Dubieuze deal tussen Verliespolis en verzekeraars?

Dubieuze deal tussen Verliespolis en verzekeraars?

Berichtdoor Piet » zo 9 maart 2008 13:54

Al vaker is geschreven over de financiële positie van de stichting Verliespolis en de m.i. misleidende manier waarop Verliespolis zich profileert en claimt om namens 80.000 gedupeerden op te treden.
Als er inderdaad 80.000 gedupeerden zich via een betaling van 25 euro zouden hebben aangesloten bij Verliespolis zou dit een besteedbaar kapitaal betekenen van 2 miljoen euro !!

Het trio Hooft Graafland, Schonewille en Lemstra is al eerder in opspraak gekomen via hun stichtingen Leaseverlies en Eegalease in de aandelenlease affaire.

Wat schrijft het AD gisteren:


Verzekeraars betalen voor Verliespolis

Door GEERT DEKKER

DEN HAAG - Twee verzekeraars hebben ermee ingestemd de juridische kosten van de stichting Verliespolis te betalen.

Met een derde verzekeraar wordt volgende week overeenstemming verwacht. Dat heeft de advocaat van de stichting, Jurjen Lemstra, gezegd in een interview met het AD.

Verliespolis onderhandelt namens 80.000 kopers van beleggingsverzekeringen met de verzekeraars over een compensatie voor de te hoge kosten die jarenlang zijn ingehouden op de inleg. ,,Nu wordt voorkomen dat de stichting op een gegeven moment de strijd moet staken omdat de kas leeg is.’’

De overeenkomst moet niet worden gezien als een gunst. Lemstra: ,,Hiermee wordt aangesloten bij een uitspraak van de Hoge Raad, waarin wordt geoordeeld dat belangenorganisaties hun eigen advieskosten als schade kunnen claimen. Deze verzekeraars zijn daarmee akkoord gegaan, overigens zonder aansprakelijkheid te erkennen.’’

Dat wil zeggen dat ook als de onderhandelingen op niets uitlopen, de stichting zich geen zorgen hoeft te maken over de advocaat- en onderzoekskosten. ,,En als er wel een regeling komt, maken deze onderhandelingskosten daarvan deel uit.’’

Is het niet merkwaardig dat de advocaten worden betaald door hun tegenstanders? ,,Nee,’’ aldus Lemstra, ,,het maakt gewoon deel uit van de schade die de polishouders hebben opgelopen door toedoen van de verzekeraars.’’ Met welke verzekeraars de overeenkomst is gesloten, maakt Verliespolis niet bekend.

Copyright (C) Algemeen Dagblad

http://www.platformaandelenlease.nl/Nieuws/08032008.htm

Zouden de Stichting Woekerpolis Claim en de vereniging Consument & Geldzaken nu ook door de verzekeraars betaald worden ter compensatie van hun kosten????

Of is dit gewoon en kwestie van omkoperij en komt Verliespolis straks met een zwakke deal aanzetten waar alleen de verzekeraars en de heren achter Verliespolis beter van worden en de gedupeerden weer het nakijken hebben zoals bij de aandelenlease affaire?
De toekomst zal het uitwijzen.

Groeten,
Piet

P.S.
Al eerder is geschreven over de financiële positie van Verliespolis:

Woensdag 21 november 2007

Financiën Verliespolis niet transparant [Tell-a-friend]

In de markt gaat het gerucht dat de stichting Verliespolis op zwart zaad zit. Naast de kosten van het onderzoek zouden administratie en beheer de middelen hebben uitgeput. We vonden het zo stil rond Verliespolis. Het beloofde 'grote rapport dat antwoord op alle vragen gaat geven' hebben we nog steeds niet gezien. We vroegen ons dus af of het geld dat nodig is om een dergelijk onderzoek te financieren soms op was.

Sinds de oprispingen van de Consumentenbond die een uitstel van het afsluiten van aflossingsverzekeringen bepleitte, komen er vanuit die hoek ook weinig berichten meer naar buiten. InFinance vroeg inzage van de financiële stukken, maar op het bieden van deze transparantie zit Verliespolis niet te wachten. De redactie wilde weten of het totaal aan kosten voor beheer en administratie meer of minder dan 40 procent van de bijdrage van de leden bedraagt.

Verliespolis ontkent dat de bodem van de schatkist in zicht is. Maar met de volgende opmerking bevestigt een woordvoerder ons vermoeden wel: ‘U moet zich natuurlijk ook realiseren dat de Stichting Verliespolis een initiatief is van twee krachtige Verenigingen, zijnde VEH en VEB, die ook direct in het bestuur zijn vertegenwoordigd.'

De woordvoerder wijst erop dat de stilte slechts schijn is: ‘Binnenkort hopen we met nieuws naar buiten te komen.' Het grote rapport verwachten we nog lang niet, dus zal het eerder zo zijn dat een marktpartij door de bocht gaat en een compensatie gaat aanbieden. Wie dat zal zijn wilde Verliespolis nog niet kwijt. Voor het eind van dit jaar zullen we meer weten.

Bron : http://www.cashtoday.nl/
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Keer terug naar Overige aanbieders

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

cron