Weer initiatief tegen beleggingsverzekeringen

Re: Weer initiatief tegen beleggingsverzekeringen

Berichtdoor Piet » di 17 sep 2013 10:34

Nationale Nederlanden lijdt nederlaag in woekerpoliszaak

Door Jarco de Swart

AMSTERDAM - 17 september 2013
Verzekeraar Nationale Nederlanden (NN) kan zich opmaken voor een straatgevecht met internationalehedgefondsen, nu het klachteninstituut voor de financiële dienstverlening Kifid een nieuwe tussenuitspraak heeft gedaan in een woekerpoliszaak die de verzekeraar in theorie miljarden kan gaan kosten.

Het volledige artikel uit de Telegraaf is hier te lezen:
http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/ ... aak__.html

Groeten,
Piet
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Re: Weer initiatief tegen beleggingsverzekeringen

Berichtdoor Piet » wo 13 nov 2013 17:49

De Telegraaf wo 13 nov 2013

Woekerpolis.nl daagt Nationale-Nederlanden


AMSTERDAM (AFN) -
De Vereniging Woekerpolis.nl begint namens haar 50.000 leden een rechtszaak tegen Nationale-Nederlanden. Zij stellen de verzekeraar aansprakelijk voor de schade die zij leden door verzwegen hoge kosten op woekerpolissen. Dit maakte de vereniging woensdag bekend.


In de afgelopen decennia verkocht Nationale-Nederlanden 700.000 zogeheten woekerpolissen. ,,Deze beleggingsverzekeringen vertonen gebreken waardoor ze maar een fractie opbrengen van wat de verzekerden beloofd is'', aldus de vereniging. De gedupeerden vinden dat de verzekeraar tekort is geschoten in zijn informatieplicht bij de verkoop van deze verzekeringen.
De vereniging zegt dat de woekerpolissen van Nationale-Nederlanden grote gebreken vertonen. ,,Uit eigen onderzoek is gebleken dat de door Nationale-Nederlanden uitgebrachte offertes niet deugen en dat de daarin voorgespiegelde geldbedragen nooit gehaald kunnen worden. Er zijn te hoge rendementspercentages gebruikt en er is onvoldoende voor de risico’s gewaarschuwd'', legt voorzitter Ab Flipse uit.
De gedupeerden vinden dat er ook te hoge kosten op de polissen zijn ingehouden zonder dat die kosten contractueel zijn overeengekomen. Flipse: ,,De gemiddelde schade bedraagt al snel enkele duizenden euro’s. De vereniging is van mening dat deze schade gecompenseerd moet worden."


Bron: http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/ ... den__.html
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Re: Weer initiatief tegen beleggingsverzekeringen

Berichtdoor Piet » za 29 maart 2014 10:25

Aegon voor de rechter om megaclaim

door Jarco de Swart

De Telegraaf 29 maart 2014

AMSTERDAM -
Aegon krijgt als tweede grote verzekeraar een rechtszaak aan zijn broek van de Vereniging Woekerpolis. De vereniging heeft namens 50.000 leden de verzekeraar gisteren een dagvaarding laten overhandigen voor schade die zij lijden door ondeugdelijke Aegon beleggingsverzekeringen.

Woekerpolis schat de mogelijke schade op gemiddeld €5000 per polishouder. Voorzitter Ab Flipse van de Vereniging Woekerpolis noemt Aegon „de dubieuze nummer één als het gaat om de verkoop van woekerpolissen”. De verzekeraar verkocht maar liefst 1,3 miljoen woekerpolissen in de afgelopen 25 jaar. Vooral het product Koersplan van dochter Spaarbeleg is bekend.

Het volledige artikel is hier te lezen:
http://www.telegraaf.nl/dft/22444253/__ ... aim__.html
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Re: Weer initiatief tegen beleggingsverzekeringen

Berichtdoor Piet » di 8 apr 2014 14:03

DNB roept verzekeraars op tot einde woekerpolisaffaire

De Telegraaf 08 april 2014

Van een onzer verslaggevers
AMSTERDAM -
Het wordt hoog tijd dat verzekeraars met een definitieve oplossing komen voor de al jaren slepende woekerpolisaffaire. Die oproep doet toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) aan de sector. Doordat die oplossing er nog niet is, komt de consolidatie in de branche nog niet van de grond, zegt DNB.


