Dexia.

Dexia.

Berichtdoor saabine95 » do 27 maart 2008 9:24

Dexia verkoopt vorderingen door
Een Amerikaanse investeerder heeft een aantal vorderingen op Dexia vanwege de aandelenlease-affaire gekocht. Het zijn de klanten met wie geen conflict of juridische procedure meer loopt. Värde Partners neemt nu het werk van Dexia uit handen. Het pakket heeft een nominale waarde van enkele tientallen miljoenen euro. Värde zou een incassobedrijf hebben ingezet om de restschulden op te eisen. (FD, p.1)
saabine95
 
Berichten: 58
Geregistreerd: di 27 sep 2005 12:48

Berichtdoor saabine95 » do 27 maart 2008 9:26

’Dexia-gedupeerden in het nauw’
26 Mar 08, 17:19
AMSTERDAM (AFN) - Enkele duizenden mensen die gedupeerd werden door de aandelenlease-affaire van Dexia Bank dreigen geconfronteerd te worden met beslaglegging op hun huis en andere eigendommen.

Dat stelde de stichting Platform Aandelen Lease (PAL), die opkomt voor de belangen van gedupeerden, woensdag.

Volgens PAL gaat het om mensen die met een restschuld kampen nu de looptijd van hun contract met Dexia is afgelopen. Dexia heeft een deel van deze nog te innen schulden verkocht aan de Ierse maatschappij Varde Investments. Namens Varde heeft het Nederlandse incassobureau EDR inmiddels mensen aangeschreven en gewaarschuwd voor beslaglegging op eigendommen.

Redelijke termijnen

Volgens PAL gaat het om mensen die wel willen betalen, maar in redelijke termijnen. Volgens de belangenorganisatie geeft EDR de mensen daarvoor niet de kans. “Zo moet iemand met een schuld van 40.000 euro deze in tien maanden aflossen, dus 4.000 per maand. Dat is krankzinnig”, aldus Piet Koremans van PAL.

EDR bevestigt voormalige Dexia-klanten te hebben gewaarschuwd voor beslaglegging, maar wilde geen aantallen noemen. Het bedrijf kan zich niet vinden in het beeld dat PAL schetst. “Het gaat hier om mensen die niet willen betalen. Wij kijken wel degelijk naar de draagkracht van mensen. Ze kunnen dat aangeven op een formulier”, aldus directeur Robin Bodaan.

Humanere aanpak
saabine95
 
Berichten: 58
Geregistreerd: di 27 sep 2005 12:48


Keer terug naar Dexia

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

cron