'We worden gewoon belazerd.'

Berichtdoor woest » do 6 okt 2005 9:29

Energiebedrijf verrekent gratis rechten

Van onze verslaggever Xander van Uffelen

AMSTERDAM - Energiebedrijven blijken de CO2-rechten die ze gratis hebben ontvangen, voor een groot deel door in de stroomprijs. Voor grootverbruikers steeg de gemiddelde elektriciteitsprijs in het eerste halfjaar hierdoor met 5 à 23 procent. Ook huishoudens krijgen met een prijsstijging te maken, als op 1 januari de prijzen worden aangepast.

Dat bleek woensdag uit een rapport van het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN). Het is nog onduidelijk hoeveel hoger de stroomprijs volgend jaar zal uitvallen, zegt energiebedrijf Essent.

De extra prijsstijging van naar schatting enkele tientjes komt bovenop de prijsstijging als gevolg van de dure olieprijzen. Energieverkoper United Consumers hield begin september al rekening met een prijsstijging van 300 euro per huishouden. Het kabinet heeft toegezegd deze extra stijging te compenseren.

Consumenten dreigen twee keer te moeten betalen voor de CO2-rechten, vreest ECN. Zij moeten namelijk ook nog extra energiebelasting betaling over de hogere stroomprijs.

De energiebedrijven ontvingen de rechten begin dit jaar gratis van de overheid. Stoten de bedrijven meer CO2 uit dan hun quotum, dan moeten zij rechten bijkopen. Zo willen regeringen, conform de afspraken in Kyoto, de uitstoot terugdringen.

Nu de bedrijven de CO2-rechten doorberekenen aan de consument, zal hun winst navenant hoger uitvallen. Directeur Hans Grünfeld van de belangenvereniging van zakelijke gebruikers VEMW vindt dat bedrijven als Nuon, Essent en Eneco gratis geld opstrijken. ‘Ze hebben hun CO2-rechten gratis gekregen. De eindgebruikers betalen daarvoor de rekening.’

Essent bestrijdt deze visie. ‘Uitstootrechten zijn onderdeel van de kostprijs geworden. Het verstoken van kolen levert bijvoorbeeld meer uitstoot op dan het verstoken van gas. Daardoor zal de prijs van stroom opgewekt met kolen ook moeten oplopen.’

De Volkskrant 6 oktober 2005
woest
 
Berichten: 133
Geregistreerd: di 16 aug 2005 12:04

Berichtdoor Elias » do 6 okt 2005 21:55

Uit de Parlementaire Nieuwsbrief 2005-10-06:

Kredietverstrekkers moeten beter natrekken of mensen wel een lening aankunnen. Ook wordt reclame op leningen verder aan banden gelegd. Met deze maatregelen hoopt VROM-minister Dekker ervoor te zorgen dat minder huishoudens in grote financiële problemen komen. 'Mensen worden via makkelijke leningen en reclame verleid tot grote aankopen, terwijl ze dat niet of amper kunnen betalen', weet de VVD-bewindsvrouw. 'En sommige aanbieders bieden iets te gretig hun diensten aan.' (Metro)


en:

De Kamer hekelt de verontwaardiging van het CDA over het te riante salaris van AFM-topman Docters van Leeuwen. Volgens PvdA, SP, GroenLinks, D66 en ChristenUnie wees nota bene het CDA het D66-initiatief af topsalarissen in de semi-publieke sector wettelijk te maximeren op het salaris van de minister-president. Daardoor kon het voorstel niet op een Kamermeerderheid rekenen. SP'er Kant: 'Je kunt niet elk jaar verontwaardigd zijn en vervolgens niets doen.' (De Volkskrant)


Zelfs bij VVD en CDA begint nu e.e.a. te dagen.
Nog wel erg klungelig, maar toch.......

Elias.
Elias
 
Berichten: 214
Geregistreerd: ma 15 aug 2005 22:40

Berichtdoor Elias » zo 9 okt 2005 23:06

Echt waar, of toch niet ..... ?

Dexia Funding Netherlands Multiple Capital Repayment 4 : een klavertje 4 in alle vertrouwen !

30-09-2005


Vreemd, maar dit bericht ( hier te lezen op pag. 9 ) is weer verdwenen uit het nieuwsrijtje op www.dexia.be

Te pijnlijk weer misschien ?

Groet,
Elias.
Elias
 
Berichten: 214
Geregistreerd: ma 15 aug 2005 22:40

Berichtdoor Piet » zo 9 okt 2005 23:38

Wat dacht je van dit bericht uit de Gazet van Antwerpen:

Datum : 22/09/2005
Titel : Ramkraak op Dexia-kantoor in Machelen

Donderdag omstreeks 10 uur is een ramkraak gepleegd op een Dexia-filiaal aan de Fabiolalaan in Machelen. De daders reden met een kleine vrachtwagen achterwaarts door een voorraam en drongen vervolgens het kantoor binnen. De omvang van de buit is nog niet bekend, maar vermoedelijk niet groot vermits de kluizen onaangeroerd bleven.
Op het ogenblik van de feiten waren vier personeelsleden en twee klanten in het kantoor aanwezig. Ze zochten onmiddellijk heil in een veilige ruimte achteraan nadat de daders in de zaak waren binnengereden. Niemand raakte gewond of werd bedreigd.
Piet
 
Berichten: 1901
Geregistreerd: zo 28 aug 2005 0:26

Berichtdoor impact » ma 10 okt 2005 10:45

Uit De Telegraaf van vandaag, 10-10-2005 (pagina 3):

Belastingdienst megafraude op het spoor

Miljoenen spoorloos van beleggers in film

Ook dit product werd weer eens door o.m. Dexia aan de man gebracht. Het lijkt er opnieuw op dat waar Dexia verschijnt, de eerlijkheid verdwijnt"!
Laatst bijgewerkt door impact op ma 10 okt 2005 12:10, in totaal 1 keer bewerkt.
impact
 

Berichtdoor Copla » ma 10 okt 2005 11:48

Dit bericht is niet geheel correct:

Deze beleggingen zijn door o.a. Dexia, BDO, CampsObers en Bakkenist&Emmens aan de man gebracht.
Copla
 
Berichten: 5
Geregistreerd: za 8 okt 2005 19:06

Berichtdoor impact » ma 10 okt 2005 22:56

Maakt dat soms het aandeel dat Dexia hierin had ineens minder erg?
impact
 

Berichtdoor Copla » ma 10 okt 2005 23:13

Het gaat om de juiste weergave van de feiten.
Copla
 
Berichten: 5
Geregistreerd: za 8 okt 2005 19:06

Berichtdoor bewijzenteover » di 11 okt 2005 0:14

copla, feit is dat overal waar Dexia verschijnt de zaken worden belazerd.
Ophangen dat volk!!
bewijzenteover
 

Berichtdoor Janny » di 11 okt 2005 11:55

Maar nu heeft dexia enz,wel een flinke tegenparty, nl de Nederlandse Belastingdienst, alhoewel, Jammer !!!! deze belastingdienst pakt niet Dexia aan, maar de gepakte belegger.voor ten onrechte afgetrokken belasting. Dus weer niet het feit, maar het symptoom.

Voor mij blijft nog steeds overeind, dat we met z'n allen doen aan symptoombestrijding, door over contracten te procederen.
Afdoende zou inderdaad moeten zijn , dat Dexia aangepakt zou worden voor malefide aandelenhandel.

Maar daarvoor zijn voor het OM, kei, nee, snoeiharde bewijzen van opzettelijk bedriegen nodig. en de klepel en de klok laten het ons niet horen.

Janny
Janny
 
Berichten: 263
Geregistreerd: do 18 aug 2005 13:21
Woonplaats: Drente

Berichtdoor pewi » di 11 okt 2005 13:26

Met dank aan onze allernieuwste aanwinst:
Joshua, 200e forumbezoeker.
http://www.platformaandelenlease.nl/phpBB2/profile.php?mode=viewprofile&u=206
Website: http://dexiapuinhoop.blogspot.com/

Vrgr Pewi
pewi
 
Berichten: 167
Geregistreerd: ma 15 aug 2005 21:00
Woonplaats: Limburg

Berichtdoor joshua » di 11 okt 2005 22:33

Met dank voor je welkom pewi,
Door grote inzet van velen wordt er eindelijk goede resultaten behaald (helaas ook mindere) zowel in minnelijke schikking als voor recht.
Helaas blijft het mensen werk waarin ook Rechter de plank behoorlijk mis kunnen slaan.
Daarom blijf ik graag op de hoogte met het verloop van diverse procedures, en wil graag voor zover van belang in onze zaak verslag geven. Ik hoop dat anderen hier hun voordeel mee kunnen doen.