De aansporing is opmerkelijk omdat verzekeraars al jaren geleden akkoorden hebben gesloten met consumentenorganisaties over compensatie van te veel ingehouden kosten. Die akkoorden zijn later fel bekritiseerd als ruim onvoldoende om de werkelijke schade voor consumenten te compenseren. Ondertussen voeren claimclubs en gespecialiseerde juristen met succes via diverse procedures de druk op verzekeraars op om met meer schadevergoeding over de brug te komen.

Het volledige artikel is hier te lezen:
http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/ ... ire__.html
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Re: Weer initiatief tegen beleggingsverzekeringen

Berichtdoor Piet » do 10 apr 2014 13:44

Van Tros Radar:

Stuiting woekerpolis
07-04-2014

Heb je een woekerpolis afgesloten en dacht je wegens verjaring geen proces meer te kunnen aanspannen om van deze polis af te komen? Dan brengen we goed nieuws.
De Hoge Raad heeft op 28 maart uitgesproken dat iedereen bij wie het recht op het aanspannen van een proces is verjaard, toch nog het recht heeft om mee te liften op een collectieve rechtszaak.

Gedupeerden kunnen gratis deelnemen aan een massaclaim door zich in te schrijven bij b.v. de Vereniging Woekerpolis.nl (http://www.woekerpolis.nl )

De uitzending over de woekerpolissen is hier te zien:
http://www.trosradar.nl/uitzending/arch ... ekerpolis/
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Re: Weer initiatief tegen beleggingsverzekeringen

Berichtdoor Piet » vr 25 apr 2014 11:07

Rechter wijst uitstel woekerpoliszaak af

25-04-2014

Een poging van Nationale-Nederlanden om een rechtszaak over woekerpolissen op de lange baan te schuiven, is bij de rechtbank in Rotterdam gestrand. Dat meldde Vereniging Woekerpolis.nl vrijdag.

De verzekeraar vroeg de rechter de zaak aan te houden dan wel te schorsen, in afwachting van een uitspraak over een andere procedure die bij het Europese Hof van Justitie loopt. De rechtbank zag daar geen reden toe en wees de vordering af, blijkt uit het eerder deze week gewezen vonnis.

Woekerpolis.nl viert deze ,,principiële uitspraak'' als een overwinning. De vereniging startte vorig jaar een rechtszaak tegen Nationale-Nederlanden om schadevergoedingen los te krijgen.

Vertragingstactiek

,,De rechtbank maakt korte metten met de vertragingstactiek van Nationale-Nederlanden. Daarmee winnen wij de eerste slag in onze procedure'', aldus voorzitter Ab Flipse.

Nationale-Nederlanden zegt op zijn beurt ,,positief'' te zijn over het vonnis. ,,De Nederlandse rechter erkent in het vonnis het belang van de uitspraak van de Europese rechter en zegt dat die zal worden meegewogen in zijn eigen definitieve oordeel'', aldus een woordvoerder. Het EU-hof doet naar verwachting dit najaar uitspraak.

Bron : ANP
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Re: Weer initiatief tegen beleggingsverzekeringen

Berichtdoor Piet » vr 25 apr 2014 11:10

Persbericht

Woekerpolis.nl wint eerste slag tegen Nationale-Nederlanden

Amsterdam, 25 april 2014 – Op 23 april 2014 heeft de rechtbank Rotterdam een positief vonnis gewezen in de collectieve procedure van de Vereniging Woekerpolis.nl tegen Nationale-Nederlanden. De verzekeraar had geëist dat de procedure zou worden geschorst in verband met een andere zaak bij het Europees Hof. De rechtbank maakt korte metten met de vertragingstactiek van Nationale-Nederlanden. In het vonnis wordt NN op alle punten in het ongelijk gesteld en in de kosten veroordeeld. De vereniging wint daarmee de eerste slag in haar procedure.

Nationale-Nederlanden had schorsing van de collectieve procedure geëist, omdat zij prejudiciële vragen aan het Europees Hof heeft gesteld in een andere zaak. Een uitspraak in die andere procedure wordt pas op zijn vroegst in het najaar van 2014 verwacht. Nationale-Nederlanden hoopte hiermee de procedure van de vereniging flink te vertragen. De vereniging maakte daartegen bezwaar, omdat slechts één van de verwijten die in de procedure wordt aangevoerd betrekking heeft op de zaak bij het Hof. Voorzitter Ab Flipse van de Vereniging Woekerpolis.nl licht toe: “Op 9 april jongstleden hebben wij ons standpunt aan de rechter uitgelegd. Hoewel je het natuurlijk nooit zeker weet, verwondert deze positieve uitspraak mij niet. Wij zijn ervan overtuigd dat wij een ijzersterke zaak hebben. De eerste slag is hiermee gewonnen.”

Bron : www.woekerpolis.nl
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Re: Weer initiatief tegen beleggingsverzekeringen

Berichtdoor Piet » do 12 jun 2014 13:00

Miljardenclaim dichterbij vlak voor beursnotering
NN verliest woekerpoliszaak bij Europees Hof

De Telegraaf 12 juni 2014

Door onze financiële redactie
AMSTERDAM -
Klanten met een beleggingsverzekering bij Nationale-Nederlanden hadden voor dat ze getekend hadden een breder overzicht van alle kosten moeten krijgen. Dat zwaarwegende advies heeft de advocaat-generaal aan het Europees Hof gegeven. Neemt het Hof dit advies over, dan komt volgens de stichting Wakkerpolis een miljardenclaim dichterbij.


de rest van hert artikel is hier te lezen:
http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/ ... Hof__.html

Groeten,
Piet
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Re: Weer initiatief tegen beleggingsverzekeringen

Berichtdoor Piet » wo 18 jun 2014 10:19

Compensatie- regeling moet voorbeeld zijn voor Nationale- Nederlanden
Aegon voert druk op andere verzekeraars op

De Telegraaf 18 juni 2014

door Bart Mos
AMSTERDAM -
De manier waarop Aegon af wil van zijn eigen aandeel in de woekerpolisaffaire, voert de druk flink op bij andere verzekeringsmaatschappijen, die in de jaren negentig miljoenen soortgelijke polissen aan de man brachten.
De actie van Aegon zou vooral een voorbeeld moeten zijn voor Nationale-Nederlanden, dat volgende maand als NN Groep een notering krijgt aan de beurs. Dat stelt financieel adviseur en drijvende kracht achter de Koersplanregeling, Kapé Breukelaar.


Het volledige artikel is hier te lezen:
http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/ ... _op__.html

Lees ook:
http://www.telegraaf.nl/overgeld/verzek ... cht__.html
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Re: Weer initiatief tegen beleggingsverzekeringen

Berichtdoor Piet » ma 30 jun 2014 23:08

Volgende woekerpolisdreun voor NN

De Telegraaf 30 juni 2014

door Manno van de Berg en Jarco de Swart
AMSTERDAM -
Twee dagen voor de beursgang van Nationale Nederlanden (NN) moet de oranjeverzekeraar opnieuw een gevoelige tik incasseren in het al jaren voortetterende woekerpolisdossier. NN zou een klant ruim anderhalf keer zoveel schade moeten vergoeden voor teveel betaalde overlijdensrisico in een woekerpolis.

Het volledige artikel is hier te lezen:
http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/ ... _NN__.html
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Re: Weer initiatief tegen beleggingsverzekeringen

Berichtdoor Piet » di 1 jul 2014 19:49

NN wil zoekterm 'woekerpolis' schrappen

De Telegraaf 1 juli 2014

door Jarco de Swart
AMSTERDAM -
De advocaten van Nationale-Nederlanden hebben geprobeerd om het woord 'woekerpolis' te schrappen als zoekterm voor een uitspraak op de website Rechtspraak.nl.


Dit blijkt uit een brief van de advocaten aan de rechtbank Rotterdam, zo meldt de Vereniging Woekerpolis dinsdag.
Met het verzoek om de zoekterm te schrappen, probeert Nationale-Nederlanden te voorkomen dat een voor haar negatieve uitspraak kan worden teruggevonden, aldus de vereniging.

Het volledige artikel is hier te lezen:
http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/ ... pen__.html
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Re: Weer initiatief tegen beleggingsverzekeringen

Berichtdoor Piet » wo 2 jul 2014 17:52

Nationale Nederlanden wil af van zoekterm 'woekerpolis'

woensdag 02 juli 2014

Nationale Nederlanden (NN) wil dat het woord woekerpolis als zoekterm op rechtspraak.nl wordt vervangen door het 'neutrale en feitelijke begrip' beleggingsverzekering. Door de zoekterm te schrappen, probeert Nationale-Nederlanden te voorkomen dat een voor haar negatieve uitspraak kan worden teruggevonden.

NN is verwikkeld in een rechtszaak met de Vereniging Woekerpolis.nl, die namens een groep NN-klanten naar schadeloosstelling zoekt.

Wie op de site rechtspraak.nl op zoek gaat naar een rechterlijke uitspraak en woekerpolis intikt, krijgt een serie hits. Eén betreft een tussenuitspraak in de collectieve procedure van de Vereniging Woekerpolis.nl tegen NN.

'Ridicuul'
Ab Flipse, voorzitter van de vereniging licht toe: 'Met het oog op de beursgang kan ik me heel goed voorstellen dat Nationale-Nederlanden de collectieve procedure uit de publiciteit wil houden. Maar om te proberen het woord woekerpolis te schrappen, is ronduit ridicuul.
NN heeft daarentegen grote moeite met de publicatie: 'Eisers maken onze cliënten diverse verwijten met betrekking tot de door hen verkochte beleggingsverzekeringen, welke door eisers als 'woekerpolissen' worden aangeduid (...) Over de gegrondheid van de verwijten van eisers is door de rechtbank nog geen enkel inhoudelijk oordeel geveld. Opname van de term 'woekerpolis' in de inhoudsindicatie op rechtspraak.nl komt onze cliënten daarom ongepast voor', schrijven de advocaten.

Verzoek gehonoreerd
NN zegt in een toelichting dat het op geen enkele manier de bedoeling heeft gehad woekerpolis als zoekterm van rechtspraak.nl geheel te wissen. 'Dat kan ook helemaal niet. Het gaat ons er om dat het woord woekerpolis was opgenomen in de de inhoudsindicatie van de tussenuitspraak. De rechtbank heeft ons verzoek gehonoreerd. Woekerpolis staat niet meer in de inhoudsindicatie', aldus een woordvoerster.

Woekerpolis is een ingeburgerd begrip voor een beleggingsverzekering met een tegenvallend rendement doordat de kosten hoger blijken te zijn dan kopers dachten toen zij het product aanschaften.

Bron: ANP / Woekerpolis.nl
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Re: Weer initiatief tegen beleggingsverzekeringen

Berichtdoor Piet » za 6 sep 2014 17:51

'Geheime deals met gedupeerden woekerpolissen'

De Telegraaf di 02 september 2014

Van onze verslaggevers
HILVERSUM -
Verzekeraars treffen geheime schikkingen met gedupeerden van woekerpolissen. Op die manier krijgen gedupeerden een veel hoger bedrag dan de standaardcompensatie.

Dat meldt 1Vandaag op basis van geheimhoudingscontracten waar het actualiteitenprogramma inzage in heeft gekregen.

Het volledige artikel is hier te lezen:
http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/ ... is___.html
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Re: Weer initiatief tegen beleggingsverzekeringen

Berichtdoor Piet » do 9 okt 2014 9:23

AFM haalt hard uit om woekerpolissen

De Telegraaf 9 okt 2014

Jarco de Swart
Een flink aantal verzekeraars krijgt een ferme tik op de vingers van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De waakhond maakt vandaag bekend dat het gros van de sector er ondanks afspraken nog steeds niet in is geslaagd honderdduizenden klanten met een woekerpolis in actie te krijgen om de schade van die polis te repareren. Voor het eerst publiceert de AFM nu de namen van de verzekeraars die ernstig tekortschieten in het bereiken van hun klanten.

Het volledige artikel is hier te lezen: http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/ ... sen__.html
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Re: Weer initiatief tegen beleggingsverzekeringen

Berichtdoor Piet » wo 29 apr 2015 11:02

Europese rechter mild over woekerpolis

De Telegraaf 29 april 2015

door Jarco de Swart
AMSTERDAM -
Verzekeraars kunnen opgelucht ademhalen, maar woekerpolishouders niet. Het Europees Hof van Justitie (EHJ) heeft het woekerpolisdossier met een genuanceerde uitspraak weer teruggelegd bij de Nederlandse rechter.

Het volledige artikel is hier te lezen:
http://www.telegraaf.nl/dft/geld/verzek ... lis__.html

De uitspraak is hier te lezen:
http://curia.europa.eu/juris/document/d ... cid=320449
De Conclusie van de Advocaat Generaal (advies voorafgaande aan de uitspraak) is hier te lezen:
http://curia.europa.eu/juris/celex.jsf? ... =TXT&ancre

Groeten,
Piet
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

VorigeVolgende

Keer terug naar Overige aanbieders

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 10 gasten

cron