Tussenpersoon verantwoordelijk voor geleden schade

Tussenpersoon verantwoordelijk voor geleden schade

Berichtdoor Piet » za 9 jul 2011 18:14

Advies Easy Life gekraakt

De Telegraaf 9 juli 2011

Van een onzer verslaggevers
AMSTERDAM – Voor tientallen beleggers die het schip in zijn gegaan met een obligatielening van beleggingsfonds Easy Life, gloort er weer een beetje hoop. Een tussenpersoon die het product aan een echtpaar adviseerde, moet de gehele inleg van € 120.000 terugbetalen, zo bepaalde de rechtbank in Den Bosch.


De tussenpersoon smeerde de lening als een eerlijk en veilig product aan. Maar hij had de riskante investering volgens de rechter moeten ontraden . De opbrengst was namelijk bedoeld om een hypotheek mee af te lossen. Hiervoor zou een defensievere belegging voor de hand hebben gelegen.

De uitspraak biedt volgens de advocaat van het benadeelde echtpaar perspectief aan tientallen andere beleggers in Easy Life, die hun inleg in rook zagen opgaan. Ook zij kunnen hun tussenpersoon aansprakelijk stellen.

Het merendeel van de gedupeerden heeft echter niets aan de veroordeling van de rechtbank. Hun tussenpersoon Liocorno ging destijds failliet. Easy Life haalde € 42 miljoen op bij zo’n 500 beleggers. Naar verluidt werd er slechts € 7,5 miljoen echt geïnvesteerd.

© 1996-2011 Telegraaf Media Nederland | Landelijke Media B.V., Amsterdam.
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Keer terug naar Algemene info

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron