - Er zit een nieuwe schadeclaim aan te komen in verband met de dramatische neergang van Fortis. Het gaat om een collectieve actie (class action), gericht tegen Fortis zelf, de toenmalige bestuursleden én De Nederlandsche Bank (DNB).


Initiatiefnemer Stichting FortisEffect verwijt deze partijen dat in de periode tussen de overname van ABN Amro en de eerste reddingsoperatie door de overheid een te rooskleurig beeld is geschetst van Fortis’ financiële positie.

„Fortis heeft in die periode steeds bevestigd dat haar financiële positie goed was. Inmiddels weten we dat die informatie niet juist was”, aldus advocaat Adriaan de Gier van FortisEffect, dat optreedt namens ruim 1200 gedupeerde beleggers. „Dat betekent dat de beleggers op basis van onjuiste informatie hebben belegd, waardoor ze omvangrijke schade hebben opgelopen.”

De advocaat onderzoekt ook of de toenmalige bestuurders van het concern hiervoor aansprakelijk kunnen worden gesteld. Opmerkelijker is dat FortisEffect zijn pijlen tevens richt op DNB. „Wij hebben informatie dat DNB al geruime tijd meeliep bij Fortis en zeer intensief toezicht hield. Zodanig, dat men van dit soort belangrijke zaken wist en niets heeft gedaan om Fortis te verplichten meer informatie te verstrekken.”

De Gier werkt hierbij samen met een nieuw bedrijf, Class Action Services, dat zich richt op het opzetten van op Amerikaanse leest geschoeide collectieve acties in Nederland. Het is de bedoeling dat de zaak wordt gefinancierd door een beperkt aantal grotere cliënten van De Gier, en dat andere Europese gedupeerden zich gratis kunnen aansluiten. Volgens hem zou het de eerste keer zijn dat er in ons land zo’n collectieve actie plaatsvindt volgens het principe van no cure no pay.
klant
 
Berichten: 105
Geregistreerd: wo 21 okt 2009 17:57

Berichtdoor Piet » vr 10 dec 2010 13:55

Op 8 december heeft de rechtbank Utrecht een uitspraak gedaan in een Fortis Defam zaak.
De rechtbank Utrecht gebruikt de berekening zoals het gerechtshof Amsterdam in december 2009 gebruikte in 4 Dexia zaken.
In deze zaak betekent dit dat er geen sprake was van een onaanvaardbaar zware financiële last zodat Fortis alleen 60 % van de restschuld voor rekening moet nemen en de gedupeerde zijn inleg kwijt is.

De uitspraak is hier te lezen:
http://zoeken.rechtspraak.nl/resultpage ... ljn=BO6811

Groeten,
Piet
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Berichtdoor klant » wo 19 jan 2011 13:51

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft Fortis woensdag gedagvaard vanwege misleiding van beleggers. Naast Fortis en de voormalige bestuurders, worden ook de banken die de emissie voor de financiering van de overname van ABN Amro hebben begeleid, gedagvaard. Dat heeft de VEB bekendgemaakt.

ING, Rabobank, Merrill Lynch, Fortis Bank (tegenwoordig BNP Paribas Fortis) en Fox-Pitt Kelton waren de belangrijkste banken die de emissie begeleidden. De bestuurders die zich bij de rechter moeten verantwoorden voor ,,misleidende of tekortschietende communicatie met beleggers'', zijn Maurice Lippens, Jean Paul Votron, Herman Verwilst, Filip Dierckx, Gilbert Mittler, Jozef De Mey, Karel De Boeck en Lex Kloosterman, aldus de VEB.

,,Zij hebben zelf de hand gehad in de misleidende communicatie of hadden die kunnen voorkomen of corrigeren en hebben dat niet gedaan. Daarom zijn zij persoonlijk aansprakelijk'', aldus de belangenorganisatie.
klant
 
Berichten: 105
Geregistreerd: wo 21 okt 2009 17:57

Berichtdoor Richard1965 » za 20 aug 2011 14:06

Wij wachten nu al 6 jaar op een rechtsgang via Beursklacht. We horen helemaal niks van deze gasten.Het gaat hier om aandelenlease Defam ( 1999)
Richard1965
 
Berichten: 1
Geregistreerd: zo 12 sep 2010 22:07

Vorige

Keer terug naar Overige aanbieders

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron