DSB blijft misleiden

DSB blijft misleiden

Berichtdoor Piet » vr 9 sep 2005 10:14

Dick Scheringa en zijn DSB bank met ruim honderd vestigingen met namen als Postkrediet, Frisia, Becam, Vola enz. blijven doorgaan met hun misleiding van de burgers.
Nu hebben ze weer een nieuwe truc bedacht om ons in de maling te nemen.
In de Telegraaf staat het volgende artikel:
Scheringa vermomt zich als buitenlander
door BART MOS

De Telegraaf 9 september 2005

AMSTERDAM – CityCredit, nu in Nederland! Billboards waarop de komst van deze nieuwe onbekende aanbieder van leningen wordt gemeld, hangen momenteel door het hele land.

Op de posters staat een wereldbol afgebeeld waarop naast Amsterdam de steden Moskou, Berlijn, Londen en Parijs worden aangegeven. Foto’s van New York onderstrepen het internationale karakter van de kredietaanbieder.
Voor de consument is de boodschap duidelijk: dit moet welhaast een grote buitenlandse bankinstelling zijn die in ons land de markt komt bestormen met voordelige leningen. Gauw nemen we contact op met de Amsterdamse vestiging van CityCredit, om te horen wat hun plannen voor Nederland inhouden. Groot is de teleurstelling als we direct doorverbonden worden met Klaas Wilting, voormalig zegsman van de Amsterdamse politie en nu pr-man van Dirk Scheringa, de ongekroonde koning van het kleine krediet. Scheringa bestiert met zijn DSB Groep in ons land een hele rits kredietlabels waaronder Frisia, Becam en Postkrediet.
„Nee, CityCredit heeft geen vestigingen in Moskou en ook niet in die andere genoemde steden. We zitten alleen maar in Amsterdam en het is een nieuw onderdeel van DSB”, verklaart Wilting. „Die wereldbol is gewoon een mooi plaatje. We willen er niemand mee op het verkeerde been zetten.”

De Consumentenbond zegt in een reactie dat het hoog tijd wordt voor invoering van de wet financiële dienstverlening, waarbij reclame-uitingen getoetst worden door toezichthouder AFM.

© 1996-2005 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam


Al jaren vragen wij de overheid om de consument te beschermen tegen dit soort aanbieders en dit soort producten.
Vele tienduizenden zijn inmiddels het slachtoffer geworden van Dirk Scheringa en zijn DSB bank.
Zo zie je ook dat figuren als Klaas Wilting, eerst het toonbeeld van orde en recht in zijn rol als politie woordvoerder in Amsterdam, bezweken zijn voor het grote geld en waarden en normen aan hun laars lappen.

Opmerkelijk is dan ook dat Klaas Wilting, samen met Peter R. de Vries en Jan Nagel een nieuwe partij hebben opgericht.
Zou Peter wel weten wie Klaas Wilting is?

DSB gedupeerden kunnen zich aansluiten bij de Stichting Stapelkrediet, www.stapelkrediet.nl

Groeten,
Piet
Laatst bijgewerkt door Piet op zo 15 jan 2006 18:27, in totaal 1 keer bewerkt.
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Berichtdoor Piet » vr 18 nov 2005 12:43

DSB heeft gelukkig niet de Klachtencommissie (KC) van het DSI kunnen misleiden.

Een gedupeerde heeft een klacht ingediend en is door de KC volledig in het gelijk gesteld op 15 november.
Dirk Scheringa moet alles terug betalen.
Hier de link naar de uitspraak:
http://www.dsi.nl/index.php?sid=405&uitspraak=1310

Groeten,
Piet
Laatst bijgewerkt door Piet op zo 15 jan 2006 18:28, in totaal 2 keer bewerkt.
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Berichtdoor Piet » di 22 nov 2005 16:06

DSB moet alles aan leaseklant terugbetalen

Het Financieele dagblad 22 november 2005

Vonnis klachtencommissie DSI

VASCO VAN DER BOON


AMSTERDAM - DSB Bank moet een aandelenleasebelegger zijn betaalde inleg volledig terugbetalen. Dit bepaalt de klachtencommissie van het Dutch Securities Institute (DSI) in zijn laatste 'bindend advies'.
Hoewel het vonnis geanonimiseerd is, erkent DSB dat het om zijn leaseproduct Hollands Welvaren Select handelt. Het vonnis gaat verder dan de Duisenberg-schikking waarin leasebeleggers van Dexia niet hun inleg terugkrijgen, maar twee derde van een restschuld wordt kwijtgescholden.

In de onderhavige DSI-zaak tracht een klant in 2001 zijn lening bij DSB te verlagen en zijn maandlasten te reduceren. Het DSB -voorstel verhoogt de lening met een derde tot euro13.683. De maandlasten stijgen bijna de helft tot euro229.

De oude financiering was een gewone lening. De nieuwe financiering bevat ook een levensverzekering en een aandelenleasecontract. DSI oordeelt dat voor deze productcombinatie de zorgplicht geldt, die DSB onvoldoende naleeft.

DSB heeft zich volgens de commissie niet verdiept in de doelstelling van de klant. 'Meer schuld en meer risico als gevolg van belegging in aandelen past niet bij de wens tot vermindering van schuld.' Ook is geen risicoprofiel van de klant opgesteld. Navraag bij BKR in Tiel deed DSB alleen om het eigen debiteurenrisico in te schatten.

Informatie van DSB aan de klant bestond uit ontoereikende 'algemene voorwaarden en dergelijke'. DSI: 'Het totaal van de aangeboden constructie is dermate complex dat niet volstaan kan worden met deze standaardteksten.'

DSB moet van DSI alle lease- en verzekeringsbetalingen en de rentebetalingen voor de extra geldlening retourneren aan de klant. Het contract wordt vernietigd.

DSB -woordvoerder Klaas Wilting noemt de DSI-uitspraak 'een geïsoleerde, individuele zaak'. DSB gaat tegen het vonnis in beroep. In afwachting van de behandeling gaat DSB verder niet op de zaak in.

Volgens advocaat Rob Silvertand van stichting Stapelkrediet - die een collectieve schadeclaim tegen DSB ambieert - is de behandelde zaak 'kenmerkend voor het risico op risico stapelen in DSB -producten'. DSB Groepheeft volgens hem 22.000 van deze leasecontracten verkocht. Daarom raamt Silvertand het potentiële effect van deze DSI-uitspraak op euro110 mln schade voor DSB . Volgens Wilting heeft DSB Bank 9000 van deze leasecontracten verkocht met 'een huidige onderwaterstand van euro11 mln'.

Beursklacht wil DSB in december dagvaarden namens 200 leaseklanten. Gerard Burggrave van Beursklacht ziet in het DSI-vonnis bruikbare 'jurisprudentie'. DSB zegt nooit iets van Stapelkrediet of Beursklacht te hebben vernomen.

Copyright (c) 2005 Het Financieele Dagblad
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Berichtdoor Piet » di 22 nov 2005 16:21

DSB -woordvoerder Klaas Wilting noemt de DSI-uitspraak 'een geïsoleerde, individuele zaak'. DSB gaat tegen het vonnis in beroep.


Klaas Wiltink, eerst het boegbeeld van de Amsterdamse politie en voor velen het gezicht van "recht" is zijn verantwoordelijkheid voor zijn bekende gezicht vergeten door voor veel geld nu bij DSB te "werken" en hierdoor veel mensen op het verkeerde been te zetten.
Peter R. de Vries, weet wie je binnen je partij hebt gehaald!

Dezelfde Wiltink slaat natuurlijk de plank volledig mis door te zeggen dat zij in hoger beroep zullen gaan.
Wat zeggen de regelementen van DSI hierover:
Wanneer kun je in hoger beroep over een uitspraak van de klachtencommissie?
Bij een bedrag boven de 100.000 euro en als de precedentwerking van het bindend advies zodanig is dat het financieel belang voor de deelnemer of de bedrijfstak groter is als 5 miljoen euro
.

Het schadebedrag is beduidend onder de 100.000 euro (ongeveer 13.000 euro) en Wiltink geeft zelf al aan dat het 'een geïsoleerde, individuele zaak' is dus is er ook geen sprake van precedent werking.
Maar ja, het is wel het DSI en die kunnen wel eens anders oordelen over hun eigen regels.
Zo is er in november 2003 een gezin volledig in het gelijk gesteld en Dexia moest alles terugbetalen.
Dexia ging in hoger beroep terwijl het bedrag ruim onder de 100.000 euro lag.
Toch is het hoger beroep op deze gronden geaccepteerd door DSI en vervolgens werd het stil, het hoger beroep is nog steeds niet behandeld en het is nu november 2005, TWEE jaar later en deze mensen zitten nog steeds op hun geld te wachten.

Maar voorlopig is Dick Scheringa onderuit gegaan en het zal niet bij deze ene keer blijven.
Klaas Wiltink had voor eerlijkheid moeten kiezen en niet voor het grote geld en de oplichterij van DSB.

Groeten,
Piet
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Berichtdoor Piet » do 24 nov 2005 0:59

Van de website kassa.vara.nl

ConsumentenTV
Maandag 21 november lanceert de VARA haar web tv kanaal: ConsumentenTV. Zeven dagen per week consumenten-informatie. Behalve herhalingen van Kassa inclusief De Verlenging, Radar (TROS) en Keurmeesters (NCRV) kunt u hier de nieuwe tv-rubrieken Consumentennieuws, Consumenten Extra en Vraag & Beantwoord zien. De televisieprogramma’s worden afgewisseld met een beeldkrant met het laatste consumentennieuws.

In de rubriek Consumentenextra a.s. donderdag 24 november aandacht voor DSB.
Op 15 november heeft de Klachtencommissie (KC) van het DSI (Dutch Security Institute) een klacht toegewezen van een gedupeerde van DSB en DSB veroordeeld tot beeindiging van alle contracten en volledige terugbetaling van alle betaalde gelden.
Bekende namen als Becam, Frisia, Postkrediet, Vola en de Perelaer enz. ( allemaal onderdeel van de DSB groep) en Hollands Welvaren Select zorgen bij velen voor slapeloze nachten.
Deze uitspraak is voor velen een erkenning dat DSB in de fout is gegaan met het aanbieden van deze contracten en is tevens een steun in de rug om ook te gaan procederen tegen DSB
In Consumentenextra een terugblik op de uitzending van Kassa over DSB van 23 april dit jaar en een vraaggesprek met Piet Koremans van de stichting Platform Aandelen Lease over de betekenis van het laatste vonnis en de mogelijkheden om te procederen voor DSB gedupeerden.
Kijken dus.

Groeten,
Piet
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Berichtdoor Piet » vr 25 nov 2005 1:31

DSB veroordeelt na klacht gedupeerde
Correctie op de eerdere mededeling.

De aangekondigde uitzending op internet over DSB is te zien op vrijdag 25 november na het nieuws om 16.00 uur en daarna in de herhalingen.
Deze uitzending is te zien via kassa.vara.nl of www.omroep.nl/themakanaal/player/consumenten.html kijk bij ConsumentenTV
Al eerder schreef ik al over de misleiding van DSB door te stellen dat ze in hoger beroep zouden gaan tegen de uitspraak van de klachtencommissie DSI, wat dus niet kan, maar alleen bedoeld is om DSB gedupeerden af te schrikken om te gaan procederen en met succes hun geld terug te krijgen.
Helaas het zal niet lukken, er zijn al diverse rechtszaken lopende tegen dochters van de DSB groep.
Nog een vorm van misleiding, Klaas Wiltink had het over 9000 DSB gedupeerden.
In de Kassa uitzending (waar ook Klaas Wiltink bij was) is er gesproken over ruim 20.000 gedupeerden.
Tsja, ze blijven ons belazeren, die DSB jongens.
Maar gelukkig is hier iets aan te doen, heb je ook iets lopen via één van die vele dochter ondernemingen van DSB zoals Becam, Frisia, Postkrediet, Vola, Crefinass. Lenen.nl , de Perelaer enz, al die advertenties in de diverse bladen en op TV (Frits Bom)?
Laat het weten en samen kijken wij naar een oplossing voor jouw problemen.
info@platformaandelenlease.nl

Groeten,
Piet
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Berichtdoor Piet » za 14 jan 2006 12:07

DSB Groep nu pas echt een bank

De Telegraaf 14 januari 2006

Van een onzer verslaggevers

WOGNUM – Geld lenen bij een van de vele financieringsinstellingen van Dirk Scheringa kan binnenkort via een echt bankfiliaal van zijn DSB Groep. Nog dit jaar wil Scheringa de eerste bankfilialen openen.

Jaarlijks moeten er twintig vestigingen aan de keten bankfilialen worden toegevoegd, zo bleek gisteren bij de presentatie van zijn plannen op het hoofdkantoor van DSB Groep in het Westfriese Wognum.
Scheringa kreeg onlangs van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) een officiële bankvergunning. Met zijn kredietimperium wil hij de strijd aanbinden met de gevestigde consumentenbanken in Nederland.
De bankvergunning geldt voor alle merken die DSB voert, plus enkele dochterbedrijven, zoals Enra Verzekeringen. DSB Bank was al een bestaand onderdeel van de bedrijvengroep van Scheringa, maar speelde slechts een beperkte rol. Het onderdeel werd tot op heden voornamelijk gebruikt om spaarrekeningen aan te bieden. In de nieuwe slag die Scheringa wil maken, wordt het een complete bank waar klanten ook een betaalrekening kunnen openen.
De vennootschappen die samen het verkoopkanaal van DSB vormen, waaronder CityCredit, Lenen.nl, Frisia, Becam en Postkrediet, gaan in de nieuwe situatie op in de DNB Groep.

Scheringa lijkt met de nieuwe structuur als bank vooral te mikken op een beter imago. De vele financieringsmaatschappijen waarmee hij geldleningen aan consumenten tracht te slijten zijn de laatste tijd nogal eens in opspraak gekomen. Consumenten zouden te gemakkelijk verleid worden om een lening af te sluiten. Een lening, waarmee zij (met hun andere openstaande kredieten) maar al te gauw in financiële problemen konden komen.

© 1996-2005 Uitgeversmaatschappij De Telegraaf B.V., Amsterdam.
Laatst bijgewerkt door Piet op zo 15 jan 2006 12:21, in totaal 1 keer bewerkt.
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Berichtdoor Piet » za 14 jan 2006 12:16

Zondagavond 21.15 uur op Ned 3 het programma Woestijnruiters.
Hierin o.a. een live interview met Dirk Scheringa, de meester-oplichter die tienduizenden gezinnen in de problemen heeft gebracht met zijn misleidende bedrijfjes als, Becam Frisia.de Perelaer. Lenen.nl. Postkrediet enz.
Ook Mr Rob Silvertand, advocaat van vele DSB gedupeerden, geeft zijn mening (afgelopen donderdag gefilmd)
Op www.vara.nl staat het volgende over hem:
Dirk Scheringa
Was een blauwe maandag politieman, maar maakte naam en kapitaal door geld te lenen aan Nederlanders die een nieuwe keuken of een nieuwe auto wilden (en daar Frits Bom reclame voor te laten maken). Staat dus hoog in de Quote 500, maar doet naar eigen zeggen iets terug voor de samenleving door ons schaatsen, voetbal en kunst te geven: hij sponsort schaatsploegen, is eigenaar/voorzitter van AZ en bekostigt het Frisia Museum voor magisch-realistische kunst. En toch wil hij een 'gewone jongen' blijven. Maar kan dat?


Kijken dus.

Groeten,
Piet
Laatst bijgewerkt door Piet op zo 15 jan 2006 12:22, in totaal 1 keer bewerkt.
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Berichtdoor wreker » za 14 jan 2006 14:33

DSB Groep nu pas echt een bank


Ik hoop wel dat onze Gerrit Zalm hier een uitspraak over heeft gedaan.
Altijd makkelijk als het in toekomst helemaal spaak loopt.
wreker
 
Berichten: 22
Geregistreerd: do 18 aug 2005 0:35

Berichtdoor Piet » ma 16 jan 2006 2:03

Net terug van een enerverende avond bij de Woestijnruiters.
Ik had aangekondigd dat de advocaat Rob Silvertand ook (via een van te voren opgenomen interview) in de uitzending zou komen.
Dus niet, de TV ploeg van de Woestijnruiters was voor niets naar Den Bosch afgereisd.
Een half uur voor de uitzending eiste Dirk Scheringa dat de opnames niet zouden worden uitgezonden.
Hij dreigde met het niet in het programma komen als het toch zou worden uitgezonden.
Dat is dus Dirk Scheringa, dat is dus DSB bank,: bedreiging, intimidatie, misleiding en ga zo maar door.
Tienduizenden gezinnen zijn al het slachtoffer geworden en hoe erg zal het in de toekomst worden?
Scheringa is zich van geen kwaad bewust in de TV uitzending en speelt de grote onschuld en het vaderlijk type.
Een uitstraling, vol vertrouwen en eerlijkheid, maar eigenlijk vol met leugens.
Een half uur voor de uitzending eisen dat bepaalde opnames niet mochten worden getoond, dat is de eerlijkheid en oprechtheid van Dirk Scheringa, dat is DSB bank, dat is Frisia, dat is Becam, dat is de Perelaer, dat is Lenen.nl, dat is Postkrediet, dat is .....
Ik heb nog even met hem gesproken, het is goed dat er mensen zoals u zijn, zie hij toen ik vertelde wie ik was en wat ik deed.

Dirk Scheringa, voor mij is hij meester – oplichter en weet hij donders goed wat hij en zijn kompanen ons aandoen.

Tijdens de hele uitzending stonden zijn “begeleiders” achter mij.

DSB gedupeerden, wil je meer weten over procederen tegen DSB en over de mogelijkheden om te stoppen met betalen, mail naar info@platformaandelenlease.nl

Groeten,
Piet
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Berichtdoor an » di 17 jan 2006 22:08

Ik ben vanavond door een dame van de DSB bank gebeld. Ze wilde mij een hypotheek verkopen. Ik heb haar verteld dat ik geen zaken doe met bedrijven zoals DSB, Fortis, AEGON,DEXIA enz die in opspraak zijn vanwege het aandelen lease schandaal. Zij was niet op de hoogte van het feit dat de DSB bank door DSI is veroordeeld. Ook heb ik haar verteld over de uitzending van Woestijnruiters en het dreigement van Dirk Scheringa.

Groet,

an
an
 
Berichten: 17
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 23:50

Berichtdoor bewijzenteover » wo 18 jan 2006 19:56

An schreef;

Ik ben vanavond door een dame van de DSB bank gebeld. Ze wilde mij een hypotheek verkopen. Ik heb haar verteld dat ik geen zaken doe met bedrijven zoals DSB, Fortis, AEGON,DEXIA enz die in opspraak zijn vanwege het aandelen lease schandaal. Zij was niet op de hoogte van het feit dat de DSB bank door DSI is veroordeeld. Ook heb ik haar verteld over de uitzending van Woestijnruiters en het dreigement van Dirk Scheringa.


Goed zo an, géén zaken meer met oplichters!

Gr, Jac. :wink:
bewijzenteover
 

Berichtdoor Piet » vr 20 jan 2006 12:41

Ik had aangekondigd dat de advocaat Rob Silvertand ook (via een van te voren opgenomen interview) in de uitzending zou komen.
Dus niet, de TV ploeg van de Woestijnruiters was voor niets naar Den Bosch afgereisd.
Een half uur voor de uitzending eiste Dirk Scheringa dat de opnames niet zouden worden uitgezonden.
Hij dreigde met het niet in het programma komen als het toch zou worden uitgezonden.
Dat is dus Dirk Scheringa, dat is dus DSB bank,: bedreiging, intimidatie, misleiding en ga zo maar door.


Hier blijft het echter niet bij.
DSB komt hier niet zomaar mee weg.

Vanavond op Ned 3 om 20.20 uur in het Vara programma De Leugen Regeert aandacht voor deze DSB censuur en absurde eisen van Dirk Scheringa
http://omroep.vara.nl/tvradiointernet_d ... topic=3769

Voor DSB zijn er blijkbaar geen grenzen, maar daar zullen ze nog wel achterkomen.....
Kijken dus!

Groeten,
Piet
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Berichtdoor Piet » za 21 jan 2006 15:45

Dirk Scheringa hoopte op de doofpot na zijn weigering om kritiek te horen in het TV programma De Woestijnruiters.
Gelukkig gebeurde het tegenovergestelde.
Het programma De Leugen Regeert met presentator Felix Meurders discussieerde gisteravond o.a. met Frits Wester, Karel van de Graaf en ondergetekende over deze censuur en intimidatie van Scheringa.
Helaas meende Frits Wester in de laatste seconden van het programma om nog een volstrekt ongepaste en misplaatste opmerking te plaatsen richting mij en de slachtoffers van DSB:
Ik moet wel een beetje, met respect, lachen om uw clubs. Als de beurs wat omhoog was gegaan was Scheringa uw grootste held geweest en u allemaal met de dollartekens in de ogen en euro tekens....
Gelukkig werd Frits Wester, terecht, onderbroken door Felix Meurders.
Frits snapte er dus nog steeds niets van, ondanks ruim drie jaar aandelenlease ellende, waarvan hij zeker op de hoogte was.
Wat was nu de reden van Frits Wester om zo’n opmerking te plaatsen, niet passende bij het onderwerp van het gesprek?
Een opmerking die door alle aanwezigen werd afgekeurd en waarover nog lang werd nagepraat.
We hebben na de uitzending met z’n drieën hier een goed gesprek over gehad en Frits kunnen vertellen dat het merendeel van de gedupeerden geen dollartekens in de ogen had en zeker geen gokje wilde wagen op de beurs.
Alleen al op de vraag hoe het dan kwam dat de rechter al honderden keren de gedupeerden in het gelijk heeft gesteld, kon hij geen antwoord op geven.
Hopelijk dat Frits in komende programma’s terug kan komen op dit onderwerp met wat genuanceerdere opmerkingen en waarin de leugen niet regeert.

Al met al weer een geslaagde avond en de afsluiting van een drukke week voor Lourens en ondergetekende, afgelopen zondag bij Woestijnruiters, afgelopen woensdag bij de regiezitting van het gerechtshof Amsterdam en gisteren in De Leugen Regeert.
Maar we gaan door en staan PAL achter alle aandelenlease gedupeerden en blijven doorgaan met het benaderen van de media en de politiek en het bijstaan van de aandelenlease gedupeerden.
Samen gaan wij dit winnen.

Groeten,
Piet
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Berichtdoor Piet » ma 23 jan 2006 12:56

Dat de misser van Frits Wester niet onopgemerkt is gebleven blijkt ook wel op de website van Rick van Velthuysen, http://www.rickvanvelthuysen.nl/

Al eerder heeft Rick iets geschreven over Frits Wester.
Op het forum van Radar staat de volgende verwijzing hierover:
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/003145.html

Wreker bedankt voor je research.

Groeten,
Piet
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Volgende

Keer terug naar Overige aanbieders

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron