'We worden gewoon belazerd.'

Berichtdoor BartjeF » zo 25 sep 2005 13:09

Quote van NU.nl

RIJSWIJK - De financiële toezichthouder AFM ligt onder vuur. Staatssecretaris Wijn (Financiën) beklaagde zich in het RTL-programma Business Class van zondag erover dat de Autoriteit Financiële Markten informatie over zwart geld "waarvan we niet weten" niet wil afgeven aan de Belastingdienst. Volgens Wijn is dat niet goed en "een beetje overmoedig" van de AFM. "De AFM moet gewoon de wet uitvoeren."


Wijn viel ook uit naar de koers van de toezichthouder tegenover accountants. De autoriteit dringt aan op een scheiding van de activiteiten van deze beroepsgroep. Accountantskantoren zouden zich volledig moeten richten op het controleren van de jaarrekening van bedrijven en nevenactiviteiten als belastingadvies moeten laten vallen. Die kritiek viel niet goed bij de accountantsorganisatie Nivra, die de samenwerking met de AFM heeft opgeschort. Ook Wijn noemde de autoriteit "een beetje halsstarrig" en "een tikkeltje hovaardig".


De problemen zoals de Belastingdienst die nu heeft met de AFM speelden vorig jaar ook met de mededingsautoriteit NMa. De NMa hoefde geen schaduwboekhouding van bouwbedrijven door te sluizen aan de fiscus, zodat die de bedrijven alsnog kon aanslaan voor verzwegen winsten. Het kabinet had dat gefiatteerd. Wijn had het graag anders gezien, maar minister Brinkhorst (Economische Zaken) stelde dat anders het voor de NMa veel moeilijker zou zijn kartels, zoals in de bouwfraude, op te sporen als bedrijven niet meewerken uit vrees voor de fiscus.

Brinkhorst beloofde eind 2004 de Tweede Kamer echter dat de gegevens voortaan in de regel doorgegeven zouden worden. Als daarvan wordt afgeweken, zal dat vooraf gemeld worden aan de Kamer.

De AFM laat in een reactie weten dat het het ministerie van Financiën heeft geadviseerd om de Raad van State advies te vragen over welke wetgeving voorgaat, de effectenrechtelijke geheimhoudingsplicht waaraan de AFM is gebonden, of de fiscaalrechtelijke opsporingsplicht van de Belastingdienst. Het ministerie van Financiën heeft in antwoord hierop laten weten dat zij over dit onderwerp binnenkort zal overleggen.


Einde Quote van NU.nl





Je ziet het het begint (eindelijk) in Den Haag door te dringen dat de AFM niet altijd zijn best doet, iets dat wij allang wisten.
Wanneer vallen de oogkleppen van de verantwoordelijke personen of instellingen eindelijk eens af??

Groeten Bert
BartjeF
 
Berichten: 12
Geregistreerd: ma 15 aug 2005 16:39
Woonplaats: Alkmaar

Berichtdoor woest » ma 26 sep 2005 9:41

Financieel adviseurs starten zelfregulering

Het Dutch Securities Institute (DSI), dat waakt over de integriteit van de effectenbranche, opent 1 oktober een nieuw register voor 'financieel adviseurs beleggingsproducten'. Dit moet 'de lacune' bestrijden die is ontstaan door beperkingen in het bestaande register voor beleggingsadviseurs, meldt DSI-directeur Kees Oosterholt in een gesprek met deze krant.

Beleggingsadviseurs die DSI nu registreert, bieden geïndividualiseerd beleggingsadvies en richten zich op vermogende particulieren. Oosterholt: 'Maar onder de vermogensgrens van 1 à 2 ton krijgen consumenten in toenemende mate standaardbeleggingsproducten aangeraden, als modelportefeuilles en beleggingsfondsen. Dit gebeurt veelal door adviseurs die niet bij DSI zijn geregistreerd. Ook aan zulke standaardproducten kleven risico's voor klant, adviseur en aanbieder.'

Het nieuwe DSI-register voor financieel adviseurs moet die risico's helpen beperken. Bij het register hoort een stelsel van zelfregulering, waaronder toelatingsexamens, periodieke herexamens, tuchtrechtspraak en een klachtencommissie. Oosterholt ziet 'enkele duizenden' kandidaten voor inschrijving in het nieuwe register.

DSI richt zich op financieel adviseurs in loondienst bij de 450 aangesloten financiële instellingen, zoals banken. Oosterholt sluit niet uit dat er enige overlap ontstaat tussen het DSI-register en het initiatief van de nieuwe stichting Financiële Dienstverlening om te komen tot een register voor financiële tussenpersonen. Dit register richt zich vooral op het intermediair in de verzekeringssector.

Vasco van der Boon

FD Dossier:

Akkoord over belonen van adviseurs moet 'misselling' bestrijden
Copyright (c) 2005 Het Financieele Dagblad

Zie ook interview met Kees Oosterholt:

http://www.fd.nl/ShowKrantArtikel.asp?C ... lId=520388



DutchCredit, ik neem even voor je waar; ik hoop niet dat je ziek bent.
Groet van Woest
woest
 
Berichten: 133
Geregistreerd: di 16 aug 2005 12:04

Berichtdoor woest » ma 26 sep 2005 9:50

Joop Wijn noemt AFM halsstarrig en hovaardig

Staatssecretaris van Financiën Joop Wijn is het niet eens met de aanval van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) op de accountants. De AFM wil dat zij het controleren van jaarrekeningen volledig scheiden van andere activiteiten, zoals fiscaal advies. Volgens Wijn is de toezichthouder op dit punt 'halsstarrig' en 'een tikkeltje hovaardig'.

Wijn, die zijn uitspraken zondag deed in het tv-programma Business Class, viel ook uit naar de koers die de AFM-voorzitter Arthur Docters van Leeuwen vaart bij de strijd tegen zwart geld. De staatssecretaris is boos dat de financiële toezichthouder informatie over zwart geld die aan het licht komt tijdens onderzoeken, niet wil afgeven aan de Belastingdienst. Volgens Wijn is dat 'een beetje overmoedig' en niet goed. 'De AFM moet gewoon de wet uitvoeren.' Volgens hem kost het AFM-beleid de schatkist miljoenen.

Rond de bouwfraude heeft zich volgens Wijn iets dergelijks voorgedaan. Mededingingsautotiteit NMa hoefde van minister Laurens Jan Brinkhorst van Economische Zaken de schaduwboekhouding van bouwers niet door te sluizen naar de fiscus. Onder druk van de Kamer moest Brinkhorst later inbinden.

De AFM zegt in een reactie dat zij is gebonden aan een wettelijke geheimhoudingsplicht, die kan leiden tot 'onbevredigende situaties', zoals bij het uitwisselen van gegevens met de fiscus. De AFM wil de kwestie snel opgehelderd zien en heeft het ministerie van Financiën voorgesteld de Raad van State om advies te vragen over wat voorgaat: de geheimhoudingsplicht van de AFM of de fiscaalrechtelijke opsporingsplicht van de fiscus.


Copyright (c) 2005 Het Financieele Dagblad 26 september
woest
 
Berichten: 133
Geregistreerd: di 16 aug 2005 12:04

Berichtdoor impact » ma 26 sep 2005 10:06

Over die Arthur Docters van Leeuwen kan ex-minister Winnie Zorgdrager vast ook nog wel een boekje opendoen. Niet voor niets werd die man indertijd weggestuurd bij het ministerie van justitie.
impact
 

Berichtdoor woest » di 27 sep 2005 9:32

‘Geen extra advies bij twist AFM’

Van onze verslaggever Ferry Haan

AMSTERDAM - Staatssecretaris Wijn van Financiën wil niet dat de Raad van State een ruzie beslecht tussen de fiscus en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Volgens Wijn geeft een vorig advies van de Raad van State voldoende duidelijkheid en moet de AFM nu over de brug komen met door de fiscus gevraagde informatie over zwart geld.

De AFM en de fiscus ruziën over informatie die de AFM onder de pet houdt. De financiële toezichthouder beroept zich op de wettelijke geheimhoudingsplicht. De fiscus wil daar niets van weten, want de belastinginning is nog belangrijker, redeneert de Belastingdienst.

De fiscus had eind vorig jaar een vergelijkbaar conflict met de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Dat ging over schaduwboekhoudingen van vierhonderd bouwbedrijven. De NMa wilde deze boekhoudingen niet af staan, omdat geheimhouding was beloofd volgens een andere wet: de Mededingingswet.

Na een advies van de Raad van State werd duidelijk dat de Belastingdienst normaal gesproken voor gaat. De fiscus heeft immers ook verregaande opsporingsmiddelen om informatie met geweld te verkrijgen. Omdat de bouwbedrijven van te voren niet wisten dat hun gegevens zouden worden doorgestuurd aan de fiscus, geldt voor hen een uitzondering. In alle toekomstige gevallen gaan de gegevens van de NMa wel naar de fiscus.

Dit advies van de Raad van State geldt ook voor de AFM, aldus een voorlichter van de Belastingdienst. Daarom is een nieuw advies niet nodig.

De AFM is het er niet mee eens en houdt vast aan het voorstel de Raad van State in te schakelen. ‘We willen een gedegen juridisch advies’, aldus een woordvoerster. In het advies over de NMa en de Belastingdienst, beveelt de Raad van State aan dat de Belastingdienst eerst moet overleggen met de andere betrokken overheidsdienst of de betrokken minister. Als dat niet lukt, moet de ministerraad zich uitspreken.

Omdat het overleg tussen de AFM en de fiscus nu in een patstelling is geëindigd, lijkt de ministerraad aan zet. De enige andere uitweg is dat de FIOD/ECD straks binnenvalt bij de AFM, iets wat alle partijen lijken te willen voorkomen.

Bij het conflict tussen de NMa en de Belastingdienst over de bouwfraude waren twee bewindspersonen betrokken: staatssecretaris Wijn kreeg het aan de stok met minister Brinkhorst van Economische zaken, die verantwoordelijk is voor de NMa. Het conflict tussen de AFM en de fiscus speelt zich daarentegen binnenskamers af: het ministerie van Financiën gaat over beide kemphanen.

© de Volkskrant 27 september 2005
woest
 
Berichten: 133
Geregistreerd: di 16 aug 2005 12:04

Berichtdoor woest » wo 28 sep 2005 9:41

Interview met hoogleraar staatsrecht Luc Verhey van de Universiteit van Maastricht:
'Politieke controle op AFM is te zwak’
Toezichthouders zijn gek op mogelijkheden zelf regels te maken, totdat ze té veel op eigen houtje gaan opereren. Dat is het gevaar van de nieuwe Wet op het financieel toezicht, vindt hoogleraar Luc Verhey.

Van verslaggevers Douwe Douwes en Xander van Uffelen van De Volkskrant 28 september 2005

http://www.volkskrant.nl/economie/1127797772901.html
woest
 
Berichten: 133
Geregistreerd: di 16 aug 2005 12:04

Berichtdoor woest » wo 28 sep 2005 9:42

'ING had tóch contacten met Endstra'


AMSTERDAM (DFT) - Ondanks aanhoudende ontkenningen is bankverzekeraar ING vorig jaar wel degelijk op de hoogte geweest van de ware identiteit van de ’geheimzinnige koper’ die het Scheveningse Kurhaus voor €46 miljoen overnam van de vastgoedpoot ING Real Estate. Tot de kopersgroep behoorde de omstreden vastgoedmagnaat Willem Endstra, die enkele maanden later werd doodgeschoten.
Ook zou er volgens De Telegraaf direct contact zijn geweest tussen de top van ING Real Estate en Endstra. Naar het mogelijke bestaan van foto’s van deze contacten loopt een intern onderzoek bij de bankverzekeraar, zo melden bronnen bij het concern.
Dit alles zou onder meer blijken uit verklaringen die ING-managers onlangs hebben afgelegd tijdens verhoren door medewerkers van toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM).
Diverse goedingelichte bronnen bij en rond het ING-concern bevestigen dergelijke getuigenissen over de ’Endstra-connectie’ bij de AFM-onderzoekers.
De Kurhaus-deal van ING Real Estate is al geruime tijd in nevelen gehuld. Nog vóór de verkoop begin vorig jaar draaide de geruchtenmachine in de vastgoedwereld op volle toeren, toen bekend werd dat ING van plan was om het Scheveningse vijfsterrenhotel over te doen aan de vennootschap Wefora.
Met het oog op deze geruchtenstroom zou ING zelf, voorafgaand aan de daadwerkelijke verkoop op 12 februari 2004, een onderzoek hebben ingesteld naar de koper. Uit dit onderzoek kwam volgens de bankverzekeraar naar voren dat er niets aan de hand was met de kopende partij. Kort na de verkoop bleek echter uit berichten in de pers dat Wefora wel degelijk een relatie had met Endstra, met enkele wegens witwassen van drugsgeld verdachte vennootschappen en met vier vermogende Zwitserse families.

De Telegraaf 28 september 2005
woest
 
Berichten: 133
Geregistreerd: di 16 aug 2005 12:04

Berichtdoor woest » do 29 sep 2005 8:28

VPV klopt toezichthouders

Van onze verslaggever Merijn Rengers

AMSTERDAM - De twee toezichthouders op de financiële wereld, De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM), zijn hard teruggefloten door het College van Beroep voor het Bedrijfsleven. Dat oordeelde woensdag dat DNB en AFM ten onrechte twee bestuurders van vermogensbeheerder VPV het werken onmogelijk heeft gemaakt.

Het tweetal, Jan Voûte en Michiel Palthe, werd in 2003 door de AFM en DNB gedwongen op te stappen bij VPV. Het duo werd door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van handel met voorkennis en moest daarom weg bij de vermogensbeheerder, zo oordeelden de toezichthouders.

Volgens het College van Beroep voor het Bedrijfsleven hebben DNB en AFM bij dit oordeel echter flinke steken laten vallen en zijn hun acties tegen Voûte en Palthe onvoldoende onderbouwd. De toezichthouders kunnen zich in de ogen van het College niet verstoppen achter verdenkingen die het OM koestert.

Als AFM en DNB een bestuurder van een financiële instelling op non-actief willen stellen, dan moeten zij zich ‘zelfstandig een oordeel vormen’, aldus het College. Dat vernietigde de beslissingen van DNB en AFM om Voûte en Palthe te laten schorsen.

Het vonnis komt op het moment dat de AFM onder vuur ligt omdat zij weigert informatie te delen met de Belastingdienst. Twee weken geleden werd de toezichthouder veroordeeld tot het betalen van schadevergoeding aan beleggers.

© de Volkskrant 29 september 2005
woest
 
Berichten: 133
Geregistreerd: di 16 aug 2005 12:04

Berichtdoor pewi » vr 30 sep 2005 0:26

http://www.planet.nl/planet/show/id=219999/contentid=624511/sc=577f98

Aandelenlease: Eens gebrand, altijd voorzichtig
Gepubliceerd op donderdag 29 september 2005
Door mr. Bob den Boer
De aandelenleasezaken slepen zich al jaren voort. Ondertussen zitten gedupeerden met de brokken en dagelijks komen er nieuwe bij omdat hun contract af is gelopen. Wat doet dit alles met de psychische staat van een gedupeerde; hoe staat hij eigenlijk tegenover het halen van zijn recht?

Veel gedupeerden van aandelenlease-producten voelen zich geweldig in de steek gelaten. In de eerste plaats omdat zij van mening zijn dat zij bij het afsluiten van het contract niet genoeg op de gevaren zijn gewezen. Er zijn echt veel mensen die dachten dat zij gingen sparen. Nog meer mensen waren zich niet bewust dat ze het risico namen om bij te moeten betalen.

Recht halen
In de tweede plaats vanwege de onrechtvaardige wijze van afhandelen nu de rampen van geen rendement en restschulden zich hebben voltrokken. Hoewel rechtspraak steeds meer en meer in het voordeel van de gedupeerden is, blijf het voor individuele gedupeerden moeilijk om dat recht te halen. Dat komt vooral door de financiële drempels, zeg maar de kosten van de inning.

Behalve een praktisch probleem (mensen hebben gewoon het geld niet om juridische kosten te betalen, hun geld is immers allemaal naar banken en verzekeringsmaatschappijen gegaan) hebben veel mensen ook een emotioneel probleem. Ze hebben zich zo gebrand bij het afsluiten van de aandelenlease-contracten, dat ze zeer voorzichtig zijn bij het zoeken naar oplossingen. Eigenlijk vinden ze dat de zaak zonder verdere kosten voor hen afgewikkeld dient te worden. Daar hebben ze gelijk in: de aanbieders moeten gewoon hun plicht nakomen en terugbetalen! Maar nu dat niet gebeurt en de beleggers zich dus opnieuw opgelicht voelen, zijn ze superkritisch op iedere juridische bijstand die geld kost: begrijpelijk!

Emotioneel gehandicapten
Een team Amerikaanse onderzoekers van de universiteit van Stanford heeft ontdekt dat ‘emotioneel gehandicapten’ de beste financiële beslissingen nemen. In een studie naar het gedrag van beleggers werd aan 41 mensen met een gemiddeld IQ gevraagd mee te doen aan een beleggingsspel. Van hen hadden 15 hersenbeschadigingen waardoor zij minder emoties kennen. Dit vijftiental bleek beter te presteren dan degenen die zich door angst lieten afschrikken om in te zetten. De wetenschappers constateerden dat mensen met normale emoties sneller geneigd zijn risico’s te mijden, zelfs als logischerwijze de kans op winst groter is dan op verlies.

Om dit laatste gaat het. Gedupeerden hebben niet een laag of een gemiddeld emotionele beleving: als het om aandelenlease gaat hebben zij een torenhoge emotionele beleving. Ze zijn geneigd om alle risico’s, dus ook betaling voor hulp, te vermijden; zelfs als hun kans op succes groot is. Het dieptepunt in mijn praktijk was een gedupeerde die liever rente bleef betalen onder haar contract dan mijn aanbod aannemen om haar gratis te helpen!

Sprintplan
Bij SprintPlan-klanten wijzen Spaarbeleg/Aegon aansprakelijkheid af en biedt vervolgens een coulance-regeling aan, al naar de specifieke eigenschappen van de belegger. Ze volgen dus de Dexia-route en de ‘matiging vanwege eigen verantwoordelijkheid’ die de rechtspraak ook hanteert.

Wat echter niet goed is, is dat Aegon kennelijk vindt dat zij eenzijdig mag bepalen wat een redelijke regeling zal zijn. Bovendien zal een dergelijke regeling altijd minder zijn dan via rechtspraak; waarom zou Aegon er anders aan beginnen? Het is niet helemaal zeker of Aegon ‘een coulance-regeling’ ook voor andere producten aan gaat bieden maar het ligt voor de hand. Aegon heeft een algemene brief met een dergelijke inhoud aan een aantal gedupeerden verstuurd.

Bezwaar
Het grootste bezwaar van een algemene ‘coulance-regeling’ is dat het waarschijnlijk lang gaat duren met een onzeker en waarschijnlijk tegenvallend resultaat. Dan worden gedupeerden voor de derde keer bedonderd! De emoties lopen nog hoger op en het wordt daardoor nog moeilijker om een rationele beslissing te nemen. Aegon gokt er naar mijn mening op dat tegen de tijd dat de ‘coulance-regeling’ bekend is, mensen het zo zat zijn dat ze die dan maar accepteren, hoe slecht die ook is. Dat is precies wat je bij Dexia ziet: goede zaken worden voor veel te weinig compensatie opgegeven omdat men het gewoon beu is.

Mijn advies blijft dan ook voor veel aandelenlease-producten: procederen, nu!


Dit artikel is geschreven door mr Bob den Boer, jurist en aangesloten bij XS2Justice.

Vrgr Pewi
pewi
 
Berichten: 167
Geregistreerd: ma 15 aug 2005 21:00
Woonplaats: Limburg

Berichtdoor ad snoeren » vr 30 sep 2005 2:40

Mijn advies blijft dan ook voor veel aandelenlease-producten: procederen, nu!


Juist jaaaaa!!!!!!
ad snoeren
 

Berichtdoor Anne » za 1 okt 2005 18:07

Om er nog maar een bericht tegen aan te gooien, dit is pas een boete waar je U tegen zegt. De boetes stellen in tegenstelling tot Amerika hier in Nederland niets voor.


Boete van 1,5 miljoen dollar voor ING
Gepubliceerd op zaterdag 01 oktober 2005

AMSTERDAM (ANP) - De Amerikaanse toezichthouder NASD heeft bankverzekeraar ING een boete van 1,5 miljoen dollar opgelegd. ING krijgt de boete voor het toelaten van 'market timing' in beleggingsfondsen van dochterbedrijf Reliastar.

Een woordvoerder van het concern bevestigde zaterdag een bericht hierover in Het Financieele Dagblad. Bij 'market timing' vindt snelle handel plaats in aandelen van een beleggingsfonds om te profiteren van korte verschillen tussen de beurskoers van het fonds en de onderliggende waarde.

De boete voor ING volgt op een groot onderzoek in de Verenigde Staten naar misstanden bij de beleggingsfondsen.
Anne
 
Berichten: 82
Geregistreerd: ma 15 aug 2005 23:04
Woonplaats: Vlissingen

Het klavertje 4 van Dexia .....

Berichtdoor Elias » za 1 okt 2005 23:45

Echt waar ! Te lezen onder "Nieuws" op:

http://www.dexia.be/Home_nl/dexia.htm

Dexia Funding Netherlands Multiple Capital Repayment 4 : een klavertje 4 in alle vertrouwen !

30-09-2005

Dexia Bank is steeds op zoek naar producten die beantwoorden aan de behoefte van haar cliënten. In deze tijd van lage rente is dit niet altijd eenvoudig. Bovendien worden financiële producten steeds complexer, ook op vraag van onze cliënten die hierover steeds grotere kennis hebben en van ons steeds meer innovatie verwachten.

Wij streven er voortdurend naar om met onze cliënten een langdurige vertrouwensband uit te bouwen en wij menen dat de producten die wij aanbieden -van de meest eenvoudige tot de meer gesofisticeerde- aan de zeer gevarieerde behoeften van onze cliënten tegemoet komen.

Wij dragen uw financiële belangen hoog in het vaandel en gaan er prat op u een kwalitatief hoogstaande, transparante en correcte informatie over onze producten te leveren.

Ook de correcte toepassing van de reglementering en onze interne procedures nemen wij ernstig en zien wij als een essentieel onderdeel van onze vertrouwensrelatie.

Ondanks deze constante bekommernis , hebben wij vastgesteld dat er eerder op onze website een persbericht is verschenen over ons recent product, Dexia Funding Netherlands Multiple Capital Repayment 4, dat ondanks al onze voorzorgen niet voorafgaandelijk aan de Commissie voor het Bank-en Finaciewezen ter goedkeuring is voorgelegd.

Wij hebben er geen probleem mee hierover zeer openhartig te zijn. Dit euvel doet bovendien niets af van de kwaliteit van dit product én de juistheid en helderheid van onze commerciële informatie hierover.

Mocht u als cliënt van Dexia Bank in dit product hebben geïnvesteerd en zich hierbij uitsluitend hebben gesteund op voormeld persbericht dat op onze website is verschenen en mocht u enige twijfel hebben over de kwaliteit en intrinsieke kenmerken van dit product, dan staan wij u zeer graag te woord om samen met u uw persoonlijke situatie te onderzoeken.

Aarzel niet om ons te contacteren op het groene nummer 0800 14222.

Via Dexia, een klavertje vier in alle vertrouwen!

Meer informatie : Prospectus - Samenvatting - Productfiche


Groet,
Elias.
Elias
 
Berichten: 214
Geregistreerd: ma 15 aug 2005 22:40

Dank zij AMF

Berichtdoor Elias » di 4 okt 2005 21:46

Uit de parlementaire Nieuwsbrief 2005-10-04:

De VVD vreest dat beleggers hun verliezen op de belastingbetaler kunnen afwentelen nu de rechter heeft beslist dat de financiële toezichthouder AFM moet opdraaien voor een deel van de schade bij vermogensbeheerder Befra, waar miljoenen euro's aan beleggingen in rook opgingen. De beurswaakhond zou te laks zijn geweest in het toezicht. 'Een onrustbarend vonnis', stelt Kamerlid Blok. 'De AFM heeft geen potje voor dit soort uitgaven, dus dat zal uit belastinggeld moeten komen. Het kan niet de bedoeling van toezicht zijn dat de belastingbetaler zo een vangnet spant voor beleggers in risicovolle constructies.' (De Volkskrant)


Elias
Laatst bijgewerkt door Elias op di 4 okt 2005 22:06, in totaal 1 keer bewerkt.
Elias
 
Berichten: 214
Geregistreerd: ma 15 aug 2005 22:40

Berichtdoor Piet » di 4 okt 2005 21:56

Kamerlid Stef Blok is een oude bekende van PAL.

Deze man heeft totaal andere belangen en is als VVDer niet geinteresseerd in de gewone man.
In een gesprek die wij met hem hebben gehad bleek dat hij een bank man is.
Dat zegt genoeg over hem en daarom is zijn uitspraak kenmerkend voor hem en zijn partij.

Groeten,
Piet
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

we worden gewoon belazerd

Berichtdoor woest » do 6 okt 2005 9:09

Fonds alternatieve beleggers is fiasco

Van onze verslaggever Ferry Haan

AMSTERDAM - Honderden Nederlandse beleggers, vooral uit de alternatieve hoek, hebben afgelopen jaar een deel van hun spaargeld verspeeld door deel te nemen aan Pips (People in Profit Systems). Pips zou vanuit Maleisië hun geld beleggen in ‘goede dingen’ tegen een ongehoord hoog rendement, maar is waarschijnlijk een piramidespel.

Toezichthouders De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) vrezen dat honderden, mogelijk duizenden Nederlandse beleggers slachtoffers zijn geworden van deze belegging.

Nederlandse Pips-beleggers zijn vooral te vinden in alternatieve kringen. Zo hebben veel leden van een Utrechtse vrouwenwoongroep geld bij Pips ingelegd. Het cabaretduo Bloeiende Maagden behoort tot de mogelijke gedupeerden.

De centrale bank van Maleisië is een onderzoek begonnen naar Pips. Daarbij deed de politie een inval in het hoofdkwartier. Ook worden de gangen van de oprichter, de Engelsman Bryan Marsden, nagegaan.

Marsden hield in juli 2004 nog een grote wervingsbijeenkomst in Amsterdam, waar ongeveer honderd mensen op afkwamen.

De standaard inleg voor Pips is 450 tot 1000 euro. Pips beloofde dit bedrag met 2 procent per dag te laten groeien, waardoor mensen die duizend euro inlegden in twee jaar tijd 21 miljoen euro tegemoet zouden kunnen zien.

Wereldwijd zouden Pips-klanten 500 miljoen tot 1 miljard euro hebben ingelegd. De beleggers zijn er van overtuigd dat er ‘goede dingen’ gebeuren met hun geld, vooral in ontwikkelingslanden.

De Nederlandsche Bank waarschuwde in april van dit jaar dat Pips niet over de vereiste vergunning beschikt. Ook in Amerika en in Australië waarschuwden de autoriteiten tegen Pips.

De Volkskrant 6 oktober 2005

Zie ook: De Financiële Telegraaf

en:

http://www.volkskrant.nl/economie/1128488771805.html
woest
 
Berichten: 133
Geregistreerd: di 16 aug 2005 12:04

VorigeVolgende

Keer terug naar Dexia

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

cron