Omstandigheden zorgen helaas dat ik niet die aandacht en energie meer heb om een actieve rol te kunnen vervullen in het te lang slepende gevecht tegen Dexia.
Ik heb gekozen voor het vastleggen van nieuwe ontwikkelingen op mijn blog dexiapuinhoop.

Ongetwijfeld is Dexia niet de enige die in de fout zijn gegaan, en zijn zeer velen met andere geld "graaiers" in de slag. Dexia heeft deze (negatieve) publiciteit door haar arrogante opstelling echter over zich zelf afgeroepen.

Ik hoop dat mijn (bescheiden) postings mogen bijdragen om andere gedupeerden op weg te helpen bij het maken van een goede aanpak hun schade zoveel mogelijk te beperken.

Kijk daarom gerust eens op de blog dexiapuinhoop.
http://dexiapuinhoop.blogspot.com/

of http://forum.trosradar.nl/forum/viewtopic.php?t=20177

Vrgr Joshua

Ik weet niet of reeds gereageerd is op de uitspraak van vrijdag, 30 september 2005
Snapt Dexia artikel 1:88 BW niet? Rb Alkmaar
http://juridischdagblad.nl/content/view/2306/1/

Velen vragen wat in hun situatie verjaring (3 jaar) betekent en of tijdig nietiging is ingeroep. In de jurisprudentie mag verwezen worden wat deze kantonrechter aan Dexia laat weten:
Dat de echtgenoot van [gedaagde] eerst een beroep op de nietigheid heeft gedaan nadat de koersverliezen waren opgetreden, doet daar niet aan af, daar die koersverliezen nu juist behoren tot het soort omstandigheden die aanleiding plegen te zijn voor een beroep op de door de wetgever beoogde bescherming.
Laatst bijgewerkt door joshua op wo 12 okt 2005 17:58, in totaal 1 keer bewerkt.
Als een rechter denkt dat hij niet objectief kan zijn in een zaak, verschoont hij zich. Is iemand er toch van overtuigd dat een rechter partijdig is, dan kan hij een wrakingverzoek indienen
joshua
 
Berichten: 34
Geregistreerd: ma 10 okt 2005 19:10
Woonplaats: Enschede

Berichtdoor woest » wo 12 okt 2005 9:16

AFM waarschuwt tegen ‘gratis auto’

Van onze verslaggever Ferry Haan

AMSTERDAM - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt voor het beleggingsbedrijf GS Investments in Etten-Leur. Het bedrijf probeert klanten te werven met de belofte dat ze het geld van de aanschaf van een caravan, auto of boot terug kunnen krijgen. Het bedrijf heeft hiervoor geen vergunning en dus heeft de AFM een ‘last onder dwangsom’ opgelegd, een soort boete.

Deze dwangsom is inmiddels opgelegd en betaald, zo heeft de AFM dinsdag bekendgemaakt. Om welke bedragen het gaat, wilde een woordvoerder niet zeggen.

GS Investments wordt aangepakt omdat de onderneming niet over de brug komt met informatie waar de financieel toezichthouder om vraagt. De AFM wil controleren of GS Investments zich aan de regels houdt, maar krijgt daartoe niet de kans. Overigens zijn beleggers nog niet officieel gewaarschuwd tegen het beleggingsbedrijf.

Op de website van GS Investments valt te lezen dat het bedrijf niet wil ‘opereren binnen het scherp afgebakende straatje’ van ondernemingen die scherp onder toezicht staan. GS Investments zegt een initiatief te zijn van een investeringsmaatschappij uit Panama en claimt te werken met handelaren die voorheen bij grote financiële bedrijven werkten.

GS Investments belooft beleggers gouden bergen. De aankoop van een auto kan volgens de onderneming binnen tien jaar volledig worden terugverdiend. De klant moet dan wel de aankoop door GS Investment laten verzorgen. Deze aankoop moet bovendien het bedrag van 7500 euro te boven gaan.

Als een belegger ‘serieus’ geld wil maken biedt GS Investment aan om twintigduizend euro binnen vijf jaar te veranderen in 75 duizend euro. Volgens het bedrijf moet hier wel ‘keihard voor gewerkt worden door toptraders’.

Het bedrijf zegt dat het niet gaat om ‘Harry Potter-sprookjes’. Het wijst op enkele bedrijven die op de Amerikaanse aandelenbeurs met meer dan 3000 procent zijn gestegen. Slechts 1 procent van de handelaren slaagt erin langdurig rendementen te halen van 20 tot 30 procent. Volgens GS Investment blijft hiervan gewoonlijk veel aan de strijkstok hangen van de grote financiële instellingen. Ook houden deze handelaren zelf te weinig over van de gehaalde rendementen. Het bedrijf waarschuwt ‘dat de burger in het ootje wordt genomen door overheid en pensioenfondsen’.

© de Volkskrant 12 oktober 2005

Er zullen er weinig zijn onder ons, die zo'n waarschuwing nodig hebben; ten eerste zijn wij geen beleggers en ten tweede zullen wij nooit meer te vangen zijn met leugens. Maar het is weer zo'n voorbeeld, dat de AFM wel degelijk kan waarschuwen, als het nodig is, en kan ingrijpen, als er geen vergunning is. Waar waren zij, toen de aandelenlease-ellende begon???
Groet van Woest.
woest
 
Berichten: 133
Geregistreerd: di 16 aug 2005 12:04

Berichtdoor woest » do 13 okt 2005 8:00

Reportage


Consument snapt het niet

Van onze verslaggever Merijn Rengers

AMSTERDAM - Honderden bankiers, advocaten en adviseurs confereerden woensdag over de vraag of ‘de gewone man’ financiële producten kan beoordelen. ‘De meesten snappen er niets van.’

Overheid en toezichthouders zoeken vertwijfeld naar ideale financiële klant

‘Jullie kunnen prima een hypotheek kiezen en jullie weten hoe een verzekering in elkaar steekt. Jullie redden je wel.’ John Howard houdt het zijn gehoor van bankiers, advocaten en hoge ambtenaren voor. ‘Maar dat geldt niet voor het overgrote deel van de bevolking. Vergeet niet: veel mensen kunnen nauwelijks het nummer van de loodgieter in het telefoonboek opzoeken. Van hen kan je niet verwachten dat zij een redelijke beslissing over hun pensioen nemen.’

Howard – journalist en voorzitter van het consumentenpanel in de financiële sector van Groot-Brittannië – sprak woensdag op een massaal bezocht seminar van de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam, de toezichthouder op de financiële markten. Thema: de vraag hoe consumenten kunnen worden beschermd tegen de inhaligheid van banken en verzekeraars. Is het nodig dat de overheid de consument bijschoolt, of zijn er strikte regels en wetten nodig?
Die vraag is zeer actueel. De overheid en de toezichthouder zouden graag zien dat de financiële consument voor zichzelf zorgt; dat hij geen onverantwoorde leningen aangaat, zijn geld niet aan charlatans geeft, en keurig de lasten en lusten over zijn leven uitsmeert. Maar de praktijk wijst vaak anders uit: consumenten doen maar wat, maken verkeerde keuzen en worden soms regelrecht opgelicht.

De wens van de overheid berust volgens Howard op een onjuist mensbeeld. De ideale financiële consument is in zijn ogen vooral te vinden onder de bankiers en professionals die naar het AFM-seminar zijn getogen om te discussiëren over wat goed is voor de rest van Nederland. Howard: ‘Voor het gros van de mensen zijn financiële producten moeilijk en soms onbegrijpelijk.’

Met dat laatste wil Bernard ter Haar, de baas van de directie Financiële Markten op het ministerie van Financiën wel meegaan. ‘De gemiddelde volwassene begrijpt weinig van de enorme hoeveelheid financiële producten die hij bij banken en verzekeraars kan aanschaffen’, zegt hij. ‘Vroeger was de wereld simpel: dan had je een spaarbankboekje of een paar aandeeltjes Philips. Inmiddels wemelt het van de financiële constructies.’

