Grote chaos bij de Stichting Zinloos Betalen

Grote chaos bij de Stichting Zinloos Betalen

Berichtdoor ElBe » zo 10 aug 2014 13:38

Dit moest vroeg of laat wel fout lopen

Vond nogal wat verontrustende informatie over de Stichting Zinloos Betalen waar bestuurslid Gerard Burggraeve is opgestapt nadat hij voor ettelijke maanden vertraging had gezorgd bij de afhandeling van dossiers van bij de Stichting aangesloten personen. Deze vertraging zou zijn ontstaan wegens de wittebroodsweken van Dian en Gerard Burggraeve althans dat is de verklaring van het bestuur van de Stichting Zinloos Betalen. Kennelijk zijn daar harde noten gekraakt want zowel Dian als Gerard Burggraeve hebben hierop hun ontslag genomen.
Saillant detail is dat Gerard Burggraeve de bedenker was van de omstreden claim "salaris gemachtigde" toen hij nog bestuurder/eigenaar was van het failliete Beursklacht.
Lees deze informatie hier verder.
Het is beter om een kaars te ontsteken dan te klagen over de duisternis
ElBe
 
Berichten: 76
Geregistreerd: ma 19 sep 2005 23:51

Re: Grote chaos bij de Stichting Zinloos Betalen

Berichtdoor ElBe » do 4 sep 2014 12:30

Wat de werkelijke reden is geweest voor dit ontslag van Gerard Burggraeve weet ik niet maar zijn positie als bestuurslid zou onhoudbaar zijn geworden als het wetsvoorstel, welke hier staat beschreven, wordt aangenomen.
Dan wordt door het OM een verbod ingesteld dat de in aanmerking komende personen geen enkele bestuursfunctie meer mogen uitoefenen.
Wellicht is dit de reden van het ontslag. Als dit wetsvoorstel wordt aangenomen zou het natuurlijk een blamage zijn indien betreffende (ex)bestuurder moet worden geroyeerd wegens malversatie(s) van een eerdere bestuursfunctie!!!
Ondertussen blijft het wel zeer merkwaardig dat het bestuur van Payback/Zinloos Betalen in Nieuwsbrief nr. 53 o.a. het volgende verklaard:
"Helaas is na analyse vast komen te staan dat van de stichting, door de vele negatieve uitingen op publieke fora ’s en webpagina’s, cliënten worden weggehouden en of negatief beïnvloed worden door concurrerende commerciële rechtshulpverleners,met als doel de cliënten tegen hoge vergoedingen naar zich toe te trekken."
Het gemak waarmee het bestuur van Payback/Zinloos Betalen een absolute misleidende reden aangeeft voor de problemen die zich nu voordoen bij beide organisaties en de laffe manier van beide besturen om de schuld van de problemen nu in de schoenen te schuiven van 'concurrerende commerciële rechtshulpverleners' zonder ook maar één enkele aanwijzing te geven wie deze 'rechtshulpverlener(s)' dan wel zou(den) zijn. Kennelijk zijn o.a. de acht gepubliceerde faillissementsverslagen van de curator van Beursklacht en o.a. een tweetal berichten over de ex eigenaren/directeuren van Beursklacht in het blad 'WijNoordHolland' waarin de curator verklaard dat er door de ex eigenaren/directeuren van Beursklacht onbehoorlijk bestuur heeft plaats gevonden met malversaties en hij de zaak voor onderzoek in handen heeft gegeven van de FIOD, blijkbaar volledig (bewust)voorbij gegaan aan de aandacht van het bestuur van deze twee organisaties. Dat is wel een heel ander beeld dan de verklaring die nu door de besturen van Payback/Zinloos Betalen worden gegeven over de problemen. Maar het ergste is natuurlijk dat door beide besturen van de betreffende organisaties willens en wetens de leden/aangesloten van deze organisaties onjuist worden voorgelicht over deze problemen en kennelijk hun eigen falende handelingen trachten te maskeren door één van de ex eigenaren/directeuren van Beursklacht binnen te halen in hun organisaties en hem ook nog een bestuursfunctie te geven ondanks dat men op de hoogte was of kon zijn over alle gepubliceerde informatie betreffende de gang van zaken omtrent het faillissement van Beursklacht!!!
Vooral de hierboven aangehaalde (onjuiste)beschuldiging laat zien dat het huidige bestuur van zowel Payback als Zinloos Betalen absoluut onbekwaam is om deze organisaties te leiden en met onmiddellijke ingang dienen af te treden. Vele leden/aangeslotenen zijn door het handelen van deze bestuurderleden nu voor de tweede en sommige soms al voor de derde keer gedupeerd en meestal heeft/had men op advies van Payback/Zinloos Betalen zich aangesloten bij Beursklacht!!
Daarmee heeft het bestuur van zowel de Vereniging Payback als van de Stichting Zinloos Betalen zichzelf volkomen buitenspel gezet want er is werkelijk geen enkel lid/aangeslotene meer van deze organisaties die nog enig vertrouwen heeft dat hun belangen door de betreffende organisaties juist wordt behartigd en om van nieuwe aanmeldingen maar helemaal niet te spreken!!

Tien jaar geleden was het al een grote soap bij Payback. In al die tien jaar tijd is er kennelijk totaal niets veranderd bij Payback!!!
Het is beter om een kaars te ontsteken dan te klagen over de duisternis
ElBe
 
Berichten: 76
Geregistreerd: ma 19 sep 2005 23:51


Keer terug naar Overige aanbieders

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron