Wet regelt 'no win, no fee' voor advocaten

Wet regelt 'no win, no fee' voor advocaten

Berichtdoor Piet » wo 11 nov 2009 20:12

Wet regelt 'no win, no fee' voor advocaten

Gepubliceerd op 11-11-09
Mensen kunnen straks met hun advocaat afspreken dat ze geen vergoeding hoeven te betalen als ze hun rechtszaak verliezen. Maar wint de advocaat de zaak, dan mag hij vervolgens een extra hoog uurtarief in rekening brengen.

Staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) stuurt een wetsvoorstel waarin dit wordt geregeld voor advies naar de Raad van State. De nieuwe wet verbiedt advocaten om met cliënten af te spreken dat ze een percentage krijgen van de schadevergoeding die ze uit een rechtszaak weten te slepen. Het kabinet heeft zich altijd verzet tegen 'no cure, no pay', omdat advocaten daarbij een te groot persoonlijk belang in een zaak zouden krijgen.

Daarom introduceert Albayrak nu het alternatief 'no win, no fee'. De ministerraad heeft ingestemd met de wetswijziging die dit mogelijk maakt. Het parlement moet nog akkoord gaan met de voorgestelde aanpassingen.

Die behelzen ook de regel dat geregistreerde advocaten die hun beroep niet uitoefenen uit het zogenoemde tableau geschrapt worden. Daarnaast moeten advocaten zich aansluiten bij een klachten- en geschillenregeling.

Bron: ANP
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Keer terug naar Algemene info

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron