Tussenpersoon Realis daagt verzekeraar Aegon

Tussenpersoon Realis daagt verzekeraar Aegon

Berichtdoor Piet » wo 17 sep 2008 12:03

Tussenpersoon daagt verzekeraar Aegon

De Telegraaf 16 september 2008

HILVERSUM (AFN) - Tussenpersoon Realis heeft de verzekeraar Aegon voor de rechter gedaagd. Realis meent dat Aegon de organisatie onterecht verantwoordelijk stelt voor kosten die zijn verbonden aan verkochte beleggingsverzekeringen, de zogenoemde woekerpolissen. Dat heeft Realis dinsdag gezegd.

Realis heeft sinds 2003 circa negenduizend belegggingsverzekeringen van Aegon verkocht aan mensen werkzaam in de zorg-, bouw- en metaalsector. De relatie tussen de twee verslechterde na een advies van de commissie-De Ruiter. Deze stelde eind 2006 dat verzekeraars en tussenpersonen tekort schieten bij het geven van informatie over beleggingsverzekeringen aan klanten.
Volgens Realis heeft Aegon in een brief klanten benaderd over de bewuste beleggingsverzekeringen zonder Realis hierin te kennen. “Daarin is ons als tussenpersoon de zwarte piet toegespeeld. Wij kregen niet de gelegenheid om onze klanten zelf uit te leggen hoe de vork in de steel steekt”, zei een woordvoerder van Realis.
Kort geding
Volgens Realis heeft de brief ertoe geleid dat veel klanten hun polis per direct hebben opgezegd. Hierdoor moet Realis een deel van eerder opgestreken provisie-inkomsten aan Aegon terugbetalen. “We hebben al honderdduizenden euro’s betaald en het dreigt alleen maar verder op te lopen. Het gaat om waanzinnige bedragen”, zei de woordvoerder.
Realis, dat veertig medewerkers telt en vertegenwoordigd is in heel Nederland, eist donderdag in een kort geding bij de rechtbank in Den Haag dat de onderneming wordt gecompenseerd voor de geleden schade. Ook wil Realis dat de rechter een door Aegon uitgeoefende beslaglegging opheft.
Aegon stelt dat de kwestie gaat over “teveel betaalde provisies die wij terug vragen”. Verder wil de verzekeraar niet inhoudelijk op de zaak ingaan omdat deze onder de rechter is.

© 1996-2008 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Keer terug naar Overige aanbieders

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 8 gasten

cron