Bovendien, zegt Ter Haar, lukt het de overheid slecht om de ‘behoeftigen’ te bereiken, de man op straat die de euro maar niets vindt, nog steeds zucht onder de afloop van zijn aandelenlease-contracten en ondertussen ook onhandige en te dure leningen heeft afgesloten.
Terwijl Financiën filosofeert over manieren om de financiële consument zich meer te laten gedragen zoals Haagse rekenmodellen willen, haalt de toezichthouder AFM een modern wondermiddel van stal. De AFM wil consumenten opvoeden met behulp van de nieuwe website www.geldwaardering.nl, aldus AFM-bestuurder Paul Koster. Op die site kunnen consumenten bakkeleien over financiële producten en door middel van vragenlijstjes uitdokteren of zij risicovol of juist behoudend moeten beleggen.

De financiële sector vindt het allemaal best, zolang overheid en toezichthouders maar niet met nieuwe regels op de proppen komen. Hein Blocks, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken, wijst daar vanuit de zaal nog eens fijntjes op.

Zo heeft iedereen zijn redenen mee te discussiëren over de precaire situatie van de financiële consument. ‘Het gaat uiteindelijk alleen om eigenbelang’, zegt beleggersactivist Piet Koremans. ‘De financiële sector doet het slim, want van websites en discussies hebben ze niets te vrezen. Zo houden ze zich lastige vragen en strenge wetten van het lijf.’


© de Volkskrant 13 oktober 2005
woest
 
Berichten: 133
Geregistreerd: di 16 aug 2005 12:04

Berichtdoor woest » do 13 okt 2005 8:12

AFM laat consument hypotheken recenseren

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) opent een website waarop consumenten met elkaar ervaringen kunnen uitwisselen over malafide verkopers van financiële producten, zoals hypotheken en beleggingsconstructies.
Dat heeft AFM-bestuurder Paul Koster woensdag gezegd tijdens een congres over de plek van de consument in de financiële wereld. Hij ziet een site voor zich waar klanten financiële producten recenseren. Het internetforum www.geldwaardering.nl zal halverwege januari in gebruik worden genomen.
De toezichthouder hoopt dat consumentenorganisaties en het bedrijfsleven zich achter het internetforum zullen scharen. Ondernemingen kunnen baat hebben bij de website omdat ze zich daar makkelijk kunnen vergelijken met hun concurrenten, redeneerde Koster.
Zakenlieden uit de financiële wereld reageerden niet onverdeeld enthousiast op de internetplannen van de AFM. Zij vrezen dat klanten de website zullen gebruiken om hun gal te spuien over financiële producten die niet aan hun hooggespannen verwachting voldoen of om oude rekeningen te vereffenen. "Ik vraag me eerlijk gezegd af of dit de kant is die we op moeten", zei Dolf Collee. Hij is lid van de raad van bestuur van ABN Amro en was tot voor kort voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken.
Collee liet zich wel positief uit over een consumententest waar de AFM aan werkt. De toezichthouder ontwikkelt momenteel een test waarmee het voor consumenten makkelijker wordt op een financieel product te kiezen. Aan de hand van een vragenlijst kunnen zij bijvoorbeeld uitzoeken wat voor soort hypotheek goed bij hen past. "Een goed geïnformeerde consument is de best beschermde consument", aldus Collee.
De AFM neemt de twee initiatieven om de consument op weg te helpen in de financiële wereld. Daartoe wordt ook een commissie opgericht die bestaat uit vertegenwoordigers van consumentenorganisaties. De commissie gaat de toezichthouder adviseren.
Het kabinet geeft de beurswaakhond binnenkort meer verantwoordelijkheid voor de bescherming van de consument. De toezichthouder stelt zich al geruime tijd op het standpunt dat klanten beschermd moeten worden tegen uitwassen, maar dat zij ook zelf goed moeten opletten. "Het is niet het één of het ander", aldus bestuurder Koster. "De consument heeft recht op bescherming. Tegelijkertijd zal hij ook zelf verantwoordelijkheid moeten nemen."


De Telegraaf 12 oktober 2005
woest
 
Berichten: 133
Geregistreerd: di 16 aug 2005 12:04

VorigeVolgende

Keer terug naar Dexia

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 6 gasten