De commercie druipt er aan alle kanten vanaf

De commercie druipt er aan alle kanten vanaf

Berichtdoor ElBe » di 8 dec 2015 20:53

Al eerder heb ik melding gemaakt in dit forum van wat merkwaardige zaken m.b.t de Stichting Zinloos Betalen welke gelieerd is met de Vereniging Payback.
Twee bestuursleden van Zinloos Betalen richtte een onderneming op waarvan beiden directeur werden van deze onderneming en geven aan dat deze onderneming een BV is om vervolgens deze onder te brengen bij de Stichting Zinloos Betalen als enige aandeelhouder. Een enigszins merkwaardige constructie vooral omdat deze twee personen ook bestuursleden van SZB zijn en de onderneming de status heeft van een BV.

Ondertussen heeft een van de directeuren bedankt als bestuurslid en als directeur van de onderneming na een heftige onenigheid met de andere directeur/bestuurslid en zowel de Vereniging als de Stichting de rug toe gekeerd!!!

OP de site van deze onderneming staat onder 'Over ons':
'HBO Advanced is opgericht in mei 2013 als werkmaatschappij voor Stichting Zinloos Betalen en Vereniging Payback.'
Waarom zou je een onderneming oprichten als werkmaatschappij van een Vereniging en Stichting als beide oprichters ook al bestuursleden zijn van zowel Vereniging als Stichting?? Bovendien waarom geef je de 'besloten vennootschap' status aan deze onderneming? Voor deze BV status wordt eigenlijk alleen gekozen indien men commerciële activiteiten aan de onderneming toekent.
Indien dat inderdaad de doelstelling is van deze onderneming dan is het onderbrengen van deze onderneming bij Stichting Zinloos Betalen volstrekt onjuist want de wet zegt over een stichting het volgende:

http://www.wetboek-online.nl/wet/Burger ... 2/285.html
"Burgerlijk Wetboek Boek 2
Artikel 285
1 Een stichting is een door een rechtshandeling in het leven geroepen rechtspersoon, welke geen leden kent en beoogt met behulp van een daartoe bestemd vermogen een in de statuten vermeld doel te verwezenlijken.
2 Indien de statuten een of meer personen de bevoegdheid geven in de vervulling van ledige plaatsen in organen van de stichting te voorzien, wordt zij niet uit dien hoofde aangemerkt leden te kennen.
3 Het doel van de stichting mag niet inhouden het doen van uitkeringen aan oprichters of aan hen die deel uitmaken van haar organen noch ook aan anderen, tenzij wat deze laatsten betreft de uitkeringen een ideële of sociale strekking hebben."


Deze onderneming bestaat uit de volgende onderverdeling van werkzaamheden:
'HBO-Advanced-sieraden' een webshop waar sieraden worden verkocht
'HBO-Advanced-ict' een dienst die alle faciliteiten biedt op het gebied van ICT

Mij ontgaat dan ook volstrekt het onderbrengen van deze onderneming onder de vlag van de Stichting Zinloos Betalen want alle inkomsten uit deze onderneming mogen alléén maar ten goede komen aan de kas van SZB.
Als we eens kijken hoe de activiteiten van deze onderneming staan beschreven in het uittreksel van de KvK dan kan het volgende gezien worden.
Dan zien we onder het onderwerp 'Activiteiten' alleen maar zuivere commerciële activiteiten vermeld die geen enkele ideële of sociale strekking hebben die ook maar iets te maken zouden hebben met de doelstelling waarvoor de Stichting Zinloos Betalen is opgericht.
Indien u hier klikt wordt dit ook zichtbaar gemaakt. Kennelijk hebben de sieraden plaats gemaakt voor de Activiteiten zoals genoemd in het uittreksel van de KvK.

Gekker wordt het natuurlijk als we eens de informatie van HBO-Advanced BV bekijken op de site van de KvK. Dan zien we dat er ineens ook een cafetaria als nevenvestiging van HBO-Advanced BV staat vermeld!!

Heb het hier al eerder vermeld op dit forum, wat heeft een Stichting die de belangen behartigd van gedupeerden van financiële producten in vredesnaam te maken met de verkoop van kleren etc. en het runnen van een snackbar??!!
Zijn hier niet alle entiteiten door elkaar gaan lopen en druipt hier niet de commercie aan alle kanten vanaf en kan hier moeilijk worden beweert dat alle inkomsten hiervan voor ideële of sociale doeleinden worden gereserveerd?? En wie zou dat kunnen controleren en kunnen constateren??

De Stichting Zinloos Betalen geeft zelf al op 23 jan 2014 om 21:07 o.a toe in een posting op het forum van Radar dat de entiteiten volledig door elkaar lopen.
"De gedaagde heeft zich gemeld bij de Vereniging. De Vereniging heeft de opdracht aan de Stichting gegeven de gedaagde bij te staan. De Stichting huurt of besteed zaken regelmatig uit aan Meijer & Sarin advocaten. Conclusie van antwoord en dupliek is opgesteld door de oprichters van HBO-Advanced bv onder supervisie van Meijer & Sarin advocaten."
Ook het briefpapier van de Zinloos Betalen laat als kop zien dat alle entiteiten door elkaar lopen behalve dat cafetaria 'Onder de Linde' nog niet is vermeld maar dat komt omdat deze snackbar nog maar pas door HBO-Advanced en dus SZB is overgenomen.

Afbeelding
Het is beter om een kaars te ontsteken dan te klagen over de duisternis
ElBe
 
Berichten: 76
Geregistreerd: ma 19 sep 2005 23:51

Keer terug naar Overige aanbieders

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron