Sprintplan

Berichtdoor bewijzenteover » zo 4 dec 2005 0:31

Gratis vakantie! :lol:

Gr, Jac.
bewijzenteover
 

Berichtdoor Piet » za 19 feb 2011 15:45

’Aegon moet jonge klant compenseren’

De Telegraaf 19 februari 2011

De Vereniging Consument & Geldzaken gaat de strijd aan met verzekeraar Aegon namens circa 4000 (voormalige) minderjarige deelnemers aan het aandelenleaseproduct Sprintplan.

Aegon-dochter Spaarbeleg verkocht Sprintplan tussen 1998 en 2003. Veel kopers van dit effectenleaseproduct kwamen door gedaalde beurskoersen met een restschuld te zitten.

Volgens de Vereniging Consument & Geldzaken hebben de circa 110.000 deelnemers aan Sprintplan een schade van

650 miljoen geleden. Opvallend is dat Aegon het product op vrij grote schaal heeft verkocht aan ouders van kinderen en aan minderjarigen zelf.

Rechtbanken in Leeuwarden en Utrecht bepaalden recent dat enkele (toenmalige) minderjarige klanten recht hebben op terugbetaling wegens schending van de wettelijke zorgplicht door Aegon. De Vereniging Consument & Geldzaken rekent er nu op dat Aegon de schade van de 4000 jonge Sprintplandeelnemers snel afwikkelt. Zo niet, dan komt er een rechtszaak.

Aegon reageert ’verrast’ op deze opstelling, omdat de verzekeraar nog overleg voert om te komen tot een oplossing.

© 1996-2011 Telegraaf Media Nederland | Landelijke Media B.V., Amsterdam.


Hier het persbericht van de vereniging Consument & Geldzaken

PERSBERICHT Amsterdam/Zoetermeer, 16 februari 2011

Consument & Geldzaken gaat strijd aan met Aegon voor minderjarige Sprintplan-(aandelenlease)gedupeerden

De Vereniging Consument & Geldzaken gaat zich sterk maken voor circa 4.000 destijds minderjarige deelnemers aan het aandelenleaseproduct Sprintplan van Aegon. Deze actie is het gevolg van enkele rechterlijke uitspraken waarin de rechter Aegon onlangs veroordeelde tot volledige vergoeding van de financiële schade die minderjarige Sprintplan-deelnemers leden door dit Sprintplan. De actie staat los van een lopende collectieve rechtszaak die de Vereniging Consument & Geldzaken voert tegen Aegon en waarin de consumentenorganisatie optreedt voor een grotere groep van circa 110.000 Sprintplan-gedupeerden.

Het Sprintplan is een aandelenleaseproduct dat door Aegon in de jaren tussen 1998 en 2003 werd verkocht. Over de schade van circa 650 miljoen euro die de circa 110.000 deelnemers aan het Sprintplan leden, loopt sinds 2004 reeds een collectieve rechtszaak tegen Aegon. Deze collectieve rechtszaak is nog niet uitgeprocedeerd. Wel lijkt er inmiddels duidelijkheid te zijn voor de groep minderjarige deelnemers aan het Sprintplan. ‘’Het Sprintplan is, anders dan veel andere aandelenleaseproducten, op vrij grote schaal door Aegon verkocht aan ouders van minderjarige kinderen en aan minderjarigen zelf. De ouders verkeerden veelal in de veronderstelling met dit product een soort vijfjarig spaarplan af te sluiten. In de advertenties en brochures van het Sprintplan kwam de benaming ‘’aandelenlease’’ ook niet voor’’, aldus woordvoerder Anton Weenink van de Vereniging Consument & Geldzaken. Onlangs heeft zowel de Rechtbank Utrecht als de Rechtbank Leeuwarden in enkele individuele rechtszaken bepaald dat minderjarige Sprintplan-deelnemers achteraf hun Sprintplan kunnen vernietigen. Aegon dient na vernietiging alle gedane maandbetalingen aan de deelnemer terug te betalen. Is de Sprintplan-deelnemer inmiddels al langer dan 3 jaar meerderjarig, dan dient Aegon ook de volledige schade te vergoeden wegens schending van de wettelijke zorgplicht die destijds op Aegon rustte.
‘’Belangrijk in de vonnissen is dat de rechter in het geval van minderjarigheid geen ruimte laat voor ‘’eigen schuld’’ bij de deelnemer. Om deze reden wordt door de rechter volledige schadevergoeding toegekend. In de meeste andere aandelenleaserechtszaken (Dexia, Levob, DSB enz.) is tot nu toe slechts een gedeeltelijke schadevergoeding aan de gedupeerden van aandelenlease toegekend door de rechter’’ aldus Anton Weenink.
Aegon is tegen de vonnissen van de minderjarige Sprintplan-deelnemers niet in hoger beroep gegaan. Consument & Geldzaken concludeert hieruit dat Aegon zich inmiddels bij de juridische realiteit van deze rechterlijke beslissing neerlegt. ‘’Wij gaan er van uit dat Aegon de schade van deze groep (minderjarige) Sprintplan-gedupeerden nu snel afwikkelt. Zo niet, dan stappen we speciaal voor deze groep apart naar de rechter. Gezien de dreigende imagoschade voor Aegon verwachten we dat dit in dit geval niet nodig zal zijn’’ aldus Anton Weenink.
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Berichtdoor Piet » za 16 jul 2011 13:22

