Enkele jaren heb ik mijn kop in het zand moeten steken, om te voorkomen er aan onderdoor te gaan.

En dat is me eigenlijk heel goed bevallen.

Dus ik ben nog niet echt ‘ingelezen’ en er zullen dus wellicht hier en daar wat inschattingsfouten en onnauwkeurigheden ten aanzien van het verloop van de zaak en de aktualiteiten in mijn beweringen voorkomen.
In deze trieste, zoals ik het om mij moverende redenen inmiddels bestempel, ‘moordzaak’ denk ik dat ik steeds op de juiste momenten af en toe een briefje naar dexia heb gestuurd.
De geschiedenis leert (Er kwamen in de loop der jaren steeds weer alsmaar betere schikkingsvoorstellen, regelingen, uitspraken enz. waardoor men zich keer op keer wederom zwaar bedrogen voelt. Men krijgt steeds weer een knauw.

Bij de mensen, die het al het moeilijkst hadden werd hierdoor de keel steeds verder dichtgeknepen.

In sommige gevallen zelfs letterlijk. Mensen kunnen nu niet meer terug naar een inmiddels betere regeling/schikking, omdat ze eerder in hun uitzichtloze jammerlijk ellende geen uitweg meer hebben kunnen vinden

en ten einde raad dan maar een eerder schamel aanbod of regeling hebben moeten aanvaarden. En daarmee onverbiddelijk ook van hun o zo belangrijke recht op hun rechten hebben moeten afzien. Zelfs, als later blijkt dat ze toch beter hadden gekund...

) dat mijn gedachten destijds, om mij te permitteren om deze walgelijke bedriegerij van de hoogste orde van labouchere, voortgezet door dexia alsmede 'de hoge heren'

opzij te zetten en even te vergeten, toch niet zo verkeerd zijn geweest.
Let wel, ook ik ben enkele jaren ten einde raad geweest. Ook ik zag geen uitweg meer en ook ik ben bijna helemaal te gronde gegaan door dit voor velen verschrikkelijke onrecht.
Ondanks de bedreigingen aan mijn adres ben ik op geen enkele van deze bedreigingen of de boven water komende voorstellen, magere schikkingen of regelingen in gegaan.
Maar ik heb gelukkig wel, toen ik bijna alles al vergeten was, vanaf de andere kant van de wereld nog net op tijd de ‘opt out’ verstuurd.
Niet ik, maar dexia kan de borst nat maken, want onlangs werd ik zachtjes weer wakker geschud... En met frisse moed denk ik er nu weer eens geleidelijk tegenaan te gaan...
Ik kreeg ook deze ‘bewuste’ zeer beminnelijke bemiddelingsbrief van ZETTEL.
- Alles was al voorberekend voor het geval ik een AANVAARDBARE ZWARE LAST zou hebben gehad in de jaren van afsluiten. Kennelijk om nog meer slachtoffers te maken. Het is een enorm bedrag. Maar het lijkt een relatief laag bedrag (
'slechts' 1/3 van de restschuld betalen) vergeleken bij het restschuldbedrag. Een aantal jaren geleden zou ik er zo voor getekend hebben. Nu geenszins.
- Waarom was er geen voorberekening bij voor het geval dat ik een ON-AANVAARDBARE ZWARE LAST zou hebben gehad in de jaren van afsluiten? Na kennisname van dat bedrag (wat ik dan zou moeten terugkrijgen van dexia...) zou ik namelijk onmiddellijk naar de rechter stappen.
En dus ik ben maar weer aan het rekenen geslagen.
Nu eens met de hierin voorgehouden hofrekenmodule.
Ik ben er dus ‘even’ tussenuit geweest. Maar ik denk me er weer wat meer mee bezig te gaan houden. Dit was ‘vroeger’ dagelijkse kost op een ander forum, maar ik geloof dat PAL dat inmiddels voorbij heeft gestreefd.
Vandaar mijn volgende (eerste) vraag:
Als het hierna volgende juist zou zijn, (En volgens mij zou dat ook zo moeten zijn. Maar ja, ik sta na alle verbazingwekkende gebeurtenissen en uitspraken nergens meer van te kijken tegenwoordig... Ik zie 'ze' er zo maar voor aan om te beweren: u heeft in juni betaald en voor deze regeling hanteren wij in uw geval de maand mei, dus u mag het niet meerekenen...) dan zou ik, zonder heel veel extra rekenen en bewijzen boven water te moeten halen, al een heleboel geld terug moeten kunnen krijgen van Dexia zonder procederen.
Als je voor een winstverdriedubbelaar, in het jaar van afsluiten van de overeenkomst, een eenmalige storting hebt gedaan voor het volle bedrag, in plaats van drie jaren lang de termijnen, mag je dan in de hofrekenmodule (zie hieronder) een twaalfde van dit bedrag optellen bij A (verplichtingen uit de lease-overeenkomst waarop de niet-nakoming van de onderzoeksplicht betrekking heeft)?
X – W – A – B – C < Y + 0,1 x Y + 0,15 x (X – Y)
dus
X – W – (eenmalige storting/12) – B – C < Y + 0,1 x Y + 0,15 x (X – Y)
of
moet dit bedrag worden herleid naar een equivalent maandbedrag dat geldt voor een in termijnen afbetaalde winstverdriedubbelaar. (Kan me er iets bij voorstellen, maar ik zou het niet juist vinden... Maar als dit, zoals zovele zaken, weer in het voordeel van dexia gaat worden uitgevoerd, dan weet ik dit liever op voorhand...)
Overigens worden er slechts vier mogelijkheden gegeven (Eigenlijk drie, want twee en drie zijn min of meer hetzelfde: je accepteert 1/3 restschuld en betaalt ineens(2) of tref hiervoor een regeling(3) ) om op de brief te reageren: 1 Je gaat voor de
1/3 restschuld betalen + 2/3 inleg (rente) terugkrijgen. 4. Je wacht op uitspraak hoge raad. En andere opties zijn er niet. Hoe is het mogelijk!
Het lijkt dus niet eens bij ze op te komen, dat er nog wel eens een hele rits meer mogelijkheden zouden kunnen zijn. Alleen als dat als punt 5 zou zijn vermeld, dan had ik deze brief serieus genomen. Maar nu is het voor mij niet meer dan een waardeloos vooringenomen stuk schrijven, dat mensen, die het totaal niet meer zien zitten naar één van deze slechts vier punten probeert te lokken. Wat een arrogantie.
In mijn geval is deze brief dus overduidelijk niet voor mij bedoeld. Maar weer voor een bepaalde massa van het steeds verder slinkende geheel, waarvan men hoopt dat er weer enkelen kunnen worden overgehaald te gaan twijfelen.
Ik wacht vol interesse op de volgende prozatruc. Het lijkt wel een loterij...
mvg, learner...
(aanpassingen onderlijnd)