Gedupeerde beleggers nemen Aegon onder vuur

Het Parool 16 juli 2011

Verzekeringsconcern Aegon heeft een miljard euro dat aan beleggers was uitgeleend en door het bedrijf voor hen belegd zou worden, voor onbekende andere doelen aangewend.

Dit concluderen deskundigen die onder meer onderzoek deden naar de jaarstukken van Aegon tussen 1997 en 2007.

In die periode bood Aegon het Sprintplan aan, een beleggingsproduct waar 120.000 mensen instapten. Aegon bood de klanten aan aanzienlijke bedragen 'voor te schieten', waarvoor ze jaarlijks acht procent rente betaalden.

Het Sprintplan werd steeds uitgezet voor een periode van vijf jaar, zodat de beleggers aan het eind van hun contract veertig procent rente over hun geleende bedrag op tafel hadden gelegd. Vrijwel geen enkele deelnemer heeft er een cent aan verdiend.

Een voormalige beleggingsspecialist van Fortis Bank en een Amsterdamse registeraccountant zijn onafhankelijk van elkaar tot de slotsom gekomen dat naar schatting tachtig procent van het ingelegde geld, meer dan een miljard, nooit renderend is belegd voor de contractanten, zoals ze in Het Parool verklaren.

Aegon noemt hun bevindingen 'totale onzin', maar komt ondanks herhaald aandringen niet met een inhoudelijke weerlegging.

Op basis van de bevindingen van beide experts heeft de Amsterdamse advocaat Luc Jurgens, die ook optreedt namens de Vereniging Consument & Geldzaken, bij justitie een strafklacht ingediend.

De klacht is gericht tegen Aegon en vier advocaten van Allen & Overy, die het concern bijstaan of hebben bijgestaan in talloze procedures die ontevreden beleggers hebben aangespannen. In de strafklacht worden de partijen beschuldigd van oplichting en bedrog van rechters, en wordt hen deelname aan een criminele organisatie voor de voeten geworpen.

Aegon bestrijdt niet dat het bedrijf aan het Sprintplan ongeveer een half miljard euro heeft verdiend, terwijl de beleggers - door 'tegenvallende beleggingen', aldus Aegon - geen enkel rendement behaalden.

De zaak loopt al zeker zeven jaar. In die periode heeft Aegon met veel individuele beleggers geschikt, maar in de collectieve rechtsprocedure die de Vereniging Consument & Geldzaken al zo lang voert, zit geen schot. (Albert de Lange)

Lees vandaag meer in Het Parool: Waar liet Aegon de miljoenen van Sprintplan? Hier te lezen
Aegon heeft jarenlang een miljard euro dat aan beleggers was geleend, ten eigen bate aangewend. Dat zeggen experts die zich in de 'Sprintplan'-affaire hebben gestort. Komt er een mogelijk spectaculaire wending voor 120.000 gedupeerden?

Copyright (C) Het Parool

http://www.parool.nl/parool/nl/30/ECONO ... vuur.dhtml
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Berichtdoor wilfredo1968 » di 19 jul 2011 9:13

Ben benieuwd of hier op korte termijn iets positiefs uit voort komt, want ik heb ook een sprintplan gehad, met als resultaat 0,00...... En al die jaren 68 euro p/m rente betaald.........
wilfredo1968
 
Berichten: 2
Geregistreerd: do 24 feb 2011 15:06

Berichtdoor wilfredo1968 » wo 5 okt 2011 15:59

Ik heb ergens gelezen dat er op 6 oktober een uitspraak komt, dat is dus morgen................ ben benieuwd of het over het sprintplan gaat, want het duurt wel een eeuwigheid!

wilfredo1968 schreef:Ben benieuwd of hier op korte termijn iets positiefs uit voort komt, want ik heb ook een sprintplan gehad, met als resultaat 0,00...... En al die jaren 68 euro p/m rente betaald.........
wilfredo1968
 
Berichten: 2
Geregistreerd: do 24 feb 2011 15:06

Berichtdoor Piet » za 29 okt 2011 10:07

OM vindt Sprintplan Aegon niet onwettig

Het Parool 21 oktober 2011

ALBERT DE LANGE
AMSTERDAM Het Openbaar Ministerie zet geen vervolging in tegen Aegon wegens vermeende onrechtmatigheden rond het beleggingsproduct Sprintplan.

Dat heeft justitie laten weten aan de Amsterdamse advocaat Luc Jurgens, die aangifte deed tegen Aegon en vier advocaten van Allen & Overy wegens het plegen van valsheid in geschrift in talloze civiele rechtszaken, het bedriegen van rechters en, als gevolg daarvan, deelname aan een criminele organisatie.

Jurgens, die zelf gedupeerde cliënten heeft en ook optreedt namens de Vereniging Consument & Geldzaken met 21.000 gedupeerde leden, beschuldigt Aegon ervan aanzienlijk bedragen te hebben uitgeleend aan beleggers, tegen acht procent rente, en een groot deel van dat geld niet zoals beloofd te hebben belegd. Het bedrag, ruim een miljard euro, werd volgens Jurgens, die wordt gesteund door een registeraccountant, niet belegd, waardoor het in feite een dure, nutteloze lening werd voor de beleggers.

Aegon heeft zelf aan het Sprintplan ongeveer een half miljard euro verdiend, terwijl de beleggers als gevolg van ‘tegenvallende beleggingen’, aldus Aegon geen enkel rendement behaalden, maar in vijf jaar wel veertig procent van hun ‘inleg’ aan rente betaalden.

Justitie volgt de redenering van de raadsman niet. Uit de aangifte en uit aanvullende gesprekken met een raadsman van Aegon concludeert het OM op formeel-juridische gronden dat er onvoldoende reden is te menen dat het bedrijf valsheid in geschrifte heeft gepleegd, dan wel rechters heeft opgelicht, laat staan dat de bankverzekeraar een criminele organisatie is.

Advocaat Jurgens gaat ervan uit dat zijn stellingen alsnog bewezen zullen worden door onderzoek dat de Autoriteit Financiële Markten naar de handelwijze van Aegon heeft ingesteld. Hij betitelt de uitblijvende vervolging als het ‘verlenen van strafrechtelijke immuniteit’ aan Aegon, zijn bestuurders en advocaten. In een reactie aan het OM schrijft hij: ‘Voor ernstige strafbare misdrijven wordt feitelijke strafrechtelijke immuniteit verleend, klaarblijkelijk omdat de belangen die voor de Aegongroep en daarmee de strategische belangen van onze samenleving op het spel staan vele malen groter worden geacht dan de financiële belangen van de ongeveer 120.000 deelnemende Sprintplanners.’

Hij vindt het wenselijk dat justitie aan deze ‘immuniteit’ de voorwaarde verbindt dat Aegon Bank N.V. aan alle ongeveer 120.000 deelnemende Sprintplanners, in stilte desgewenst, het daadwerkelijke nadeel zal terugbetalen, vermeerderd met wettelijke rente. Anders zal hij de zaak aanhangig maken bij het gerechtshof in Den Haag.

Copyright: Patrick Meershoek
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Re: Sprintplan

Berichtdoor Piet » za 4 jun 2016 8:40

Vereniging GESP wordt opgeheven.

Van hun website :
04/05/2016 Mededeling van het bestuur van Stichting GeSp

Het gerechtshof Amsterdam heeft op 1 maart 2016 de vordering van GeSp tot herroeping en tot inzage in de administratie afgewezen. Zie voor de uitspraak http://uitspraken.rechtspraak.nl/inzien ... intplan%22 Daarmee is de collectieve actie van GeSp tot een einde gekomen. Helaas blijft onduidelijk wat Spaarbeleg nu precies met de ingelegde gelden heeft gedaan. Het ontbreekt GeSp echter aan financiële middelen en mankracht om de collectieve rechtszaak voort te zetten.

Het bestuur heeft moeten besluiten om de activiteiten te staken en de stichting binnenkort op te heffen. Eerdere oproepen om extra donaties en aanmelding van vrijwilligers hebben weinig tot geen effect gehad. De voorzitter van het bestuur en oprichter van GeSp, Henk de Ruyter, is vorig jaar helaas overleden.

Er liep nog een andere collectieve actie over SprintPlan van de vereniging Consument & Geldzaken. Ook deze is geëindigd met een uitspraak van de Hoge Raad van 29 januari 2016. Zie http://uitspraken.rechtspraak.nl/inzien ... intplan%22

Dit betekent dat schadevorderingen van individuele deelnemers van SprintPlan waarschijnlijk binnen 6 maanden na het einde van de laatste collectieve procedure verjaren. Dit betekent dat individuele deelnemers uiterlijk 29 juli 2016 (of 1 september 2016, maar veiliger is 29 juli 2016 aan te houden) Spaarbeleg/Aegon Bank N.V. via een eigen advocaat moeten dagvaarden tot betaling van schadevergoeding. Deelnemers doen er verstandig aan om zelf tijdig een advocaat of jurist in te schakelen als zij verjaring willen voorkomen.

Het door een individuele deelnemer stuiten van de verjaring is niet nodig als er voor deze datum een nieuwe collectieve actie over Sprintplan tegen Spaarbeleg/Aegon Bank NV wordt gestart. Het bestuur is niet bekend of er door vereniging Consument & Geldzaken of een andere belangenorganisatie nog een nieuwe collectieve rechtszaak wordt gestart.

Deelnemers zouden zich kunnen aansluiten bij Vereniging Consument & Geldzaken en/of Platform Aandelenlease voor nadere informatie/acties.

Het bestuur.


Bron : http://www.stichting-gesp.nl/index.php

Groeten,
Piet
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Re: Sprintplan

Berichtdoor Piet » za 29 okt 2016 10:12

In juli 2016 is PAL, met juridische ondersteuning door Consumentenclaim, een rechtszaak begonnen tegen Aegon over het Sprintplan.
De procedure wordt gevoerd bij de rechtbank Den Haag.
Uiteraard heeft Aegon bij de rechtbank uitstel gevraagd voor het nemen van een Conclusie van Antwoord (reactie)op de dagvaarding van PAL.
De rechter heeft op 26 oktober bepaald dat Aegon nu deze Conclusie van Antwoord uiterlijk op 7 december 2016 moet indienen.
Sprintplan gedupeerden kunnen zich nog steeds aanmelden via de website http://www.platformaandelenlease.nl of via http://www.consumentenclaim.nl

Wordt vervolgd.

Groeten,
Piet
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Vorige

Keer terug naar Overige aanbieders

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 14 gasten

cron